TSH degerim 3.16 yorumlariniz lutfen

epack_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
2.170
13
158
- Yurtdışı
Kizlar TSH degerim 3.16 cikti normal aralik 0.46 ve 4 arasinda olmali. Normal deger icinde ama daha sonuclarimin hepsi cikmadigindan doktorla gorusmeden sorayim dedim gebelik icin 2 ya da 2.5 olmasi lazimmis.. Birde ferritin normalde 15/200 arasi iken benim 11 cikti demir depom az sinir alti snr..

tsh yüksek değil
ama ideal sınırda da değil
dediğin gibi gebelik düşünüyorsan gebe iken 2-2,5 arasında tutulması gerekir
eğer gittiğin doktor dahiliye ise muhtemelen sorun yok diyip gönderecek
ama endokrin uzmanına gittiysen muhtemelen euthyrex isimli ilaca başlatacak
ben gebelik öncesi yaşadım tsh yüksekliğini,5 civarındaydı
endokrin uzmanına gittim ve ilaca başladık
1 ay içinde düştü ve hamile kaldım
hamilelik boyunca da kullanmaya devam ettim
2-2,5 arasında tutmak için zaman zaman dozu artırıp azalttık
sık sık takip ettirmek gerekir

ferritin de dediğin gibi demir deposu demek
demir ilacına başlamanı tavsiye ederim
gebelikte daha da düşüyor çünkü

Yanit icin cok tesekkur ederim baya detayliolmus endokrin uzmanina gidiyorum diger testlerim bitmedigi icin doltorla gorusmedim. Degerim 3,16 cok yuksek deil aslinda ben gebelik icin yaptirmamistim ama ii oldu. Peki sizin 5 ken denemeyin mi cocuk dedi tsh dusmeden bir de tsh gebelikte yukseldigi icin belli aralik var mi yani haftada bir mi tahlil yapip kontrol lazim?

merak ettigim gebelik baslangici ille 2-2,5 arasi mi olmali deger

ben de tesadüfen öğrendim tshımın yüksek olduğunu
ama aynı zamanda prolaktin de yüksekti
ikisinin de engel olabileceğini söylemişlerdi o zaman
ikisi için de ilaç kullandım
ilaç kullanırken korunmadım
tsh ilacı zaten ilaç değil, sadece hormon takviyesi
o nedenle ilaç kullanırsan korunmana gerek yok
başlangıç değerinin de 2 civarı olması şart değil, zaten inatçı bir hormon değil
ilaçla rahatlıkla düşürebilirsin, 1 ay bile sürmez
ben ilk zamanlar tahlili 10 günde falan bir yaptırdım
çünkü ilk zamanlar bebek tsh hormonu üretemiyor, bir de ilk zamanlar tam kestiremedim sık tahlil yaptırdım
şimdilerde 20-30 günde bir yaptırıyorum
çünkü dozu ayarladıktan sonra ne zaman ne kadar yükselir kestirebiliyorum
gebelik sırasında yükselmesi çok tehlikeli, bebeğe ciddi zararları var
ama seninki yüksek değil tabi
ama takip ettirmekte fayda var

peki prolaktin belirti verdi mi yani fazlasi azi belli oluyor mu sunlar yaziyor sen de oldu mu hic

Adet düzensizliği, gebe kalamama, göğüslerden emzirme dönemi dışında süt gelmesi şikayetlerinden herhangi biri veya birkaçı ile başvuran kadınlara doktorlar tarafından kanda prolaktin hormonu istenir.

malsefe bi çok kez belirti vermiyor benim 66ike hiçç şikayetim yoktu herşey yerli yerindeydii.sadece herhangi bi zamanda aç karna ve sabah erken saatte ölçtürerek anlarsın.

bende de hiçbir belirti vermemişti
genellikle adet düzensizliği ile birlikte göğüsten süt de geliyor ama bende hiçbiri olmadı
hatta günü gününe yumurtladım günü gününe de adet oldum

TSH inatci bir hormon degil denmis ama bu kisiye gore degisiyormus demek.Herkeste oyle bir ayda TSH hormonu düşmez. 20 senedir tedavi oluyorum ben.Tavan yaptiginda radyoiyot tedavileri vs. de gördüm. Gebelik oncesi degil gebelik sirasinda fazla yukselmemesini garantiye almak icin daha dusuk tutmaya calisirlar. Ben ayda bir tahlil yaptiriyorum.3,8 den 2,5-3 civarlarina dusurmek 6-7 ayimizi aldi. Hala oynuyor. Doğum sonrasi genelde normale dönüyor ve ilacimin dozu azaltiliyor.Kontrolleri de 6 aya cikarabiliyoruz. Maalesef omur boyu ilaca mahkumiyet sozkonusu.
Gecmis olsun. Bu sevieyeler bebek icin risk degilmis.Hamileligin olusmasini zorlastirdigi gercek. ama engel degil. iyi bir endokri uzmanin varsa kafana takma.

yanit icin tesekkurler. aslinda ailede tiroid sorunu hic yok stresli yapim var snr ondan da yukselmis olabilir 3.16 zaten cok yuksek deil sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…