Tüp bebek aşamalarını anlatırmısınız

nesteren85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
198
35
53
Ankara
Arkadaşlar başlıktada belirttiğimgibi en başından sonuna kadar neler yapılıyor anlatırmısınız. Süreç nasıl işliyor pztsi başlıcam bende ama ne nasıl oluyor merak ediyorum.

Adetli tedaviye başlanıyor ıgneler kullanılıyor sık sık ultrason ve kan tahlili veriyorsunuz kontrollerde yumurta gelişimi takip ediliyor eşlerden sperm tahlili isteniyor yumurta istedikleri çoklukta ve olgunlukta olunca yumurta çatlama iğnesi yapılıyor 1 gün sonra yumurta toplama işlemi için ameliyathane ortamında anestezi altında toplanıyor eşiniz de aynı anda sperm veriyor daha sonra döllenme işlemi yapılıyor 2 veya 3 veya 5 gün sonra size haber geliyor sukadar yumurtaniz var diye ve transfer tarihi veriyorlar denilen gunde idrara sıkışık baya bir sıkışıp transfer olunuyor emin olun en zoru idrara sıkışık olmak gibi geliyor bana hayırlı olsun şimdiden

Adetin 2.günü gittiğimizde eşimizin yanımızda olmasına gerek yok sanırım sadece sperm vereceğinde gelse yeterli mi

cevapladığın için teşekkürler...bide yumurta toplama işlemi sonrasında ağrı kanama oluyormu transfer işlemi zormu

cevapladığın için teşekkürler...bide yumurta toplama işlemi sonrasında ağrı kanama oluyormu transfer işlemi zormu
Adet sancısı gibi bir sancı oluyor benim ilk denemem de kanama az oldu diğerinde olmadı değişe biliyor transfer zor değil ama onu zor yapan idrara sıkışık olmak doktorda rahimle uğraşinca biraz zor oluyor sonuç iyi olsun da herseye değer kızlar

Tskler verdiginiz cvplar icin bugun doktor banada dedi hic ugrasma tup bebekten baska turlu hamile kalamazmisim yakinda basliyorum bnde tedaviye :(

kızlar ben birşey sormak istiyorum sizlere tüp bebek dediklerinde tüpünüzü almak zorundayız dediler mi benim bi tane tüpüm var bir tanesini dıs gebelik geçirdiğim için aldılar şimdi de tüp bebek diyorlar bana ama 2 tane doktora gittim ikisi de tüpümün alınması gerektiğini söylüyorlar bende almalarını istemiyorum tüpümü

kızlar ben birşey sormak istiyorum sizlere tüp bebek dediklerinde tüpünüzü almak zorundayız dediler mi benim bi tane tüpüm var bir tanesini dıs gebelik geçirdiğim için aldılar şimdi de tüp bebek diyorlar bana ama 2 tane doktora gittim ikisi de tüpümün alınması gerektiğini söylüyorlar bende almalarını istemiyorum tüpümü
Eğer tüpteki tkanıklığınız hidrosalpeks yani sıvı birikmesi oluşturmuşsa mutlaka alınması gerekir. O sıvı olusan embriyoyu zehirliyor çünkü.

Eğer tüpteki tkanıklığınız hidrosalpeks yani sıvı birikmesi oluşturmuşsa mutlaka alınması gerekir. O sıvı olusan embriyoyu zehirliyor çünkü.
şimdi ye kadar öyle birşey demediler fakat en son gittiğim doktor kistin var yada tüpün dedi yani tam anlamıyla açıklayıcı konuşmadı bende şimdi ist da bi doktora gidicem çok met ediyorlar bakalım oda aynı şeyleri derse yapacak pek birşey kalmıyor o zaman cevabın içinde teşekkür ederim sağol

Merhaba, artık iki çeşit tedavi var. Benim ilk tedavimde; yumurtalar gelişimini tamamlayana kadar (yaklaşık 12 gün) Gonalef ve Menagon isimli iğneleri oldum, verdikleri ilaçları içtim. yumurta toplamaya bir hafta kala hergün gidip kan verdim. Çatlatmama iğnelerine başladım 4 gün sürdü. En son çatlatma iğnesini oldum. Sonra yumurta toplama gerçekleşti, 2 embriyo vardı, 15 gün sonra test yaptırdım embriyolar tutunmuştu, ancak ikinci testte değer düştüğü için düşük yaptım.
İkinci tedavi bu sene başından beri uygulanıyor, ilkine göre çok daha konforlu, hiç stres yaşamadım çünkü ilk 12 günkü iğneler yerine Elenova isimli 1500 mg tek iğne oldum. verdikleri ilaçları kullandım, bir kere kan verdim. 9 yumurta toplandı ikisi iyi kalitede çıktı ve transfer oldu şimdi tahlil gününü bekliyorum.
İkinci tedaviyi tavsiye ederim. Yüksek doz ilaçla çok sayıda yumurta yerine düşük doz ilaçlara daha az ama yüksek kalite yumurta elde ediliyor

Back
X