Ben yaşamadım ama çevremden duyduğum gebelik sürecinde bir endokrine gidilmesi gerektiği. İlaç kullanılıyormuş. Bu şekilde sağlıklı Doğum yapanları da duydum. Bence ertelemeden bi endokrin uzmanı ile görüşün.Kızlar merhaba
Bende troid hastalıgı var tsh ım yuksektı bundan 9 ay once. Ve ben daha hamıle kalmadan euthreox 50 mg ilaca basladım TSH 6,50 den 2,66 ya kadar ınınce hamıle kaldım.cunku yuksekken kalmamayı planladım hep. sımdı 3. ayıma gırmek uzereyım ve troidim 3,05 e cıkmıs. malum hormonlar oynuyor sureklı . benım gibi olup gebelıkte ılac kullanan var mı ? birsey daha var tsh yuksklıgı cocukta zeka gerılıgıne neden olurmus boy kısalıgına vs.. bı suru sey var ınternette. benım gibi olupda saglıklı bebek dunyaya getıren anneler varmı ?? Cok korkyorum.
dahiliye den bir doktor ile gorusmustum bugun ısten ayrılıyorum ızın alma problemı yasıyorum cok pazartesı ılk ısım olacakBen yaşamadım ama çevremden duyduğum gebelik sürecinde bir endokrine gidilmesi gerektiği. İlaç kullanılıyormuş. Bu şekilde sağlıklı Doğum yapanları da duydum. Bence ertelemeden bi endokrin uzmanı ile görüşün.
Bende ayni ilactan 50lik kullaniyorum. Gebelikte dr a belirtmen lazm guatr hastasiyim ilac kullaniyorum diye zaten kan testiyle takip ediyolar gerek gorulurse ilac dozu yukseltiliyo. Ben dr uma sordugmda zarari olmaz ilacini birakma dedi. Gebelikten once yutmuyodum biktigim icin.Kızlar merhaba
Bende troid hastalıgı var tsh ım yuksektı bundan 9 ay once. Ve ben daha hamıle kalmadan euthreox 50 mg ilaca basladım TSH 6,50 den 2,66 ya kadar ınınce hamıle kaldım.cunku yuksekken kalmamayı planladım hep. sımdı 3. ayıma gırmek uzereyım ve troidim 3,05 e cıkmıs. malum hormonlar oynuyor sureklı . benım gibi olup gebelıkte ılac kullanan var mı ? birsey daha var tsh yuksklıgı cocukta zeka gerılıgıne neden olurmus boy kısalıgına vs.. bı suru sey var ınternette. benım gibi olupda saglıklı bebek dunyaya getıren anneler varmı ?? Cok korkyorum.
Gebelikte tiroid degerleri için referanslar başkadır. Yanılmıyorsam değeriniz tehlikeli düzeyde değil. Öyleyse de doktorunuz ilacın dozunu tekrar ayarlar.
Benim ailemde ve kendimde kimsede tiroid olmadığı halde ilk tahlillerimde bir kere 3,05i görüdüm. Değerleri de doktora gösterememiştim. Diğer muayene de söyleyecektim ki baktım düşmüş değerler. Korkma doktorunu haberdar et yeter. Ben Karadeniz de yaşıyorum. Buradaki çoğu kişi haberli ya da habersiz tiroid rahatsızlığı yaşıyor. Ve kontrol altında çok sağlıklı bebekler doğuruyorlar. Üstelik bizzat tiroit olmasa bile halk sağlığı taramalarında alt tiroit hormonlarında sıkıntı çıkanlar da var. Hiç canını sıkma endokrinciye görün. O ayrıntılı tahlillerini de tekrarlar gerekirse ilacın dozunu tekrar ayarlar.
Ve şunu diyeyim muhtemelen tiroit değerin düştüğü için hamile kalabildin. Çünkü kontrol altına alınmayan tiroit kısırlık, düşük ya da düşük doğum ağırlığı yapabiliyior.
