tuhafim son gunlerde...

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.570
11.485
498
Calistgm isten cok sikildim.ozel sektor.3 yillik ogretmeim ama su son anlastgim okul burnumdan getirdi herseyi.hicbiseye tahammulum kalmadi.sagligim bozuldu
Vucudum hergun istisnasiz kasiniyor kabariyor ve yuzum dudaklarim sisiyor.alistim bu duruma.doktora gittim testlerim temiz cikti alerjik dedi.kasim gbi dugunum var.hayatimn en buyuk sansi sozlum ve ailesi.cok sukur onlar ve kendi ailemde hic sorun yok.sozlum sehr disnda.bikac yil onun yasadgi sehrde yasayacagm.bu yuzden bi yil calsmayacagim.devlete girmeye caliscam bu surecte.haziran basi kardesim evleniyor.onun stresi var ve cok borca grdim.kimseye belli etmiyorum ama borclar boguyor beni.maasmdan elime bisey kalmiyor.bide kendi yaptgm gereksz borclar var.cok kiziyorum kendime..gecici bi durum biliyorum.isimi cok seviyordum ama son zamanlarda cok sikildm.gitmek dahi istemiyorum.surekli stres icindeyim.
Sadece dertlesmek icin yaziyorum...surekli durup durup agliyorum...ben boyle degildim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Demek evleniyorsun,hayırlısı olsun :)

Şu an bir bekleyiş dönemindesin.
Durağan fakat önü yığılı bir zaman dilimi.
Bu sebeple böyle gergin olman normaldir.
Bu günler gelir geçer.Bir bakarsın "ne günlerdi" diyeceğin günler çok çabuk gelir:)
Az kalmış,sıkma kendini.Herşey olacağına varır.

Bu günler gelir geçer.Bir bakarsın "ne günlerdi" diyeceğin günler çok çabuk gelir:)

Tesekkur ederim
Kismetse evet ama iste kendmi tam olarak verip mutlu olamiyorum
Hergun mutsuz olmak icin bi nedenim var iliskm Yolunda oldugu halde.hergun basim agrio hergun agliyorim
Sizce depresyon olablrmi?

Borç da büküyor insanın belini :26:
Sen kendi düğünün için mi borca girdin kardeşin için mi ?:44:
Fazla yüklenme kendine kendin için girdiysen.
Çünkü zamanla tamamlanır herşey.Evlenince dört dörtlük olmuyor zaten herşey.Mutlak eksikler çıkıyor.
Ya sözlünle yada ailesiyle bir sorunun olsaydı...:26:
Bir de böyle düşün.
Ve olumlu düşünmeye çabala.
Mutlu olmaya bak...Hayat sürekli ağlayacak kadar uzun yada değersiz değil inan bana.
Ama çok buhranda hissediyorsan bir psikiyatr a gidip anlatıp rahatlayabilirsin :13:

Buna Kısaca Evlilik stresi Diyorlar. GEçer Şekerim Geçer

Çünkü zamanla tamamlanır herşey.Evlenince dört dörtlük olmuyor zaten herşey.Mutlak eksikler çıkıyor.
Bir de böyle düşün.
Mutlu olmaya bak...Hayat sürekli ağlayacak kadar uzun yada değersiz değil inan bana.
Ama çok buhranda hissediyorsan bir psikiyatr a gidip anlatıp rahatlayabilirsin :13:
Cok haklisiniz.cevreme enerji sacan biriyim ama son zamanlarda hicbirolumlu gelismeden bile mutlu olamaz oldum
Borcun bi kismi kardesm icin kalan kismi benm gereksz harcamalarim.sorunum kendmle sanrm.isimde mutlu deglm buda pskolojmi etkiliyor haliyle
Cok saolun

Merhaba arkadaşım;
Çok bunalmışsınız belli..
Maddi sıkıntılar,iş ortamında ki gerginlikler,evlilik stresi vs dayanılması güç bir hâle sokuyor hayatı ama şükretmek te gerek öyle değil mi?
Böyle zamanlarda bir etrafa bakınmamız yeterli oluyor.bir bakın etrafta ne dertler,sıkıntılar var.
Geçenlerde tahlil için hastaneye gitmiştim nasıl bir sıra var ben başladım oflamaya bir anlık gafletti sonra şöyle bir etrafıma baktım yaşlı yaşlı amcalar,teyzeler küçücük çocuklar kimisi kanserle uğraşıyor, kimisi yaşlılığın son demleriyle sonra utandım kendimden ben iki saatlik bekleyişten şikayetçiyim ama iki saat sonra evimde olacağım onun kıymetini bilmiyorum.
Demem o ki geçici sıkıntılar için kendinizi bu kadar yıpratmayın.Gün gelir bu günlerimizi özleriz.
Allah yardımcınız olsun.

insan dönem dönem böyle hissedebiliyor sanki herşey insanın üstüne üstüne geliyor ama geçici bir dönerm bu
ne güzel sağlığın yerinde nişanlınla problemin yok mesleğin var bence bu artıları düşün daha büyük dertleri olanları düşün ve mutlu ol canım:31:

Her akşam yatmadan önce seni mutlu eden, gurur duyduğun ya da şanslı olduğunu gösteren şeyleri en az 3 madde şeklinde yazmayı denesen. Sonra da tüm bunlar için şükretsen. :) Biraz da olsa rahatlatacağını düşünüyorum.

