Tumescent Liposuction

Rrapunzel

Guru
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2010
364
351
323
Eskişehir
Hanımlar merhaba....
Öncelikle hepimize geçmiş olsun, her yaptırdığımız operasyon 'iyi ki'lerle sonuçlansın :16: :32:
Tumescent lipo yaptıran ya da yaptırmayı düşünen var mı?
Yaptıranlar tecrübelerini paylaşa bilir mi lütfeeeeeeeen.?

Kızlaaaaaaaar ameliyat oldum geldim :)

27 aralık akşamı dr. Nebil bozdoğan'a tümesent lipo oldum. Basen, iç basen (iç bacak), diz içi, baldır ve ayak bileklerinden toplamda 3.5 lt yağ alındı. Daha fazla alamamış çünkü ciltim çok sıkı değil :(

En baştan anlatayım... Ameliyatı çağ hastanesinde oldum. Nebil bey de ekibide on numara bence. Heycanlıydım ameliyat öncesinde epey konuşturdular beni :) 2 saate yakın sürdü ameliyatım. Odama çıktığımda kendimdeydim. Lokal sedasyonla yapıldı zaten. Hastanede kalmadım o akşam. Gece 12 gibi nebil bey'in misafirhanesine geçtim. Yürümekte zorlanmadım sadece tansiyonum düştü bi yarım saat kadar...

Misafirhaneye gider gitmez aynada kendime baktım. kız kardeşimle basenleriö nasıl dümdüz kaldığına inanamamıştık. Bandajlar olmasına rağmen rsmen yoktular. Nebil bey basenlerin gittiğini hemen görüceksin zaten demişti. Lakin ertesi gün şismeye başladım. Hoooop oldum eskisi kadar :( ağrım sızım pek olmadı. İki kere ağrı kesici içtim toplamda. Yatıp kalkarken otururken ağrı sızı oluyor sadece. Ben daha ağrılı bekliyotdum aaçıkcası. Korktuğum gibi olmadı o açıdan. En ama en büyük sorun şişlikler gerçekten. İnsan ağrıdan değilde şiş olduğu için hareket edemiyor...

30 ocakta bandajlar çıkarıldı. Görüntü iğrençti. Hiç abaartmıyorum moralim yerle bir olmuştu. Mosmor ve şipşiştim. Ameliyat sonrası sıvı akışı fazla olmadı bende. Bu yüzden de çok şişmişim sanırım. Ameliyat öncesi giydiğim pantolonuma sığamadım. Kendime kızmaya söylenmeye başüladım ne gerek vardı diye. Nebil bey en az 1 ay sonuç bekleme dedi. Her şey normal hepsi şekillenecek dedi. Cildim çok sıkı olmadığı için yüksek basınçlı bir varis çorabı giydirdiler. Giydirmeleri 15 dk falan sürdü. Allahım o çorap nasıl bir şeydir öyle :/ neyse giyince bacaklarım şekillendi. Özellikle diz ve aşşağısı acaip güzel görünüyor. Doktorum en son dizden aşşağısının şekilleneceğimi söylemişti oysa (yaklaşık 3 ay dedi). Basnlerimde evet gitmiş görünüyor. Eskisi kafar sivri bir çıkıntı yok ama yine de ameliyattan ilk çıktığım günkü kadar düz değiller. Bacak içlerinde sarkma olacak diye ödüm kopuyor :( çünkü şu an en şiş ve en kötü duran o bölge. Sarkmış gibi hafiften ama doktorum bununda geçeceğini söyledi... Ha kiloma gelince: ameliyat öncesi 63.7 idim, şu an 64.7 çıktım. Bu kadar şişliğe ve ödeme sanırım normal. Doktorum alınan yağ kadar kilonun 1 ay içerisinde gideceğini söylemişti.

