TSH ve prolaktin yüksekliği

utopya06

Guru
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
16.912
28
408
Ankara
iyigünler 26 yaşında 2 yıllık evliyim
çocuk düşünüyoruz
adetimin 2. günü yapılan tahlil sonuçlarında E2,fsh,lh değerleri referans aralığında çıktı. fakat tsh üst sınır 4,96 iken 4,98 çıktı
prolaktin için üst sınır 30 ikn 96 çıktı ve çekildiğim hipofiz mrında 5mmlik adenom bulundu.

endokrin bölümüne gittiğimde yaklaşık 10 gün sonra ikinci tahlil yapıldı ve prolaktin 34 (üst sınır 30) ve tsh 6,64 (üst sınır 5,5) çıktı.

hiçbir ilaç kullanmama rağmen değerler nasıl bu kadar değişiklik gösterebilir?
endokrin prolaktin için ilaca gerek yok dedi sizce doğru mu yoksa başka bir endokrine mi gitmeliyim?
tsh için ilaç kullanmaya başladım
eşimin spermiyogram sonuçlarına iyi dediler, sayı 73 milyon
bu koşullar altında çocuk sahibi olma ihtimalimiz sizce nedir?

merhaba prl değeri değişkenlik gösterebilir şimdi normal göründüğü için ilaç kullanmanız gerekmiyor ama 1 ay sonra aç karnına testinizi tekrarların elinizde 3. değeriniz olsun. eşinizin sperm testi iyi çocuk sahibi olamk için bir kaç unsur bir arada olmalı muayene bulgularınızın da iyi olduğunu düşünüyorum. istanbulda iseniz elinizdeki testlerle sizi bahçeci kliniğe bekliyorum sevgiler.

hocam merabalar
bugün makroprolaktin sonucunu aldım
sonuca göre değerim 89.12 çıktı
referans aralığı yazmıyor ama araştırmalarıma göre 60dan büyükse eğer monomerik prolaktin olarak geçiyormuş
biraz bilgi verebilir misiniz değerimle ilgili?

çarşamba günü progesteron tahlilim yapılacak
yumurtlamamda sorun yok gibi ama çatlayıp çatlamadığı bilinmiyor ona bakılacak
aynı gün prolaktin ve tsh tahlillerimi yenilemek istiyorum
sonucu tekrar size bildireceğim

bir de antihistaminik ilaç kullanıyorum alerjim için
hemen hemen her gün içiyorum
prolaktinin yükselmesine neden olur mu acaba?

cevabınız için şimdiden teşekkürler

merhaba prolaktin değeriniz yüksek göğüsten süt-sıvı gelişi yok ise doktorunuzun önereceği ilacı kullanıp testi tekrarlayın. eğer hala yüksek ise hipofizin radyolojik görüntülenmesi gerekir. sevgiler.

bugünkü tahlilde prolaktin 126 çıktığı için dostinex verdi ona başlayacağım
progesteron 12,80 gibi bişey çıktı
bu yumurtalarım kaliteli olduğuna mı işaret acaba?
prolaktin eper yumurtlama kalitemi bozmadıysa bu şekilde de hamile kalma olasılığım yok mu?

merhabalar
TSH 2.58
Anti TG Antikor (H) 139
Anti TPO Antikor 10.0

bu degerler oldukça yüksek olduğunu gozlemledim ne yapabilirim acaba

merhaba benımde tsh ust sınrı 4.2 ıken 4,67 çıktı .. ve prolaktınım ust sınır 29,9 ıken 36,7 cıktı sızce abartılmaması gerekırmı yoksa gıtmelımıyım doktoruma ? e2 ıcın yaptırmıştım bu tahlılı 3 ayonce cok dusuktu 7 cıkmıstı o bu sefer normal cıktı bunlar yukseldı :s bu sonuçtan ne anlamalıyım bılmıyorum yardımcı olurmusunuz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…