Herkese merhaba.
Merak ettiğim bi konu hakkında tecrübesi olanlar varsa yazabilir mi.
Ben 4 yıldır evliyim, 2 yıldır çocuk istiyoruz. İlk 1 yıl olur diye sadece kontrol için kadın doğuma gittim ve her şey normal, sadece rahim dışına doğru büyüyen bi myom var diyip 1 yıl denemeye karar verdik. İlk 1 yıl tam dolmadan ben tekrar doktora gittim hsg diğer kan tahlilleri vs her şey normal olunca bi 6 ay kadar tekrar denedik. O da olmayınca 2 aşılama sonrası tüp bebeğe yönlendirildim. Bu arada eşiminde her şey normal sadece morfoloji biraz düşüktü, doktor engel değil dedi, tüp bebek yapmaya karar verdik. Yani açıklanamayan infertilite.
Bursa bahçeciye gittik 12 yumurta toplandı 10 tanesi olgun çıktı 7 tanesi döllendi. 5. Güne 2 embriyo kaldı ve 1 tanesi bu ay transfer edildi ve biyokimyasal oldu. Değerim 12,88 oldu 9. Gün sonra zaten tam yarısına düştü. Progesteronu bırakıncada 2 gün sonra adet oldum. Bu arada adetin ağrılı geçer dedi doktor ama normal geçti, sadece normale göre 2 gün uzadı. Progesteron rahim duvarımı kalınlaştırdığı için.
Şimdi 2. Transfer olacak önümüzdeki ay ama ben aşırı korkuyorum, ya negatif olursa diye. Doktor genelde biyokimyasal embriyo kaynaklı oluyor demişti haberi verirken. Biyokimyasal yaşayıp, başka embriyosu sağlıkla tutunan arkadaşlar var mı? Duymaya ihtiyacım var. Çünkü cesaret edemiyorum 2. Transfere.