• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükürük artışı

Flower2

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
766
491
648
Merhaba, boğaz reflüsüne bağlı diye düşünüyorum ama tükürük artışı oluyor akşam yemeğinden sonra özellikle ağzımda tükürük birikiyor ve sürekli yutkunuyorum. Reflüde asit geri kaçınca vücut bunu refleks olarak yaparmış okuduğum kaynaklara göre. yaşayan var mı? . Genelde gebelerde görülüyormuş bu durum, gebe değilim.

Bende de boğaz reflüsü vae aynı durumu yaşiyorum.
hatta bazen yatakta yan yattigimda falan gayet uyanik iken agzimdan aktigini fark ediyorum

Bende de boğaz reflüsü vae aynı durumu yaşiyorum.
hatta bazen yatakta yan yattigimda falan gayet uyanik iken agzimdan aktigini fark ediyorum
İnternette yorum bulamadım, çok teşekkür ederim cevabınız için kime sorsam bilmiyor. Ben diyetime çok özen gösteriyorum ama stresten sanırım. Gaviscon double action iyi geliyor gibi ama tükürük artışı bunalttı biraz. Umarım geçer. Bir de leblebi yedim az önce biraz durdu tükürük. Siz ne kadar süredir yaşıyorsunuz?

hamilelik sebebiyle katlanarak arttı ama bende yaşıyorum bu durumu. Gaviscon iyi geliyor. Özellikle mide asidini emecek şeyler yemek gerekiyor. Yağlı, ağır, kızartma tarzı şeyler yememek lazım. Mümkün olduğu kadar sağlıklı, sebze ağırlıklı, asitsiz meyveler şeklinde beslenin. Mesela limon, domates gibi asitli yiyecekler iyi gelmiyor. Çay, kahve de iyi gelmiyor. Bu tarz şeyler tükürüğe sebep oluyor, benim durduğum yerde ağzımdan salyamın aktığı olurdu. Bir de gece biraz yüksek yastıkta yatmak iyi gelir.

Ek olarak yulaf, ılık süt, muz karışımı çok iyi gelir. Mide asidini emer rahatlatır. Doktorum önermişti. Gün içerisinde böyle bir öğün yapabilirsiniz. Hem de sağlıklı, kalorisiz. Fıstık ezmesi de eklerseniz ya da bal, biraz tatlanır.

hamilelik sebebiyle katlanarak arttı ama bende yaşıyorum bu durumu. Gaviscon iyi geliyor. Özellikle mide asidini emecek şeyler yemek gerekiyor. Yağlı, ağır, kızartma tarzı şeyler yememek lazım. Mümkün olduğu kadar sağlıklı, sebze ağırlıklı, asitsiz meyveler şeklinde beslenin. Mesela limon, domates gibi asitli yiyecekler iyi gelmiyor. Çay, kahve de iyi gelmiyor. Bu tarz şeyler tükürüğe sebep oluyor, benim durduğum yerde ağzımdan salyamın aktığı olurdu. Bir de gece biraz yüksek yastıkta yatmak iyi gelir.
Allah sağlıkla tamamlasın gebeliğinizi 🥰💐💐 vücudumuz kendini korumaya çalışıyor diye rahatlayalım o zaman. Geçecek diyelim ☺️

Ek olarak yulaf, ılık süt, muz karışımı çok iyi gelir. Mide asidini emer rahatlatır. Doktorum önermişti. Gün içerisinde böyle bir öğün yapabilirsiniz. Hem de sağlıklı, kalorisiz. Fıstık ezmesi de eklerseniz ya da bal, biraz tatlanır.
Sizin sürekli mi tükürük artışı yoksa arada geçiyor mu? Yulaf süt yapacağım büyük ihtimal tahriş oldu reflüye bağlı vücut toparlamaya çalışıyor. Önce boğaz yanması ile başladı hemen tedaviye geçtim ama tükürük başıma hiç gelmemişti şaşırdım Allah başka dert vermesin ama sürekli yutkunmak da biraz huzursuz etti

İnternette yorum bulamadım, çok teşekkür ederim cevabınız için kime sorsam bilmiyor. Ben diyetime çok özen gösteriyorum ama stresten sanırım. Gaviscon double action iyi geliyor gibi ama tükürük artışı bunalttı biraz. Umarım geçer. Bir de leblebi yedim az önce biraz durdu tükürük. Siz ne kadar süredir yaşıyorsunuz?
yaklaşık 4 senedir falan yaşıyorum,

Sizin sürekli mi tükürük artışı yoksa arada geçiyor mu? Yulaf süt yapacağım büyük ihtimal tahriş oldu reflüye bağlı vücut toparlamaya çalışıyor. Önce boğaz yanması ile başladı hemen tedaviye geçtim ama tükürük başıma hiç gelmemişti şaşırdım Allah başka dert vermesin ama sürekli yutkunmak da biraz huzursuz etti
Sürekli değil, bu söylediklerime dikkat ettiğim süreçlerde olmuyor. Fakat mesela dışarda bir yemek yesem ya da arkadaşımla bir kahve içsem, günü zor bitiriyorum. Bir de mesela mide bulantısı da çok tükürük yapıyor. En fazla 2-3 saat yemeden durabiliyorum yoksa midem bulanıyor ya da yanıyor. Sık sık ve azar azar yemek iyi geliyor o yüzden. Dikkat etmediğimde özellikle yemek borusu yanması, mide bulantısı, tükürük oluyor.

Çok geçmiş olsun , ben de 4 yıldır mide sorunları yaşıyorum bir de reflü eklendi. Allah her şeyin sabrını veriyor tabi ama siz neler yaptınız? Gözlemlediğiniz iyi gelen şeyler var mı?
Zeytin çekirdeği yutuyorum ben iyi geliyor.
Özellikle limon mideyi çok yoruyo asitli olduğundan sanırım.
Kuruyemişler baş düşmanı zaten boğaz reflusunun.
Aşırı yagli, salcali yiyecekler vs.
bumlar hep tetikliyor elimden geldigince tükketmemeye çalışıyorum

Bende de boğaz reflüsu oldugnu düşünüyrm.bogazda yanma ve yumru hisii mevcut nasil bir tedavi uyguluyorsunuz kendinize.Ve evet tükürkte artis var sürekli agzmdan sicriyir rahatsiz ediyor

Bende de boğaz reflüsu oldugnu düşünüyrm.bogazda yanma ve yumru hisii mevcut nasil bir tedavi uyguluyorsunuz kendinize.Ve evet tükürkte artis var sürekli agzmdan sicriyir rahatsiz ediyor
Günde 4 kez gaviscon double action içiyorum. 3 kez yemeklerden 30-60 dk sonra. 1 kez de uyumadan önce. Boğaz yanmasını çok iyi geçiriyor. Yumru hissi de reflüye bağlı. O da yemek borusu iyileştikçe geçiyor ama rahatsız eden gıdaları bırakmak gerekiyor
Çay, kahve, sigara, kızartma, nane, limon, domates, asitli gıdalar vs
ilk günler yutkunma güçlüğü yaşıyordum ama şimdi sadece ağzım çok sulanıyor sürekli yutuyorum.

Bir yerde okudum sabah akşam 1 yemek kaşığı kaliteli sızma zeytinyağını suya katıp içince de iyi geliyormuş çok. Ona da başlayacağım

Back
X