Örneğin borçların var bundan sıkıntı duyuyorsun ama şöyle düşün işin var.
Düğünle ilgili masraf vs var ama şöyle düşün sevdiğin bir nişanlın var.

Sadece sahip oldukların değil de o gün içinde gördüğün duyduğun şeyler içinde mutluluğunu belirt.

Örneğin bugün morali bozuk bir arkadaşıma teselli verip kendini iyi hissettirdiğim için kendimle gurur duyuyorum.
Karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir yaşlıya yardım ettiğim için kendimi takdir ediyorum.
Bugün kendime sevimli bir toka aldığım için mutluyum.
Aynaya her baktığımda harika gözlere sahip olduğumu görebildiğim için şükürler olsun.
Bu akşam tvde en sevdiğim diziyi kahkahalarla izleyebildiğim için çok mutluyum.

Aslında mutlu olmamız gereken çok şey var, sen de bunun bilincindesin aslında. Ama belki de yazarak kendine hatırlatsan ve bir de bunları okuyarak pekiştirsen belki işe yarar. Konuyla ilgili olarak şu linkleri incelemeni tavsiye ederim. :)

Şükürler olsun!

Bir de böyle düşün.

Merhaba arkadaşım;
Çok bunalmışsınız belli..
Maddi sıkıntılar,iş ortamında ki gerginlikler,evlilik stresi vs dayanılması güç bir hâle sokuyor hayatı ama şükretmek te gerek öyle değil mi?
Böyle zamanlarda bir etrafa bakınmamız yeterli oluyor.bir bakın etrafta ne dertler,sıkıntılar var.
Geçenlerde tahlil için hastaneye gitmiştim nasıl bir sıra var ben başladım oflamaya bir anlık gafletti sonra şöyle bir etrafıma baktım yaşlı yaşlı amcalar,teyzeler küçücük çocuklar kimisi kanserle uğraşıyor, kimisi yaşlılığın son demleriyle sonra utandım kendimden ben iki saatlik bekleyişten şikayetçiyim ama iki saat sonra evimde olacağım onun kıymetini bilmiyorum.
Demem o ki geçici sıkıntılar için kendinizi bu kadar yıpratmayın.Gün gelir bu günlerimizi özleriz.
Allah yardımcınız olsun.

insan dönem dönem böyle hissedebiliyor sanki herşey insanın üstüne üstüne geliyor ama geçici bir dönerm bu
ne güzel sağlığın yerinde nişanlınla problemin yok mesleğin var bence bu artıları düşün daha büyük dertleri olanları düşün ve mutlu ol canım:31:

Her akşam yatmadan önce seni mutlu eden, gurur duyduğun ya da şanslı olduğunu gösteren şeyleri en az 3 madde şeklinde yazmayı denesen. Sonra da tüm bunlar için şükretsen. :) Biraz da olsa rahatlatacağını düşünüyorum.

Örneğin borçların var bundan sıkıntı duyuyorsun ama şöyle düşün işin var.
Düğünle ilgili masraf vs var ama şöyle düşün sevdiğin bir nişanlın var.

Sadece sahip oldukların değil de o gün içinde gördüğün duyduğun şeyler içinde mutluluğunu belirt.

Örneğin bugün morali bozuk bir arkadaşıma teselli verip kendini iyi hissettirdiğim için kendimle gurur duyuyorum.
Karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir yaşlıya yardım ettiğim için kendimi takdir ediyorum.
Bugün kendime sevimli bir toka aldığım için mutluyum.
Aynaya her baktığımda harika gözlere sahip olduğumu görebildiğim için şükürler olsun.
Bu akşam tvde en sevdiğim diziyi kahkahalarla izleyebildiğim için çok mutluyum.

Aslında mutlu olmamız gereken çok şey var, sen de bunun bilincindesin aslında. Ama belki de yazarak kendine hatırlatsan ve bir de bunları okuyarak pekiştirsen belki işe yarar. Konuyla ilgili olarak şu linkleri incelemeni tavsiye ederim. :)

Şükürler olsun!

Cok pozitifsiniz cidden cok tesekkur ederim yazdgnzi okurken gulumsedim:)

Back
X