Valla daha çok genç olduğun için ailenle tartışınca bir şey olacak zannediyorsun. Asıl olay tartışmadan, kendi bildiğini okumaktır. Onlarla tartışınca ne degişiyor? Sen psikolojik olarak bunalıyorsun. Evet, öyle deyip geçeceksin. Yoksa bende dediğiniz konuları tartışsam tartışırım yani bu yaşımda ailemle.
Başkasının cinsel yönelimini geçtim aldığı nefese karışan, en ufak farklı bir şey gördü mü kin kusan insanların ülkesinde yaşıyoruz. Yıllar önce bir gün çok beğenerek bir şapka aldım takıyorum. Alakasız biri o da işte çok entel takılıyor, bizi beğenmiyor demiş. Birkaç aya gidip kendisi de almıştı. Basit bir şapka yüzünden kibirli oldum. Düşün eskiden küpeli, uzun saçlı, dövmeli erkeği dövüyorlardı bu ülkede. Yine iyi yol kat ettik diyorum bazen.
Pek çoğu da kıskandığı için yada başkalarını kontrol amaçlı böyle söylemlerde bulunuyor. Senin yapacağın üniversitenin tadını çıkarman, kendi ayaklarının üstünde durman. Bırak annen-baban istediğini düşünsün, sen kendi hayatını yaşa. Keşke senin yerinde olabilsem, o kadar başındasın ki hayatın. En güzel yıllarını sinir harbiyle geçirme.