Yani kızlar liposakşın epey sabır işiymiş. En az 1 ay bu çorap 24 saat boyunca giyilecek, sonuçlar en az 1 ay sonra görülecek... Epey epey sabır gerektiriyor gerçekten. Hele de çorabı giymek eziyet. Prmaklarımı hissetmiyorum artık çorabı çekiştirmekten :)

Daha önce lipo olanlar bu kadar şişlik, morluk ve bende ki bu moral bozukluğu normal mi? :( ay lütfen bilenler bana biraz yardımcı olsun... Şimdilik benim ameliyatla ilgili yazacaklarım bu kadar. SORularınız olursa cevaplayabilirim...

Canım geçmiş olsun..

Bu teknikle lazerlipodan daha fazla mı yağ alınabiliyor? doğru mu anladım?
Ben de bu hafta lazerlipo olucam, korkuyorum çok:18:

Teşekkür ederim Medcezir...
Şu 1 ay çabucak geçsinde inşallah iyi olucam :)

Lazerlipoda alınabilecek yağ kapasitesi sınırlı evet. Diğer tekniklerde 5 ltye kadar yağ alınabilioyor ama tabi bu herkesten 5 lt alınacak ya da lazerlipo işe yaramaz sonucunu çıkarmaz. Okuduğum kadarıyla doktorun hem normal hem lazer yapıcak sana. Uygun olan ıymuş demek ki. Lazer lipo daha çok deri gevşekliği olanlarda yapılıyor. Bende de aynı sorun vardı yani cildim sıkı değildi ama yine de nebil bey sarkma olmaz dedi. En az ameliyat öncesindeki sıkılığa kavuşursun dedi dah doğrusu..

Ben daha önce göğüs ameliyatı da oldum ama ona rağmen çok heyecanlıydım senin gibi :) korkmana gerçekten gerek yok. Şu an gayet rahat hareket edebiliyorum. Gerçi çorabı çıkardığım zaman hateketlerim kısıtlanıyor ama onu nededi de ödemler... Yani diyorum ya sonrasında çok çok sabır lazım. İnsan hemen sonuç görmek istiyor zira ama yanlış :)

Çok geçmiş olsun... 1 ay kısa bir süre sonuç iyi olsunda hertürlü beklenir.. bende slimlipo yaptırmak ıstıyorum drla görüştüm kendisi bana bu yöntemi önerdi 2.5 max yağ alabiliriz dedi. sen neden bu yöntemi tercih ettin ilk kez duyuyorum tumescent lipo...

Çok geçmiş olsun... 1 ay kısa bir süre sonuç iyi olsunda hertürlü beklenir.. bende slimlipo yaptırmak ıstıyorum drla görüştüm kendisi bana bu yöntemi önerdi 2.5 max yağ alabiliriz dedi. sen neden bu yöntemi tercih ettin ilk kez duyuyorum tumescent lipo...

teşekkür ederim arkadaşım... tam sonuç görmek için 6 ay lazım aslında ama 1 aydan sonra şişlikler inicek ya, daha mutlu olucam inşallah :)

ben de tumescent lipoyu hiç duymamıştım daha önce. nebil bey'e mail attım bilgi almak için ve bana bu tekniği kullandığını söyledi. sonra araştırdım ve çok güvenli bir teknik olduğunu öğrendim. halihazırda kullanılan en doğru yöntemlerden birisiymiş. anladığım kadarıyla türkiye'de pek uygulanmıyor çünkü yabancı sitelerde daha fazla bilgi bulabildim (araştırma yaparken ingilizce arama yaparsanız daha fazla döküman ve fotoğrafa ulaşabilirsiniz). daha sonra nebil bey ile görüşmeye gittim. çok içime sindi. olmayacak şeyler vaad etmiyor. ne olabilirse ne kadar olabilirse onu söylüyor. fiyat konusunda da anlaşınca yaptırmaya karar verdim...

sen ne zaman yaptırmayı düşünüyorsun?

