Tüm hamilelere Lütfen dikkattttt....Bu hastalik bu sene cok yayginmis..

EstosHB

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2010
18
0
86
Almanya
Merhaba arkadaslar,

Gecen aylarda bebegimin ayina gore cok kucuk oldugunu yazmistim. 15 temmuzda 28 haftalik acil sezeryanla dogum yaptim. bebegim 640 gr dogdu. nedeni ise gestose.. hamilelik zehirlenmesi... 7 temmuz gunu doktoruma kont. gittim tansiyonum cok cok yuksek oldugu icin acilen hastaneye gitmemi soyledi. 15 temmuza kadar bebegimi icimde tutmaya calistilar 300`u askin igne yedim. 15 temmuz sabahi artik nefes alamaz hale gelmistim. 3 haftada tam 25 kilo su toplandi vucuduma. kiziminda benimde hayatimiz tehlikeye girdi. ayrica herkeste 1 tane olan anne karnindaki es bende 2 taneydi ve bebegimi besleyememisim. hayatimiz tehlikede oldugu icin genel anestezi yapilmadi yari sezeryan oldum. aci disinda herseyi hissettimmmm. ve bidaha asla dusunmuyorum. ki ben normal dogumdan inanilmaz korkuyodum bence tek tavsiye edilecek dogum yontemi. ben aglarken normal dogum yapanlar kosuyodu nerdeyse...bunlari yaziyorum ki benim dustugume siz dusmeyin. elleriniz ayaklariniz siserse hemen ama hemen doktora gidin. herzaman normal olmuyomus ben bunu anladim. gunluk olarak tansiyonunuzu olcturun. ve bebeginiz ay ay kilosunu not edin gerekirse 2 doktora birden gidin. inanin ben cok kotu gunler gecirdim. hastaneden cikali 2 gun oldu ve hala tansiyon yuzunden komaya girme ihtimalim varmis. cúnku inanilmaz yuksek. allaha sukurler olsunki kizimin durumu iyi kucuk olmasina ragmen annesini ve babasini birakmadi. simdi kuvezde. lutfen kendinize cok dikkat edin ve herseyi dikkate alin....

çok çok geçmiş olsun... şaştım kaldım valla.allah ikinize de acil şifalar versin.daha neler duycaz bakalım???

cok tesekkur ederim. bu hastalik konusunda herkes bilgilenmeli bende ne oldugunu bilmiyordum. burda hep ayaklari sisenleri okumustum benimkilerde normal geliyodu. ama normal degilmis dikkate almak gerekiyormus...

okadar sik test edilmesi gerekmiyor, hamilelik zehirlenmesi normalde idrar testlerinde cikiyor ve 20. haftadan sonra olusabiliyor. idrardaki proteinlere bakiliyor ayrica yuksek tansiyonda olabiliyor. Hamilelerin yuzde 5 % de oluyor. Bunu durdurmak veya olmamasini saglamak icin bildigim kadari ile hicbir tedavi yok, ama dusuk bir zehirlenme ise rahat durmak ve mumkun oldugu kadar yatmak tavsiye ediliyor. Genelde ilk kez cocuk sahibi olacaklarda zehirlenme olusabiliyor.

Ayni sekilde hamilelik diabet i de var, yani hamilelik seker hastaligi, ozellikle polikistik over sendromlu hamilelerde, insulindirenci olan hamilelerde ve BMI yuksek olan (kilolu olan) hamilelerde risk sinirina giriyor ve sik sik kontrol edilmesi gerekiyor. Sekerdende mumkun oldugu surece uzak durmak gerekiyor.

EstosHB seni tebrik ediyorum ve insallah bebegin ile uzun yillar sorunsuz birlikte olacaksiniz, cok kucukmus ama demekki yasama direnci varmis ki hersey yolunda gozukuyor. kucak dolusu sevgiler

geçmişolsun canım bir an önce bebeğini kucağına almak nasip etsin rabbim biziuyardığın için teşekkürler

çok geçmiş olsun peki doktorun anlamadımı bebeğin kilosunun düşük olduğunu söylemedimi yada tansiiyon tak,bini yapmadımı

Cnm ya çok üzüldüm rabbim biran önce şfa versin bebeğinizede sağlıklı günler dilerim umarım kısa sürede düzelirsiniz herşey yoluna girer

peripetie85 doktorum 4.5 aylik hamileyken bebegimin normalinden biraz kucuk oldugunu soyledi ama endiselenmememizi sagliginin cok iyi oldugunu kucuk olmasinin benim ve esimin de kucuk dogmasindan dolayi genetik olabilecegini soyledi. bizde guvendik.. :( bu nedenle diyorum ya tek doktorla isi birakmayin. tamam bu hastaligin bir onlemi yok gelecekse gelecek ama ben hastaneye yattigimda bebegim 500 gr di. ve bir haftada 130 gr aldirdilar. doktorum 4.5 aylik hamile oldugumda bu isin riskini fark etmis olsaydi bebegim belkide simdi normal kilosunda dogacakti ve annesinin koynunda olacakti..

Çok geçmiş olsun kızında biran önce kendini toparlar ve evinize gelir inşallah..

Bizdede benzer sorunlar var bebeği besleyen damarlar yavaş akıyor ve oğlumun gelişimi şuan 8 gün geri her dr gittiğimde 1-2 gün geri düşmeye başladı son aylarda ve az kilo alıyor doktora kalsa herşey normal sadece tansiyonumu takip etmemi istiyor benden günlük ölçümler yapıyorum arada yükseliyor ama dr iyi diyor..Normalde haftalık kontrol olmamız gerekirken beni 3 haftada bir çağırıyor ama ben 10-15 günde bir gidiyorum çünkü riskli gruptayım ve o 3 haftada Allah korusun herşey olabilir he doktora kalsa risklide değiliz ama ben kendim sürekli takip ediyorum gelişimini ve konuyla ilgili bir prof. buldum ona gideceğim özellerdeki doktorlara göre her zaman herşey yolunda..Bizim durumlarımız aylar öncesinden kendini belli etsede malesef böyle ihmalkarlar yüzünden geç kalınmış oluyoruz..İnşallah bende sağlıcakla oğluma kavuşurum..

canim,acilsifalar dilerim sanada bebeginede.Allah hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin.
cocugun gelisimi kemik yapisina bakarak anlasilamiyormu?kiloya bakarak gelisimi icin birsey söylemek dogru olurmu acaba?sonucta tahmin ediyorlar üc asagi bes yukari yanilma payi olabilir.benim doktorum kafasini ölcüyor,kemiklerini ölcüyor,sirt uzunlugunu ölcüyor.öylece karar veriyor gelisimi icin.
ayak sismesine gelince vallahi sicaklarda ben cok sistim,hatta yürüdükce sisiyordum.aklima türlü seyler geldi ama,havalar burda tekrar serinleyince siskinliklerim azaldi.sicaktanmis demeki dedim.
ne olursa olsun en ufak birseyde olsa hamilelikte ciddiye almak gerekiyormus demeki.

geçmiş olsun acil şifalar versin allahımm...
benimde 5,5 ayım bitmek üzere ayaklarım çok şişiyor oooff korkmaya başladım şimdi ters bişi olabilirmi???:uhm::1shok:

Back
X