Gebeliğe Hazırlık Tsh i yuksek anne adaylari

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bana ilac hic yan etki yapmadi aksine iyi geldi gibi hissettim. Bu arada adet duzensizligim yok benim o etkiyi yapmadi birde tesadufen ben ilk yukseldigi aylarda yakaladim cunku yeni evliyim evlenirken yapilan kan tahlillerimde oyle birsey yok 2 ymis:/ kac aydir deniyorsunuz canim? Acaba adet duzensizligibe baska seylerde etki ediyor mu?
Ben eski tahlillerime döndüm baktım 2009 de benim de 2.7 imiş ama bitek 1.8 i 2006 testimde gördüm,18 miş yaşım gençöişim o zamanlar belki ondan düşüktü 😂

Ya adet düzensizliği bende arada olur, şimdi aralıktan beri istiyoruz düzensizliğim çok fazla işte 3 kere adet gördüm daha bak hazirandayız. Bizdaha hiç ovulasyon civarı ilişkidahi denk getiremedik deniyoruz demek de yanlış olur aslen deneyemiypruz 😂 gecen ay ovu takibi yaptım10. Gün başladım 40. Gün adet geldi ovu olmadı. Ay ortasında hauıt otu hapına başlamıştım ondan sanırım. Şuan çörekotu yapıyorum bi de hayıt otu hapını 3 aya tamamlıcam. Ama bu ayki yumurtlama da eşimin yokluğuna denk gelecek galba, bugün 8. Gün eşim 10 unda gidip 18 inde dönecek 🙄 soraki hafta da ben gidicem. Böyle bi ümitsizlik

Doktorla yumurtlama takibi yaptirsan oylede cok zormus yakalamak gerci ovulasyon testi vs de birazcik stres yapiyor bende:) gecen ay oncesi sonrasi denedik ama fos cikti bende saniyordum ki denk gelince kesin olur falan :) ama o kdr kolay degilmis 🙈

Doktorla yumurtlama takibi yaptirsan oylede cok zormus yakalamak gerci ovulasyon testi vs de birazcik stres yapiyor bende:) gecen ay oncesi sonrasi denedik ama fos cikti bende saniyordum ki denk gelince kesin olur falan :) ama o kdr kolay degilmis 🙈
Ya oğlumu isterken öyle bi takip şans eseri denk gelmişti hem de ilk 3 adette, sonra anlaşıldı ki o çatlamak üzere olan bi yumırta falan değil zararsız bi su kisti. Boşuna doktorum tarafından yanlış yönlendirilmiştim. Bi de boşuna gebe kalamıyorum niye diye streslenmiştim ya! 4. Cü ayda da adetim şaşıp 73 gün gelmemişti sonunda delirip doktor değiştirmiştim daha ilk ay yeni doktorum yumurta ile ilgili yoruma yeltenmişti aman demiştim söyleme! Etkileniyorum, kısmeti ne zamansa o zaman boşver. O ay gebe kalmışım. Bazı aylar yumurta oluşmazmış çatlamazmış ya, bu ay öyle bi aya denk geldim ve şans eseri ilk kez ovu takibi yaptım, iyi ki adetim haftasonuna denk geldi. Ben ovu daha yok adete en az iki hafta var diye işe falan ped götürmüyordum çünkü

Ya oğlumu isterken öyle bi takip şans eseri denk gelmişti hem de ilk 3 adette, sonra anlaşıldı ki o çatlamak üzere olan bi yumırta falan değil zararsız bi su kisti. Boşuna doktorum tarafından yanlış yönlendirilmiştim. Bi de boşuna gebe kalamıyorum niye diye streslenmiştim ya! 4. Cü ayda da adetim şaşıp 73 gün gelmemişti sonunda delirip doktor değiştirmiştim daha ilk ay yeni doktorum yumurta ile ilgili yoruma yeltenmişti aman demiştim söyleme! Etkileniyorum, kısmeti ne zamansa o zaman boşver. O ay gebe kalmışım. Bazı aylar yumurta oluşmazmış çatlamazmış ya, bu ay öyle bi aya denk geldim ve şans eseri ilk kez ovu takibi yaptım, iyi ki adetim haftasonuna denk geldi. Ben ovu daha yok adete en az iki hafta var diye işe falan ped götürmüyordum çünkü

Ins en guzel en dogru zamanda bebis haberlerini aliriz o halde 🤗 benimki ilk cocuk heyecani bana kalsa tam tersinim doktor herseyi soylese kafasindayim 😃 gerci bu site olmasa ben ne yumurtlama ne ovulasyon hic bisey bilmiyormusum o ayri:)

Iyi akşamlar cnm tiroid ilacının dozunu kadın doğum doktorun mu dahiliye doktoru mu takip ediyo hamileliğinde

Iyi akşamlar tüp bebek doktorum takip ediyor hiç yükseltmedi zaten 25 mg da kullandım sabit ama dahiliyeye yönlendirmedi bunun için kendisi kontrol altında tuttu sürekli

Kizlar kendi ken dinize ilaci birakmayin basit gbi gorunen ama bastan asagiya herseyi etkileyen bi olay bu tsh. Bende yillarca kadin dguma adet duzenslgi icin gidip en son dahiliyeye yonlendirilmistim o sekilde ogrendim 4 yildir kullaniyorm ilaclarimi bu seklde adetlerimde duzene girdi ilaxtan 3 4 ay sonrasinda ilk korunmasiz gecirdigimiz ay hsmile kalmistim artik ilac etkilemismidir onu bilemiyorum ama sade hamilelk olayi degl bi cok seyler jlgli mesela kilo vermemiz cok zor oda yjmurtalari tembellestiriyo ne bileyim sac dokulmesjdir su bu bicok sey etkiliyor bu tsh dikkat edin ne var caresiz dert vermesin Rabbim omur boyu ilac kullanalm ne olacak

Iyi akşamlar tüp bebek doktorum takip ediyor hiç yükseltmedi zaten 25 mg da kullandım sabit ama dahiliyeye yönlendirmedi bunun için kendisi kontrol altında tuttu sürekli
Bende yeni pozitif aldım tüp bebekle hamile kaldım ben zaten oncesinde de kullaniyodum tiroid hapi o zaman dahiliye doktoruma gidiyodum kontrol icin.. gecen hafta keseyi gormek icin gittiğimde tup bebek doktorum bi kac testle beraber tsh testi istedi bendende ondan sordum sende doz ayarlamasını kim yaptı diye.. tsh t4 iyi t3 de iyi ama sınır gibi diyebiliriz 3.37 çıkmış bakalm doktorum t3 için ne diycek tsh bayağı iyi çünkü

Bende yeni pozitif aldım tüp bebekle hamile kaldım ben zaten oncesinde de kullaniyodum tiroid hapi o zaman dahiliye doktoruma gidiyodum kontrol icin.. gecen hafta keseyi gormek icin gittiğimde tup bebek doktorum bi kac testle beraber tsh testi istedi bendende ondan sordum sende doz ayarlamasını kim yaptı diye.. tsh t4 iyi t3 de iyi ama sınır gibi diyebiliriz 3.37 çıkmış bakalm doktorum t3 için ne diycek tsh bayağı iyi çünkü

Tüp bebek doktorunun takip etmesi daha iyi oluyor gerek görürse başka bölüme yönlendiriyor zaten benimde 3.28 'di

Back
X