teşekkür ederim arkadaşım... tam sonuç görmek için 6 ay lazım aslında ama 1 aydan sonra şişlikler inicek ya, daha mutlu olucam inşallah :)

ben de tumescent lipoyu hiç duymamıştım daha önce. nebil bey'e mail attım bilgi almak için ve bana bu tekniği kullandığını söyledi. sonra araştırdım ve çok güvenli bir teknik olduğunu öğrendim. halihazırda kullanılan en doğru yöntemlerden birisiymiş. anladığım kadarıyla türkiye'de pek uygulanmıyor çünkü yabancı sitelerde daha fazla bilgi bulabildim (araştırma yaparken ingilizce arama yaparsanız daha fazla döküman ve fotoğrafa ulaşabilirsiniz). daha sonra nebil bey ile görüşmeye gittim. çok içime sindi. olmayacak şeyler vaad etmiyor. ne olabilirse ne kadar olabilirse onu söylüyor. fiyat konusunda da anlaşınca yaptırmaya karar verdim...

sen ne zaman yaptırmayı düşünüyorsun?

bikaç kg verip öle yaptırmayı düşünüyorum daha iyi sonuc alırım diye.. 2 ay içinde olmayı düşünüyorum yaza kadar şişliklerim ödemim iyice inmiş olur sanırım.. ama slimlipo olup sonuç alamayan bikaç kişinin yorumlarını okudum forumda acıkcası kafam çok karıştı.. klasik liposuction ameliyatlarında da cok fazla ödem morarma ve sonrasında çökme olabiliyor diye okumuştum ondan ıstemıyordum. :50: çok kafam karıştı...

KızlAr bi geçmiş olsun yok mu? Aşkolsun :(

Geçmiş olsun canım. Bende lazer lipo düşünüyorum fakat hala kafamda tasarladığım doktorlarla bile gidip görüşemedim. Umarım istediğin sonucu alırsın. Başlamak bitirmenin yarısıdır. Ödem falan hepsi geçecek sabır!...

bikaç kg verip öle yaptırmayı düşünüyorum daha iyi sonuc alırım diye.. 2 ay içinde olmayı düşünüyorum yaza kadar şişliklerim ödemim iyice inmiş olur sanırım.. ama slimlipo olup sonuç alamayan bikaç kişinin yorumlarını okudum forumda acıkcası kafam çok karıştı.. klasik liposuction ameliyatlarında da cok fazla ödem morarma ve sonrasında çökme olabiliyor diye okumuştum ondan ıstemıyordum. :50: çok kafam karıştı...

Canım verebileceğin kadar kilo ver bence de çünkü sonrasında yasak. 2-3 kilo alabilir ve de verebilirsin dedi doktorum. Alınan yağ kadar kilo zaten gidiyormuş ama tabi bu da zamanla. Ben de henüz gitmedi hatta 1 kilo fazla bile çıkıyorum :/ ama bunlar normal şeylermiş sonrasında..

Ben de çok morarma ve şişme oluyor diye klasik lipo istemedim. Sonrasında iyileşme dönemi zor oluyor diye. Lakin ben de öok morarma ve şişme oldu. Açıkcası klasik lipoda ne kadar oluyor onu tam bilemiyorum. Bugüm ölçtüm kendimi eski ölçülerimle aymıyım. Belki de bu oran az ama bana çok geliyor. Günden güne şişliklerim iniyor ama sanki ama tabi 1 aydan önce daha fazla moralimi bozmak istemiyorum...

Slimlipoyu bende çok araştırdım. Senin gibi olumsuz yorumlar okuynca vazgeçtim. Üstelik klasik lipodan çok daha pahalı bir işlem. Morarma ve şişlik çekerim iyi sonuç alayım dedim. Ama işte olumlu yorum ve sonuçta çok var. Açıkcası cildim sıkı değil neden slimlipo yaptırmadım diye pişman da oluyorum bazen :( ama dediğim gibi şimdilik moralimi bozmamaya çalışıyorum.

Geçmiş olsun canım. Bende lazer lipo düşünüyorum fakat hala kafamda tasarladığım doktorlarla bile gidip görüşemedim. Umarım istediğin sonucu alırsın. Başlamak bitirmenin yarısıdır. Ödem falan hepsi geçecek sabır!...

