- 16 Mayıs 2014
- 659
- 678
- 103
- Konu Sahibi paraleller
-
Merhaba herkese
2018 Mayis anneleri grubuna da yazdim. Insallah buradan da cevap gelir. TSH konusundan anlayanlar lutfen bana yardimci olun, cok moralim bozuk. 5 hafta once tshim 2.47 idi. Yani ilk trimester icin sinirdaydi (daha bile dusuk olsa daha iyi olurdu ama ilacla kontrol altinda diye dusunmustum 25 mg kullaniyordum) 1 ay sonra yani gecen hafta baktirdigimda 3'e yukselmisti acayip panik oldum ilacimi 3 gun 50mg 4 gun 25 mg olacak sekilde ayarladik.
1 hafta sonra yani dun tekrar baktirayim dedim dozu artirinca ne oldu 3.85 olmhs!!!! Off neden artiyor ki bugun endokrin ile randevum var. Ne yapacagim dozu ayarlayip optimum dozu bulmaya calisicaz ama bu artis beni cok korkuttu. Bir zarari olmus mudur bebegime? Stres oliyorum ve sanirom bu da hem tiroid icin hem bebek icin hiiic iyi degil.
Tsh'iniza mutlaka baktirin kizlar 3 ve alti ise gayet iyi bu ikinci trimester dedikleri 4-5-6. Ay icin. Benimbildigim boyle tabi en guzeli doktora danismakbu arada hep ayni yerde baktirdim t3 ve t4 simdiliknormal sinirlar icinde Allaha sukur.
Hiçbir sey olmuyor merak etme.dogum yapali 8ay oldu ayni senin gibiydi degerlerim cok panik yapiyordum ama endiselenecek birsey yokmuş .bebek saglikli dogdu.Merhaba herkese
2018 Mayis anneleri grubuna da yazdim. Insallah buradan da cevap gelir. TSH konusundan anlayanlar lutfen bana yardimci olun, cok moralim bozuk. 5 hafta once tshim 2.47 idi. Yani ilk trimester icin sinirdaydi (daha bile dusuk olsa daha iyi olurdu ama ilacla kontrol altinda diye dusunmustum 25 mg kullaniyordum) 1 ay sonra yani gecen hafta baktirdigimda 3'e yukselmisti acayip panik oldum ilacimi 3 gun 50mg 4 gun 25 mg olacak sekilde ayarladik.
1 hafta sonra yani dun tekrar baktirayim dedim dozu artirinca ne oldu 3.85 olmhs!!!! Off neden artiyor ki bugun endokrin ile randevum var. Ne yapacagim dozu ayarlayip optimum dozu bulmaya calisicaz ama bu artis beni cok korkuttu. Bir zarari olmus mudur bebegime? Stres oliyorum ve sanirom bu da hem tiroid icin hem bebek icin hiiic iyi degil.
Tsh'iniza mutlaka baktirin kizlar 3 ve alti ise gayet iyi bu ikinci trimester dedikleri 4-5-6. Ay icin. Benimbildigim boyle tabi en guzeli doktora danismakbu arada hep ayni yerde baktirdim t3 ve t4 simdiliknormal sinirlar icinde Allaha sukur.
Cok sevindim. Masallah size ve bebeginize :)Hiçbir sey olmuyor merak etme.dogum yapali 8ay oldu ayni senin gibiydi degerlerim cok panik yapiyordum ama endiselenecek birsey yokmuş .bebek saglikli dogdu.
2 haftada bir baktirin aklinizda kalmasin gerekirse dozunu yine ayarlar.Benimde ilaç kullanmama rağmen yükselmiş 4 kusur olmuş dozu arttırdık inşallah düşer
Saol canim oylrr yapicam2 haftada bir baktirin aklinizda kalmasin gerekirse dozunu yine ayarlar.
Panik yapma canim ben 2017 mayis annesiyim ve ben tüm hamileligimi troid ilaclarla gecirdim hamileligim son haftalarinda hatta 175 mg ilac iciyordum. Benimde sürekli yükseliyordu o yüzden 2 haftada bir doktorum gelmemi istedi ve hep kan tahlili yapip kontrol etti. Icini ferah tut öyle cooook yüksek olunca zararli oluyor. Benim önceden 2 düsügüm vardi tiroittende olabiliyor demisti bana doktorum o yüzden sıkı takip etti sagolsunMerhaba herkese
Cok tesekkur ederim canim mesajin icin icim rahatladi ben 75 mg aliyorum haftanin 5 unu 2 gunu 50 mg aliyorum 1.3'e dustu ama daha 3 ay var doguma surekli kontrol ediyoruz durumu. Ins hersey yolunda gider senin gibi :)Panik yapma canim ben 2017 mayis annesiyim ve ben tüm hamileligimi troid ilaclarla gecirdim hamileligim son haftalarinda hatta 175 mg ilac iciyordum. Benimde sürekli yükseliyordu o yüzden 2 haftada bir doktorum gelmemi istedi ve hep kan tahlili yapip kontrol etti. Icini ferah tut öyle cooook yüksek olunca zararli oluyor. Benim önceden 2 düsügüm vardi tiroittende olabiliyor demisti bana doktorum o yüzden sıkı takip etti sagolsun
Benim 22. Haftamda sağlık ocağındaki hemşirenin bakalım demesiyle tshnin 7.36 olduğunu öğrendim ve şok oldum sonra dahiliyeye gittim ve eutyhrox 25mg başladık kadın doğumcuma söyledim iki tane iç dedi yani 50mg yaklaşık 3 hafta sonra baktığımda 1.55e düşmüş sıkıntı yok. Ama bu konu hakkında bir doktorun videosunu izledim ondan sonra baya rahatladım tshnin yükselmesi illa bebeği etkilicek diye bir durum yokmuş tıp geliştiği için doktorlar %2-3 ihtimali bile göz önünde bulundurup önlem alıyorlarmış sende içini ferah tut ilacını iç düşer inşallah.Merhaba herkese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?