tsh yüksek değil
ama ideal sınırda da değil
dediğin gibi gebelik düşünüyorsan gebe iken 2-2,5 arasında tutulması gerekir
eğer gittiğin doktor dahiliye ise muhtemelen sorun yok diyip gönderecek
ama endokrin uzmanına gittiysen muhtemelen euthyrex isimli ilaca başlatacak
ben gebelik öncesi yaşadım tsh yüksekliğini,5 civarındaydı
endokrin uzmanına gittim ve ilaca başladık
1 ay içinde düştü ve hamile kaldım
hamilelik boyunca da kullanmaya devam ettim
2-2,5 arasında tutmak için zaman zaman dozu artırıp azalttık
sık sık takip ettirmek gerekir
ferritin de dediğin gibi demir deposu demek
demir ilacına başlamanı tavsiye ederim
gebelikte daha da düşüyor çünkü
Yanit icin cok tesekkur ederim baya detayliolmus endokrin uzmanina gidiyorum diger testlerim bitmedigi icin doltorla gorusmedim. Degerim 3,16 cok yuksek deil aslinda ben gebelik icin yaptirmamistim ama ii oldu. Peki sizin 5 ken denemeyin mi cocuk dedi tsh dusmeden bir de tsh gebelikte yukseldigi icin belli aralik var mi yani haftada bir mi tahlil yapip kontrol lazim?
merak ettigim gebelik baslangici ille 2-2,5 arasi mi olmali deger
peki prolaktin belirti verdi mi yani fazlasi azi belli oluyor mu sunlar yaziyor sen de oldu mu hic
Adet düzensizliği, gebe kalamama, göğüslerden emzirme dönemi dışında süt gelmesi şikayetlerinden herhangi biri veya birkaçı ile başvuran kadınlara doktorlar tarafından kanda prolaktin hormonu istenir.
malsefe bi çok kez belirti vermiyor benim 66ike hiçç şikayetim yoktu herşey yerli yerindeydii.sadece herhangi bi zamanda aç karna ve sabah erken saatte ölçtürerek anlarsın.
ilginc adet duzenligi de yok yani
peki prolaktin belirti verdi mi yani fazlasi azi belli oluyor mu sunlar yaziyor sen de oldu mu hic
Adet düzensizliği, gebe kalamama, göğüslerden emzirme dönemi dışında süt gelmesi şikayetlerinden herhangi biri veya birkaçı ile başvuran kadınlara doktorlar tarafından kanda prolaktin hormonu istenir.
TSH inatci bir hormon degil denmis ama bu kisiye gore degisiyormus demek.Herkeste oyle bir ayda TSH hormonu düşmez. 20 senedir tedavi oluyorum ben.Tavan yaptiginda radyoiyot tedavileri vs. de gördüm. Gebelik oncesi degil gebelik sirasinda fazla yukselmemesini garantiye almak icin daha dusuk tutmaya calisirlar. Ben ayda bir tahlil yaptiriyorum.3,8 den 2,5-3 civarlarina dusurmek 6-7 ayimizi aldi. Hala oynuyor. Doğum sonrasi genelde normale dönüyor ve ilacimin dozu azaltiliyor.Kontrolleri de 6 aya cikarabiliyoruz. Maalesef omur boyu ilaca mahkumiyet sozkonusu.
Gecmis olsun. Bu sevieyeler bebek icin risk degilmis.Hamileligin olusmasini zorlastirdigi gercek. ama engel degil. iyi bir endokri uzmanin varsa kafana takma.
tsh yüksek değil
ama ideal sınırda da değil
dediğin gibi gebelik düşünüyorsan gebe iken 2-2,5 arasında tutulması gerekir
eğer gittiğin doktor dahiliye ise muhtemelen sorun yok diyip gönderecek
ama endokrin uzmanına gittiysen muhtemelen euthyrex isimli ilaca başlatacak
ben gebelik öncesi yaşadım tsh yüksekliğini,5 civarındaydı
endokrin uzmanına gittim ve ilaca başladık
1 ay içinde düştü ve hamile kaldım
hamilelik boyunca da kullanmaya devam ettim
2-2,5 arasında tutmak için zaman zaman dozu artırıp azalttık
sık sık takip ettirmek gerekir
Ben de bugün öğrendim ki TSH benim 4,47'ymiş.Endokrin uzmanına yönlendirdiler yarın sabah gidicem ama şaşırdım bilmediğim bir konu korktum işte,sence korkulacak bir süreç mi neden oluyomuş ne bileyim dediğin gibi 2.5 seviyesine düştüğünde gebeliği arttırıcak bi ilaç vercekmiş doktorum.Bana cevap yazar mısın lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?