• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tsh yüksekliği gebeliğe engelmi

umutluanne1

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2023
58
20
8
32
Merhabalar benim 1 sene 7 aydır deniyoruz çocuğum olmuyor bu süreçte eşimde tüm tetkiki yaptırdı hiç bik sorun çıkmadı doktor eşiniz kadın doğuma gözüksün demiş bende eşimden önce gitmiştim hiç bir problem yok kanallar açık pko vs yok adetim aşırı düzenliydi vs kan değerlerimde iyiydi ancak aşırı stresli süreçler vardı neyse 10. Ayda dahiliyeye gittim tsh 7.6 idi sonra ilaç vermedi daha sonra geçen ay gittim 5.6 çıktı doktor ilaç verdi acaba engel sebebi bumuydu bu ay acaba hamile kalmış olurmuyum yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim herkesin gönlünden geçen rabbim ömrüne nasip etsin Aminn

7.6da ilaç vermemesi garip zaten. Tsh 2.5 olmalı gebelikte en fazla. İlacı düzenli kullanın hamile kalırsınız inşallah

Merhabalar benim 1 sene 7 aydır deniyoruz çocuğum olmuyor bu süreçte eşimde tüm tetkiki yaptırdı hiç bik sorun çıkmadı doktor eşiniz kadın doğuma gözüksün demiş bende eşimden önce gitmiştim hiç bir problem yok kanallar açık pko vs yok adetim aşırı düzenliydi vs kan değerlerimde iyiydi ancak aşırı stresli süreçler vardı neyse 10. Ayda dahiliyeye gittim tsh 7.6 idi sonra ilaç vermedi daha sonra geçen ay gittim 5.6 çıktı doktor ilaç verdi acaba engel sebebi bumuydu bu ay acaba hamile kalmış olurmuyum yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim herkesin gönlünden geçen rabbim ömrüne nasip etsin Aminn
Evet engel olabilir diye biliyorum engel olmasa bile gebelikte tehlikeli yani iyi ki o değerler ile hamile kalmadınız ilaca başlamanız çok iyi olmuş💜 benim de 1 sene çocuğum olmadı 1 senenin sonunda yine tedavisiz hamile kaldım yani biraz da nasip sanırım

Bende 5di tsh, düzenli ilacı kullandım sonucum inmişti ama ölçtürememiştim. Hamile oldum değerim inince, sonra hamilelikte ölçtürdüm 3,5 çıktı değerim, doktorum 1aylık yine ilaç almamı istedi. Zannımca hem hamileliye hazırlık hem de hamilelik boyunca dikkate alınası bir hormon. Doktoruma sordum neden tsh yeniden ölçtürüyoruz, gebelikte düşük yapmaman için dedi. Sizde dikkate alın mutlaka🌸

Evet engel oluyor tsh değeri hem gebelik öncesi hem gebelik sırasında çok önemli. Benim 3-4 seviyesinde olduğunda gebelik oluşmadı 1.75 e düştüğü ay hamile kaldım. Pcos da varsa inositol kullanın + olarak tiroid ilacı gerekli

Selamlar arkadaşlar, benimde geçen ay bir kimyasal geçirdim açıkçası şuan gene bir gebelik şüphem var hayırlısı. TSH çok düşüktu benim 0 altındaydı ve ilaç kullanıyordum geçen hafta test sonucu 7.8 ya çıktığını gördük 2 ayda bu değişim bana çok garip geldi. Şimdi yine gebeysem bu TSH nasıl etkiler ne olur bir deneyimi veya fikri olan var midir acaba

7.6da ilaç vermemesi garip zaten. Tsh 2.5 olmalı gebelikte en fazla. İlacı düzenli kullanın hamile kalırsınız inşallah
İnşallah Allah razı
Bende 5di tsh, düzenli ilacı kullandım sonucum inmişti ama ölçtürememiştim. Hamile oldum değerim inince, sonra hamilelikte ölçtürdüm 3,5 çıktı değerim, doktorum 1aylık yine ilaç almamı istedi. Zannımca hem hamileliye hazırlık hem de hamilelik boyunca dikkate alınası bir hormon. Doktoruma sordum neden tsh yeniden ölçtürüyoruz, gebelikte düşük yapmaman için dedi. Sizde dikkate alın mutlaka🌸
Çok sağolun ilaca başladıktan sonra ne zaman hamile kaldınız acaba

Back
X