Tsh yüksekliği gebeliğe engelmi?

Uyuyamayanguzelll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2015
567
254
103
Kızlar mrb
Bir yıllık evliyim, çocuk olmadı geçen hafta dr a gittim dr klomen verdi her gün bi tane içtim beş gün boyunca, bugun tekrar gittim sol tarafta sağlıklı bi yumurta görünüyor bugun çatlatma iğnesi yapalım dedi, yaptı.. Ordan çıktıktan sonra tiroid kontrlm vardı onun için başka bi hastaneye gittim tshım 24 çıkmış dr ilacın dozunu arttırdı.. Tsh ın bu kadar yuksek olması gebeliğe engelmi kızlar ben şimdi klomeni boşunamı içmiş oldum

Benim dr.umun dedigine gore engel degil ama benim tsh en yuksek 4.75 fln cikti ona ragmen surekli hap kullaniyorum gebelik istedigim icin 2.5 alti olmaliymis mutlaka. En son gecen ay olcturdum 1.2 gibi biseydi yani ilacla hallolacak bisey
Engel degildir ama gebe kalmadan once 2.5 dusmesi gerekir bebişin gelisimi icin
Cok takma kafana olucagi varsa her turlu olur 4 ay klomen ictim cok stres yaptim bu ay biraktim artik ne olursa olsun
Rabbim inşallah tez vakitte anne olacagini müjdeler

Canım tsh nın yüksek çıkması tiroid hormununun az olduğunu gösterir. Tiroid hormonu azalınca süt hormonu artar. İkisi ters orantılıdır. Süt hormonunun artması gebeliğe engeldir. Kadındoğumvuna git prolaktin seviyene baksın. Geçmiş olsun

canım onu doktorun ilacla dusurur zaten. kalıcı veya tedavisi zor bir sey degil. kısa sürede duser. su an hamile kalman zor tsh cok yuksek ama dustukce ihtimal artar. ilacla hemen dusuyor zaten. korkma :)

Ayyy canım benim nasıl mutlu oldum şu an, inşallah inşallah ya, seninde bu kadar yuksekmiydi
Benim tiroid bezimin yarisi ameliyatla alinmisti ondan beri ilac kullaniyordum bir sorun yasamadim. Ve evet degerler baya baya yuksekti benim de
Hatta annemde de vardi ayni hastalik hem de cocuklugundan beri. O da beni dogurmus neticede:KK66: yuregini ferah tut,tetkiklerini duzenli yaptir yeterli. İlacini asla aksatma ve hamile kalir kalmaz ilaci ne kadar arttirman gerektigini doktoruna danis canim

Canım bendede tiroid kanseri çıktı iki yıl önce ameliyat oldum bizdede ırsi annemde vardı seninki gibi.. Biliyorum illaki düşer ama bu ay klomen kullndmya ondan çok heveslnmştim

Canım bendede tiroid kanseri çıktı iki yıl önce ameliyat oldum bizdede ırsi annemde vardı seninki gibi.. Biliyorum illaki düşer ama bu ay klomen kullndmya ondan çok heveslnmştim
Öncelikle geçmiş olsun. Ameliyat olduysanız zaten ilaç kullanıyor olmanız gerekir. O zaman da tsh nasıl 24? Çok daha baskılanmış olmalıydı ilaçla

Klomen verdi madem doktorunuz bu yola girdiniz kadın doğumcunun tiroid testlerini istemesi gerekti önce tsh düzene sokulmalıydı.

Engel olup olmadığı konusunda kesin bir şey söyleyemem ama bebeğin tutunması konusunda yüksekliği önemli faktörlerden... Tüp bebek tedavisi öncesinde aynı uyarı bana da yapıldı.. Aşağı seviyelere çekilmesi istendi

Genç bir kadın için 24 çok çok yüksek. İdeali 1,5-2 olmalı. Zaten tsh yüksekliği tiroit bezinin yetersiz çalıştığı ve tiroid hormonu üretemediğini gösterir. Evet bu hamileliğe engeldir. Düzenli ilaç kullanımıyla bir ayda dengelenir. Muhtemelen doğal yoldan hamilede kalırsınız. Hipotiroid aynı zamanda düşüğe sebep olabiliyor yada bebekte zeka geriliğine. Bu sebeple sık kontrollerle ilaç miktarını ayarlarla hamilelik süresince. Ve o ilacı ömür boyu kullanacaksın. Vücudunun üretemediği hormonu o ilaçla alıyorsun. Yan etkisi olmayan bir ilaç. Can sıkacak bir durumda yok. İnşallah alırsınız bebeğinizi kucağınıza:)

Ben zaten kullanıyorum ilacımı 2 yıldır, ömür boyu kullancm onuda biliyorum, altı ay öncesine kadar çok iyydi degerlerim birden böyle yukseldi 150 fazla gelmişti 125e düşürdü dr, durum böyle olunca tekrar 150 dedi, bu kadar yukselmesine dr da şaşırdı, ayda yılda bir unutup içmediğim oluo o da bu kadar etkilemez heralde, bilemedimki:( çok moralim bozldu bu ay naslda heveslenmiştim

Kızlar mrb
Bir yıllık evliyim, çocuk olmadı geçen hafta dr a gittim dr klomen verdi her gün bi tane içtim beş gün boyunca, bugun tekrar gittim sol tarafta sağlıklı bi yumurta görünüyor bugun çatlatma iğnesi yapalım dedi, yaptı.. Ordan çıktıktan sonra tiroid kontrlm vardı onun için başka bi hastaneye gittim tshım 24 çıkmış dr ilacın dozunu arttırdı.. Tsh ın bu kadar yuksek olması gebeliğe engelmi kızlar ben şimdi klomeni boşunamı içmiş oldum

Engel olabilir hatta dusuge erken doguma veya bebekte soruna sebep olabiliyor..imkansiz degil tabi benim 8 cikmisti hamile kaldim.senin degerin yuksek doktor ilac basladimi ilac olumsuzluklari ortadan kaldirir

Ben zaten kullanıyorum ilacımı 2 yıldır, ömür boyu kullancm onuda biliyorum, altı ay öncesine kadar çok iyydi degerlerim birden böyle yukseldi 150 fazla gelmişti 125e düşürdü dr, durum böyle olunca tekrar 150 dedi, bu kadar yukselmesine dr da şaşırdı, ayda yılda bir unutup içmediğim oluo o da bu kadar etkilemez heralde, bilemedimki:KK43: çok moralim bozldu bu ay naslda heveslenmiştim
O zMan birde tiroid ultrasonu çektirin nödül oluşmuş olabilir. Bazen bu sebeple ani yükseliş oluyor.

Back
X