canım benm yokta tsh yüksek yengem var ve 3 çocuk doğurdu kontrollerini aksatma ilaç verdıyse kullan..eğer guatrın öncedn vardıysa aslında önce tedai görüp doktr hazırlyıp öyle hamile kalman daha doğru yengem 2. çocugunu öyle yapmştı.3 de kaza oldu ama onunda yüksekti filn sürekli doktrdaydı bi ayağı..olamz diye düşnyrm sn kendne dikkat et yeter..aasitli ve tsh ı yükselteici gıda ve içecek tüketme geçmiş olsun..doktoruna danış..
canım benm yokta tsh yüksek yengem var ve 3 çocuk doğurdu kontrollerini aksatma ilaç verdıyse kullan..eğer guatrın öncedn vardıysa aslında önce tedai görüp doktr hazırlyıp öyle hamile kalman daha doğru yengem 2. çocugunu öyle yapmştı.3 de kaza oldu ama onunda yüksekti filn sürekli doktrdaydı bi ayağı..olamz diye düşnyrm sn kendne dikkat et yeter..aasitli ve tsh ı yükselteici gıda ve içecek tüketme geçmiş olsun..doktoruna danış..
teşekkür ederim canım desteğin için benim daha önce böyle bir sorunum yoktu guatr ve triotim normal ama tsh tavan yapmış çok panikledim inşaallah geçer.
Geçmiş olsun bende guatr var yıllardır ilaç kullanıyorum yine sizinki 10 çıkmış benimki bir ara yanılmıyorsam 20 leri geçmişti hatta 28 küsür bile çıktıgı oldu ama çok şükür ilaçlarım sayesinde düştü yeri geldi 3 tane hap kullandım çok yüksek çıktıgı günlerde 15 günde yada 1,5 ayda gittim normalde 3 ayda olması gerek bazen 2 tane kullandıgım oldu şimdi 1 tane kullanıyorum çok şükür şuan seviyesi normal sayılır ara sıra yükseldigi oluyor ama fazla degil ilaçlarını düzenli kullan ben lever .. on kullanıyorum daha önce farklı bir ilaçtı ama toplatıldı
Mrb benim hamile kalmadan 1 ay önceki test sonucumda tsh 13 tü. doktorum acele etmelisin dedi. hemen ertesi ay hamile kaldım. korkma benimki kadar yüksek değil. birde stres yapma. sen ilacını düzenli kullan. bazen doktorlarımızda olduğundan fazla telaşlandırıyorlar bizleri. bunu anladım en son..
eve tsh hamile kalma aşamasındada. bebeğin gelişimindede etkisi var. ama bak benimki kadar yüksek değil. ve benim hamileliğim çok şükür iyi gidiyor:)
Geçmiş olsun bende guatr var yıllardır ilaç kullanıyorum yine sizinki 10 çıkmış benimki bir ara yanılmıyorsam 20 leri geçmişti hatta 28 küsür bile çıktıgı oldu ama çok şükür ilaçlarım sayesinde düştü yeri geldi 3 tane hap kullandım çok yüksek çıktıgı günlerde 15 günde yada 1,5 ayda gittim normalde 3 ayda olması gerek bazen 2 tane kullandıgım oldu şimdi 1 tane kullanıyorum çok şükür şuan seviyesi normal sayılır ara sıra yükseldigi oluyor ama fazla degil ilaçlarını düzenli kullan ben lever .. on kullanıyorum daha önce farklı bir ilaçtı ama toplatıldı
çok geçmiş olsun canım bende daha önce yoktu yada vardı ben bilmiyorum 2 haftadır ilaç kullanıyorum 1 ay sonra gel demişti dr. bakalım ne olucak merak ettiğim sürekli ilaç kullanmak zorundamıyız?
Mrb benim hamile kalmadan 1 ay önceki test sonucumda tsh 13 tü. doktorum acele etmelisin dedi. hemen ertesi ay hamile kaldım. korkma benimki kadar yüksek değil. birde stres yapma. sen ilacını düzenli kullan. bazen doktorlarımızda olduğundan fazla telaşlandırıyorlar bizleri. bunu anladım en son..
eve tsh hamile kalma aşamasındada. bebeğin gelişimindede etkisi var. ama bak benimki kadar yüksek değil. ve benim hamileliğim çok şükür iyi gidiyor:)
Allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin bebeğini canım belki ihmal etsem benimkide nekadar yükselirdi kim bilir...o ilaç sürekli içilecekmi bu hormon neden yükselir acaba?
evet ömür boyu kullanılıyor ilaçlar.bende de 5 yıldır var.en geç 2 ayda bir tetkik yaptırmak lazım.değerler değişebiliyor.gebelikte ilacın dozu biraz artabiliyor tabi bunu endokrinolog düzenliyor.gebelikten sonra dikkat etmek lazım.ben ihmal ettim biraz ,gebelikteki dozuyla almaya devam ettim ve hipertroidiye gidiş oldu.ancak 3,4 ayda düzeldi.şimdi normal çok şükür sık sık baktırıyorum.nodül var mı yok mu diye de baktırtmak lazım.kısacası bir endokrinologtan yardım almak şart.geçmiş olsun..
Benimde T4 hormonum yüksek çıkmıştı bir kez, çarpıntı, yerimde duramama hafiften saç dökülmelerim olmuştu bir kaç kez acile gittik psikolojik diye düşünüyorduk guatr var mı dediler yok dedim, çünkü yoktu. Sonra bir hastanede kan tahlili yaptırınca T4 yüksek çıkmıştı. Ama çok yüksek değildi.
Çok merak ediyorum neden yüksek çıktığını? Çünkü sonrasında normal değerindeydi. Doktor için rahat olsun, bir şeyin yok deyip rahatlatmıştı beni, umarım bir daha yükselmez.