Burzeylent çok teşekkür ederim :)
Şimdilik şiş olduğum için hiç bir sonuç alamıyorum :) ama moralimi bozmıycam. İnşallah güzel olacak sonuç :)
Ben de epey bi süre bekledim. Kendim incelteyim spor yapayım falan dedim ama olmadı. E para falan ayarlamak gerekiyot bide biliyosun. Birden insana bi cesaret geliyor pat diye kalkıp doktora gidiyosun, pat diye karar veriyosun sonra bi bakmışsın aa ameliyat bitmiş :)

Burzeylent çok teşekkür ederim :)
Şimdilik şiş olduğum için hiç bir sonuç alamıyorum :) ama moralimi bozmıycam. İnşallah güzel olacak sonuç :)
Ben de epey bi süre bekledim. Kendim incelteyim spor yapayım falan dedim ama olmadı. E para falan ayarlamak gerekiyot bide biliyosun. Birden insana bi cesaret geliyor pat diye kalkıp doktora gidiyosun, pat diye karar veriyosun sonra bi bakmışsın aa ameliyat bitmiş :)

Darısı başıma artık :)))) Sende endişelenme artıkk güzel olmak öyle kolay değil:)) durumunu takip ediyo olacağım memlun kalırsan bende düşünebilirim bu yöntemi .

Darısı başıma artık :)))) Sende endişelenme artıkk güzel olmak öyle kolay değil:)) durumunu takip ediyo olacağım memlun kalırsan bende düşünebilirim bu yöntemi .

Ay sorma şekerim. Neleri göze alıyoruz güzel olmak için :)
İnşallah canım darısı başına olsun en kısa sürede.

Son düzenleme:
Merhaba, bi kaç gündür sesin çıkmıyo iyileşme sürecini merak ediyorum arada yaz merakta bırakma...

Burzeylenticim,

Ameliyat olalı 10 gün oldu nerdeyse. Şişliklerim her gün azalıyor. Ağrılarım da tabi. Yani kas ağrı şeklinde ağrı oluyor zaten öyle aman aman ağrılar yok. Ki bugün baştan aşşağı evi temziledim :15:

Dün tartıldım.63.1 çıktım. Ameliyata girmeden 63.7idim. Ameliyattan sonra ise 64.7. Kilo vermiş olmamda şişliklerimin inmeye başladığını gösteriyor :32:

Yine dün kendimi ölçtüm ve her bölgeden en az 2 cm incelme var. Dizimden 4 cm gitmiş. Şimdilik bana da çok çok az geliyor bu kadar incelmek ama henüz 9 gün oldu normaldir diyorum. Çorapsızken ölçtüm tabiki kendimi bu arada. Çoraplı ölçersem 4-5 cm var her yeden. Ki Nebil Bey 1 ay sonra bu çorap büyük gelicek gibi bişiler söylemişti. Bu da daha çoook vakit lazım demek oluyor... Çorabı çıkarldığım zaman rahat hareket edemiyorum yani o şişlik kendini çok belli ediyor. Bacaklarım bile birleşmiyor nerdeyse :1:

Bugun banyo için çorabı çıkardığımda ayaklarımın bile şişmiş ve morarmış olduğunu gördüm. Allam dedim bu nee :2:

Yarın kontrolüm var. Masaja başlatıcak doktorum. Umarım her şey yolundadır :)

canım çok geçmiş olsun.. Bende bacakları tombiş bir hatunum kendimi bildim bileli dert edip dürürum.. Seni merakla takip edicem..Aslında ne kadara yaptırdığınıda mrk ediyorum sakıncası yoksa söyler misin??

canım çok geçmiş olsun.. Bende bacakları tombiş bir hatunum kendimi bildim bileli dert edip dürürum.. Seni merakla takip edicem..Aslında ne kadara yaptırdığınıda mrk ediyorum sakıncası yoksa söyler misin??

Marien teşekkür ederim canım... Her geçen gün iyileşiyorum çok şükür :32:
Özelden msj attım fiyat konusunu :)

Ay yazamadım ya :) 50 msj olayını unutmuşum :2:
Kişiye göre fiyat değişir tabi ama nebil bey piyasaya göre uygun fiyatlar veriyor. Ben tüm bacak için 5000 tl ödedim.

Back
X