tüketici olarak haklarımız

Pantolon konusunda haklılar canım.Yani yasal yollara başvursan bilirlişide muhtemelen kullanım hatası diyecektir zaten ki sende kabullenmişsin.Nasıl temizleneceği,yıkanacağı vs.ürünlerin etiketinde yazıyor biliyorsun.Ceket için Hakem heyetine başvuru yapabilirsin.Kaymakamlık ve valilik bünyesinde bulunuyor.Ancak biraz zaman alacaktır.ıncelemeye alınır ürün bilirkişi tarafından.başvuru yapmak istersen ürünün fatura veya fişi ile kimlik fotokopisni ve varsa garanti belgesini götürmen yeterli.Hakem heyetleri ücretsiz hizmet veriyor.Geçmiş olsun.

Gül halı yıkama fabrikasına 3 tane 6 metre kare halımı yıkamaya verdim. 1 hafta sonra kirli, kesilmiş bir şekilde getirdiler.Telofon açtım tekrar halıları götürdüler.1hafta sonra getirdiklerinde kesileni yapıştırıp diğer halılar yıpratılmış ve kesilmiş geldi.Tekrar telofon açtım geldiler bizden kaynaklanan bişey değil dediler.Tüketici haklarına şikayet ettim.Gülerek cezamız neyse çekeriz dediler.Tüketici haklarından da bir şey çıkmadı.Ne yapabilirim.

Tüketici hakları derken eğer kaymakamlık bünyesinde bulunan hakem heyetleriyse yaptıkları savunmayla haklı bulunmuşlardır.siz dava açma yoluna gidebilirsiniz.ama kaymakamlığa başvurmadıysanız orda bulunan tüketici sorunları ilçe hakem heyetinede dilekçe yoluyla başvurmanızı öneririm.

cnm mrb
bebeğim için bir battaniye aldım ürünü alalı 17 gün oldu yani bugün 17.gün birazdan ürün değişikliği için mağzaya gidicem yani onu iade edip yerine fark verip alıcağım bir başka battaniye alıcam bu değiştirdiğim 3.ürün olucak acaba itiraz ederlermi die düşünüyorum ve hazırlıklı olmak istiyorum öğrenmek istediğim şu ürünü değiştirmeme hakları varmı?yani 17 gün geçmiş diyebilirlermi?yasal süre hakkım ne kadar?değiştirmezlerse ne yapmalıyım?sevgiler...

benım bır sorunum var bir yol gosterirseniz cok sevirinim. Ben bir cep telefonu aldımda aldıgımın 10. gununde ekranında uzun siyah cizgıler noktalar cıkmaya basladı. Bende aldıgımn 15. gununde telefonu KVK servise teslim ettim.Onlarda onardıklarını soylediler onarıp yollıcaklarmıs buraya kadar bir sorun yok. Sorun su ki bu cıhaz ılk 1 ay icinde bozulmustur bana yenisi veya iadesini yollamaları gerekmıyor mu hic onarmadan? 30 is gunu daha dolmadı bunu belırteyım ama sonucta ben 0 algıdım bir ürünü hıc kullanamadan servise yolladım ve bana ekranını falan deistirip onarıp geri yollayacaklar. Bende bu onarımı kabul etmeyı istemıorum. Para iadesini talep ediyorum.Bu durumda bir hak iddia edeblir miyim sizce? 30 is gunu dolmadigi ve onarımı yapıldıgı icin edemem mi yoksa? KVK Servis kagıdında arızanın görulur oldugu ve ilk 1 ay ıcınde buı arızanın ortaya cıktıgı belırtıldı. Yani yasada anladıgm kadarıyla ilk 30 gunde ayıplı oldugu ortaya cıkarsa ıade alma gibi bir hakkım varmıs. Ek olarak birde bu cihazın degeri 1000 TL nin üstündedir bu yüzden Tüketici hakem heyetlerıne mi bas vurayım yoksa Sanayi Bakanlıgına mı?

Beni aydınlatırsanız Cok mutlu olurum. Hayırlı aksamlar.

a.s.selam arkadaşlar.ben tüketiciyi koruma derneğinin bir üyesiyim.toplantı ve etkinliklerine katılıyorum.4077 sayılı tüketici yasası hakkında bilgim var.ihtiyacınız olursa bildiğim kadarıyla sorularınızı yanıtlamaya ve yardımcı olmaya çalışırım.sevgiler...

yaklaşık 1.5 ay önce tepe home mağazadan ürün aldım evime uymadı geri almadılar küçüğünü ver yok büyüğünü ver yok para ver yok...sinirlendim..gittim kadıköy de altıyol da tüketici derneğine.2 bayan oturmuş bilgisayardan kafalarını kaldırmıyorlar. aynadan görüyorum facebook açık..sorunumu anlatıyorum kovacaklar beni nerdeyse..neyse hiç bir hakkınız yok yasalar değişti..ürün ayıplıysa geri alınır değilse alınmaz kapı satışlarında alınır o kadar..yapacak bişey yok iyi günler..dediler ve beni gönderdiler. işte hal budur..kimin kapısını çalıp kime dert anlatasınn????*

arkadaşlar kartla alınan bi malı ertesi gün etiketi vs. bile üzerindeyken iade etmek istersek satıcının geri almama gibi bi lüksü var mıdır?

arkadaşlar sanırım başlık sahibi artık bu başlığa bakmıyor..Şikayetleriniz için sikayetvar.com üye olup yazarsanız firma sahibi sizi en kısa zamanda arar ve durumunuza bir çözüm yolu arar ama unutmayın çoğu kendini bilmez firma ürününü almamak zarara uğramamak için elinden geleni yapıyor... birşeyler alırken sikayetvar.com a bakıp alırsanız en azından ileride sorun çıktığında daha rahat olursunuz..

Merhaba,

15 Seanslık lazer sözleşmem var ama 8. Seansımdan sonra seans alamadım her seferinde bahane üretiyorlar. Şimdi ise makinenin bozuk olduğunu söylüyolar tüyleriniz bitmiş diyorlar. Bu lazer merkezini nereye şikayet edebilirim. Paramın en azından yarısını istiyorum. Ne yapabilirim??

Back
X