tsk''nın pkk kamplarını bombalaması..

Kutudakalansonuykuhapi

shakespeare soneleri
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
3.791
1.815
248
Ankara
26336959.jpg

Türk savaş uçakları bombaladı
Fevzi KIZILKOYUN / ANKARA
14/10/2014
Malatya ve Diyarbakır’dan kalkan F-16 ve F-4'ler Dağlıca’da PKK noktalarını bombaladı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada hava operasyonunda PKK'ya ağır darbe vurulduğu belirtildi.
http://m.hurriyet.com.tr/Haber?id=27380856

Hayır öyle düşünmeyin. İstihbaratik çalışmalarla belirlenen noktalar bombalanıyor. Hava kuvvetleri kara kuvvetlerine destekçidir. Ama PKK verilen kayıpları açıklamaz
gülaycım haklısında 40 senedir bitmedi pkk yılan hikayesi gibi..:KK64:

PKK ile sadece silahlı mücadele yeterli değildir. Her birim üzerine düşen görevi yapmalıdır.
terörö örgütü değilmi Gülay ama bizim ordumuz çok güçlü fakat bir günde bölge her türlü taranamıyor bunun için yasa yada kurallar gibi şeyler var sanırım..

1- Şimdi öncelikle arazi yapısı çok kötüdür. Bazı bölgelerde birbirimizin yanından geçeriz birbirimizi görmeyiz o bölgede.
2- Gerilla savaşı normal askerden farklıdır. Bu nedenle komando timleri, bordo bereli tim, polis timi gibi gayrinizami harp teknikleri uygulamaya başladık.
3- Bürokrasi çok teferruatlı. PKK lı grup görülüyor ve çoğu zaman ateş edilemiyor. Çünkü Başbakana kadar imza gerekiyor.
4- Saldırı yapıp başka devletlere kaçıyorlar (Suriye, Irak, İran) Asker ve polisin sınır dışına çıkma yetkisi verilmediği için peşlerinden gidemiyorlar.

1- Şimdi öncelikle arazi yapısı çok kötüdür. Bazı bölgelerde birbirimizin yanından geçeriz birbirimizi görmeyiz o bölgede.
2- Gerilla savaşı normal askerden farklıdır. Bu nedenle komando timleri, bordo bereli tim, polis timi gibi gayrinizami harp teknikleri uygulamaya başladık.
3- Bürokrasi çok teferruatlı. PKK lı grup görülüyor ve çoğu zaman ateş edilemiyor. Çünkü Başbakana kadar imza gerekiyor.
4- Saldırı yapıp başka devletlere kaçıyorlar (Suriye, Irak, İran) Asker ve polisin sınır dışına çıkma yetkisi verilmediği için peşlerinden gidemiyorlar.
bu nedenlemi pkk 40 yıldır var yani..

O sdece bir faktör. Dün Apo yargılanırken siyasetçilerinde yargılanması lazımdı. Ben Apo mazlum demiyorum.
estağfurullah ben onu demek istemedim Gülay..bu nedenlerdenmi acaba..hani o an vurmak için vur emri gerek falan gibisinden..kökten mücadele yapamıyoruz o zaman..bir karar çıksa örneğin tamamn temizlense ilk duyurulsa..buna diğer ülkeler karışırmı?

Sınırlara kafana göre girip çıkamıyorsun. Teskere, karşı ülkeden izin gibi şeyler gerekir. Mesela bir polis kafasına göre senin evini arayamaz. Cumhuriyet Savcısı izni gerekir. Ona benzer şeyler.
Burda 8-10 cümleyle anlatılacak konular değil. Çok kapsamlı.

Sınırlara kafana göre girip çıkamıyorsun. Teskere, karşı ülkeden izin gibi şeyler gerekir. Mesela bir polis kafasına göre senin evini arayamaz. Cumhuriyet Savcısı izni gerekir. Ona benzer şeyler.
Burda 8-10 cümleyle anlatılacak konular değil. Çok kapsamlı.
biraz anladım saol,,,

biraz anladım saol,,,
Birde PKK'nın elindeki kaleşnikof, Kanas (3 km keskin nişncı tüfeği), Bixi makineli tüfek... bunlar gerçekten başbelası silahlardır. Mesala kaleşnikof ateşgizler mekanizması sayesinde ateş ettiği yeri belli etmez. Karşında ateş edeni 10 metre sağda görürsün.

Back
X