ınsallah sag salım dogururuz cocuklarımızı rabbım korusun onları da bızı de .. yalnız degılmısım cok sukurBende ayni ilactan 50lik kullaniyorum. Gebelikte dr a belirtmen lazm guatr hastasiyim ilac kullaniyorum diye zaten kan testiyle takip ediyolar gerek gorulurse ilac dozu yukseltiliyo. Ben dr uma sordugmda zarari olmaz ilacini birakma dedi. Gebelikten once yutmuyodum biktigim icin.
Yok kiz guatr hastasi cok insan var farknda bile olmayan. Arkdsm hamile kalinca ogrendi tsh yukseklgni meselaınsallah sag salım dogururuz cocuklarımızı rabbım korusun onları da bızı de .. yalnız degılmısım cok sukur
Ben 16 yıldır hipotiroidi hastasıyım, 13 yaşında bir kızım var:) o kadar aradan sonra şimdi tekrar bebek bekliyorum:)Kızlar merhaba
Öncelikle geçmiş olsun. Benimde tsh degerim hamilelikte 4 civarina cikti ilaci duzenli kullaniyorum yarin icin endokrin doktoruna gideceğim ama internette okuduğum yorumlar biraz korkuttu tsh yuksekliği bebekte zeka geriliğine erken doğuma ölü doğuma neden oluyor gibi yorumlar okudum. Doktor korkulacak kadar yuksek değil dedi ama ben biraz evham yaptım. Insallah bebeğimde bir sorun olmaz. Allah herkesin bebeğine sağlik sihhat versin.Ben 16 yıldır hipotiroidi hastasıyım, 13 yaşında bir kızım var:) o kadar aradan sonra şimdi tekrar bebek bekliyorum:)
Kızımda da tiroidim vardı ve dozu yükselttiler, oldukça sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Topuk kanı aldıklarında zaten bebekte tsh a bakıyorlar
Geçen zaman içinde hipotiroidim hashimato hipotiroidine döndü, antikorlar değerlerim oldukça yüksek. Ben zaten 16 yıldır ilaç kullandığım için hiç ilacı bırakmadım, hamile kalmadan önce 3 ayda bir t3 t4 ve tsh kontrolümü yaptırıyordum. Hamilelik planlamaya başladığımızda ilk işim endokrine gitmek oldu:) şimdi de her 4 haftada bir tahlil yaptırıp endokrine gidiyorum:) hamileliğe başladığımda 5 gün 100 2 gün 50 mg kullanıyordum, şu anda 5 gün 125 2 gün 100 mg kullanmaya başladım. Endokrin doktorum her tahlilde ihtiyaca göre ilacın dozunu ayarlıyor
Hamilelik süresince endokrinin mutlaka kontrolünde olmak gerekiyor zaten kadın doğumcularda mutlaka yönlendiriyor. En önemlisi hamilelik boyunca ilacı asla ama asla bırakmamak:)
Çok uzun yazdım sanırım:)) o kadar çok uğraştım ki tiroidle nerdeyse doktor gibi oldum:)) Herkesin bebişlerini sağlıkla kucaklarına alıp büyütmeleri dileğiyle...
Öncelikle geçmiş olsun. Benimde tsh degerim hamilelikte 4 civarina cikti ilaci duzenli kullaniyorum yarin icin endokrin doktoruna gideceğim ama internette okuduğum yorumlar biraz korkuttu tsh yuksekliği bebekte zeka geriliğine erken doğuma ölü doğuma neden oluyor gibi yorumlar okudum. Doktor korkulacak kadar yuksek değil dedi ama ben biraz evham yaptım. Insallah bebeğimde bir sorun olmaz. Allah herkesin bebeğine sağlik sihhat versin.[/
benim de ilaç kullanmama ve sık kontrole gitmeme rağmen 3,80 çıktı geçen ay, endokrin doktoru ilaca devam edildiği sürece yüksekliğin sıkıntı olmadığını ama 4 haftada bir tahlil yapılarak takip edilmesi gerektiğini söyledi. Hatta başka bir endokrin profesörüne de sordum o da ilaç kullanılıp tedaviye devam edildiği sürece sıkıntı olmaz dedi. Allah tüm bebeklere sağlık sıhhat versin, gönlünüzü ferah tutun, bebeğinizi de strese sokmayın:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?