Tüp bebeğe başlayacağım yardım

denizperisii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
1.325
783
43
26
Kızlar 15 aydır gebe kalamıyorum yaşım 28. Amh 2.8 ocakta tüp bebeğe başlayacağız eşimin değerleri çok iyi bende de görünürde sorun yok. Eylül ayında doktorum diofol ve d3 damla verdi yumurta kalitesi için dedi. Hala devam ediyorum bittikçe alıyorum. Son 1 haftadır da her gün yürüyüşe çıkıyorum akşam. Sizce bunlar yumurta kalitemi olumlu etkilemiş midir? İş hayatım biraz stresli, yoğun olduğum için yeme içmeye aşırı dikkat edemiyorum. Korkum yumurtaların kalitesizliği. Bilen biri yardımcı olur mu acaba

Rahim filmi cektirdiniz mi ?

Ben de geçen ay yumurta toplama geçirdim, 30 yaşındayım ve pcos olduğum için yumurtam bol. ve işim de stresli :) 6-7 aydır aralıklı olarak d vitamini, folik asit içeren bir takviye, zaman zaman coq10 gibi takviyeler kullandım. Pcos’lu insanlarda yumurta kalitesizliğine çok sık rastlandığı için korkuyordum ben de başladığımda fakat 12 yumurtanın 10 u döllendi ve 7 tanesi 5. gün embriyosu olarak donduruldu, kaliteleri de iyi. Üstelik benim eşimde de ciddi sperm sorunu var.

Ben bunun bir kısmının birkaç aydır kullandığım takviyeler ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Yaşımızın görece genç olması da ciddi bir avantaj, ama bana kalırsa takviyelerin de iyi etkileri oluyor. Yine de yumurta kalitesi çoğunlukla bizim %100 müdahale edebildiğimiz bir şey değil anladığım kadarıyla. Kendinize iyi bakmanın faydasını eminim göreceksinizdir.

Merhaba neden bu kadar erken tüp bebeğe başvurdunuz çok stresli bir süreç biz de 2,5 yıl oldu evliyiz bir sorun yok 3 yıl olunca başvuracağız

merhaba Allah bir an önce muradına kavuştursun. tabi ki yaptıklarının faydası olmuştur çaba sarf ediyorsun. birçok doktor stresin gebelik üzerinde bir etkisi olmadığını söylüyor ona çok takılma derim. kilo problemin varsa mutlaka ver ciddi manada gebeliğe engel oluyor ve gebe kaldığında gebelik komplikasyonlarını arttırıyor uykunu düzenli uyumalısın vucudun hormon üretimi için önemli protein kalsiyum ve lif içeren gıdalarla beslen. Allah kolaylaştırsın inşallah tedaviye gerek kalmadan hamile kalırsın

Merhaba neden bu kadar erken tüp bebeğe başvurdunuz çok stresli bir süreç biz de 2,5 yıl oldu evliyiz bir sorun yok 3 yıl olunca başvuracağız
Doktorum 2 yıl dolduğunda başlayalım demişti ama olsaydı çoktan olurdu diye düşünüyorum rahim filmi falan da çekildim hiçbir sonuç alamadım canım. Bu beni iyice strese koyuyor yaşım 28 ve yaş geçmesinden de korkuyorum

Çok teşekkür ederim kilo nerdeeee kilo almak istiyorum hatta ama alamam hiç iştah olmadığı için:) 46 kiloyum inşallah iyi bir sonuç alırım

Maşallah ne güzel inşallahhh benim de kaliteli embriyolarım olur 3.5 aydır takviyelerimi her gün düzenli kullanıyorum bakalım

Ben de 26 yaşındayım canım. Evet dediğin gibi her geçen gün insan daha çok stres oluyor. Benim çevremde de gebe kalmayan kalmadı benim dışımda artık insanlar ikincilerini üçüncülerini doğuruyor ben hala gebe kalamadım kimyasal bile geçirmedim bu insanın canını çok sıkıyor KPSS çalışmaya başladım farklı yerlere yönelince belki unuturum diye. Ama aşılama için tedavi almıştım o da beni çok strese soktu en de senin gibi düşünüyorum böyle en çok üzülmeye başladığım zaman en çok ağlamaya başladığım zaman ben de tüp bebeğe başvuracağım ama şimdilik iyiyim çok şükür ağustos'a kadar bekleyeceğim

Hadi bakalım yaşın da iyi inşallah olur hemen canım bir de ben 3 yıllık evliyim 1.5 yıllık olsaydım beklerdim ama beklemenin bi anlamı yok sen de hazır olduğunda başlarsın

Çok teşekkür ederim kilo nerdeeee kilo almak istiyorum hatta ama alamam hiç iştah olmadığı için:) 46 kiloyum inşallah iyi bir sonuç alırım
Kalite ve kilo almak için Arı ürünleri okuyorum günlerdir. Herkes saf Arı sütü diyor. Polen, Arı ekmeği, çörek otu yağı ve kompleks vitamin takviye. Kişiye yaşa göre değişiyor bence benim beklediğim gibi olmadı ama halimize bin şükür.

Banada aynilarini verdi canim ayrica folik asit vermeliydi amh degerinde iyi bence korkma canim allah herkesin yardimcisi olsun olumlu dusun olumlu olsun

Ya kızlar adetin 2. Günü kaç yumurta görüyordu doktorunuz 20 tane yumurta toplanan var bu adetim 2. Gün gördüğü yımurtalardan mı yoksa ilaçlarla ekstra oluşuyomu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…