Tsh. 😡😡😡😡😡

Nehircikss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2020
469
155
18
36
Arkadaşlar merhaba. 19 haftalık ikizlerime gebeyim. Tiroid hastasıyım zaten. (Gebelik öncesinde de düzenli kullanıyordum ilaçlarımı hormonlarım normaldi.) Düzenli baktırıyorum gebelikten sonra. İlacı ayarladık ona göre.
8. Hafta tsh 12 çıkmıştı. Düzenledik ilacı.
Önceleri 15 günde bir bakıyorduk. Doktor ayda bir yeterli dedi. Bir ay önce tsh 2 idi. Gayet iyiydi.
Dün bir daha baktırdık. 6 çıktı yahu. Ne yapacağımı şaşırdım.
Bebeklere zarar vermiş midir? Zeka geriliğine neden olmuş mudur?
Suçluluk duygusu mahvediyor beni🥺

Benimde son hamileliğimde 6 cıktı ilaçla normale döndü hala ilacı bıraktırmadı dr troit önemli hamilelikte hangi ilacı kullanıyorsunuz

Benimde son hamileliğimde 6 cıktı ilaçla normale döndü hala ilacı bıraktırmadı dr troit önemli hamilelikte hangi ilacı kullanıyorsunuz
Euthrox kullanıyorum. Ben zaten 15 senelik tiroid hastasıyım. Gebelikten sonra her hafta değişiyor galiba bu hormon. 🥺 Sürekli kontrol ettirdiğim halde yine de başedemiyorum

Eskiden 5'in altını tedavi bile etmezlermiş. Yani 6 öyle çok yüksek bir rakam değil gibi sanki. Tsh yükseleli belli ki 1 ay olmamış. İçinizi ferah tutun.

Canim benimde önceden beri var tiroid rahatsızlığım hamilelikte yükseldi. Seninki de sanırım ameliyat edilmeyen sinsi cinsinden. Bu tip olanlar yükseliyor canını sıkma bisey olmamıştır genişlere kontrolleri 3 haftada bir yaptırırsınız .

Canim benimde önceden beri var tiroid rahatsızlığım hamilelikte yükseldi. Seninki de sanırım ameliyat edilmeyen sinsi cinsinden. Bu tip olanlar yükseliyor canını sıkma bisey olmamıştır genişlere kontrolleri 3 haftada bir yaptırırsınız .
Ben 14 yaşında iken ameliyat oldum. Tiroid bezimin tamamını aldılar. İlaçlarımı hep düzenli kullandım. Ama bebekler belli ki anne karnında büyüdükçe daha çok tiroid hormonu ihtiyacı oluyor 😔😔 doktorların bu konularda daha pimpirikli olması gerekiyor. Ben kendim düşüyorum üstüne. 😔

Ben 14 yaşında iken ameliyat oldum. Tiroid bezimin tamamını aldılar. İlaçlarımı hep düzenli kullandım. Ama bebekler belli ki anne karnında büyüdükçe daha çok tiroid hormonu ihtiyacı oluyor 😔😔 doktorların bu konularda daha pimpirikli olması gerekiyor. Ben kendim düşüyorum üstüne. 😔
Canım evet. Daha çok tiroid hormonu ihtiyacı ölüyormuş doktor söylemişti bunu bana. Aslinda soyle aşırı aşırı yüksek ise sorun ölüyormuş yani 5 6 8 10 gibi rakamları bence önemsemiyorlar ben internette video izlemiştim. Gerçi 2;5 üstü yüksek ama iste .. kac mg iciyorsun euhtrox u?

Ben de gebelik öncesinden itibaren ilaç kullanıyordum, hatta en düşük doz yeterli geliyordu ama hamilelikten sonra benim degerimde yükselme olmuş doktor ilacın dozunu arttirdi 1 ay sonra bakıldığında düşmüştü. Sizin de ilacınızın dozu arttirilarak düzenleme yapılır endişe etmeyin.

Arkadaşlar merhaba. 19 haftalık ikizlerime gebeyim. Tiroid hastasıyım zaten. (Gebelik öncesinde de düzenli kullanıyordum ilaçlarımı hormonlarım normaldi.) Düzenli baktırıyorum gebelikten sonra. İlacı ayarladık ona göre.
Önceleri 15 günde bir bakıyorduk. Doktor ayda bir yeterli dedi. Bir ay önce tsh 2 idi. Gayet iyiydi.
Suçluluk duygusu mahvediyor

Merhaba ben de benzer durumu yaşıyorum geçen ay gayet normalken bu ay 7lere fırlamış. Doktor dozu yükseltti birkaç gün önce ama sizin bu eski gönderinize denk geldim. Bebeğinizde herhangi bir sorun oldu mu?

Ben de gebelik öncesinden itibaren ilaç kullanıyordum, hatta en düşük doz yeterli geliyordu ama hamilelikten sonra benim degerimde yükselme olmuş doktor ilacın dozunu arttirdi 1 ay sonra bakıldığında düşmüştü. Sizin de ilacınızın dozu arttirilarak düzenleme yapılır endişe etmeyin.
Merhaba, benim de 1 ayda yükselme olmuş gayet iyi giderken 1 ay sonraki tahlilimde 7lere fırlamış doktor dozu ayarladı birkaç gün önce. Sizin Bebeğinizde bir sıkıntı olmadı değil mi?

Canım merhaba bende tiroit hastasıyım, bazı gıdalar ilacın emilimini azaltıyor paket gıda veya soya içeren hatta çikolata bile ilacını etkisini azaltarak tiroidi yükseltir lahana brokoli gibi besinlerde bizlere pek iyi gelmez eğer takviye alıyorsan lütfen içindekilere dikkat et içinde soya olmasın takviyelerin ilaçlarını da saati saatine alman da şart tiroid metabolik bir sıkıntı biliyorsundur zaten hareket ve besinlere dikkat ederek ilaçın yansı sıra kontrol altına alınabilir bir durum 6 olması da çok kötü değil bence ikizlere hamilesin hamilelikte herzaman tiroid zaten yüksek olur ve dozajın iki katına çıkartırılır bildiğim kadarıyla

Back
X