tüp bebek deneyimi yaşayan arkadaşlardan lütfen yardım!!

zeyno26

Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
19
0
16
Eskişehir
slm arkadaşlar bende aranıza yeni katılanlardanım.daha önce burdaki sorularıma çok yardım alamadım ama inanın buradaki herkes gibi tecrübelerinize çok ihtiyacım var.3 kre aşılama yaptırdım hiç biri tutmadı doktora sorduğumda bi sebebi yok dedi hep.tüp bebek önerdi benim sorum tüp bebk nasıl tutma ihtimali yaşayan yaptıran varmı benimle acımı paylaşacak

Aşılama işleminde sperm yumurta ile birleştirilip gebelik bekleniyor.. Ama tüp bebekte yumurta ve spetm birbirini dölledikten hatta 5. Güne kadar bölünmesini bekleyebiliyorlar sonra rahime yani endemetrium tabakasına yerleştiriyorlar..tutup tutmayacagı ise ne doktora nede başkasına kalmış Rabbimin iZniyle yaşıycak günü varsa oluyor..ama tüp bebek aşılamaya göree başarı şansı cok yüksek ... Umarım iyi bir doktor ve merkez bulursun ve yavrularına kavusursun Rabbim yardımcın olsunnnn inşalllah arkadaşm...

slm arkadaşlar bende aranıza yeni katılanlardanım.daha önce burdaki sorularıma çok yardım alamadım ama inanın buradaki herkes gibi tecrübelerinize çok ihtiyacım var.3 kre aşılama yaptırdım hiç biri tutmadı doktora sorduğumda bi sebebi yok dedi hep.tüp bebek önerdi benim sorum tüp bebk nasıl tutma ihtimali yaşayan yaptıran varmı benimle acımı paylaşacak

Selam canim gunaydin.once gecmis olsun.Ben 1 asilama 2 tup denedim.Malesef negatifti.Simdi 3.denicem kismetse.Cnm sende tutmamasinin bi sebebi vardir tabi ama doktor onu bulana kadar sebepsiz diyo.Basari once Rabbime bagli.Daha sonra kisiye gore degisir.Esinin sperm sayi ve kalitesi onemli.Senin hormonlarin yumurta durumun rahim nasil bunlara bakiliyo.Mesala bizde sperm sayisi 7 milyon hareketlilik %10 doktor asilama gereksiz dedi.ama onceki dr.yapmisti.Bende troid yavasmis bunu gec farketti doktor.Suan ilac kullaniyorum normale dondu.Bence once bi rahim filmi cektir bunu hemen istiyolar.iyi bi doktor arastir.

Cnm tup bebek oyle korkulacak bi surec deil oncelikle.Iki turlu var uzun tedavi protokolu ve kisa tedavi protokolu var.Adetle birlikte ignelere basliyosun.Insulin ignesi gibi gobekten acitmiyo bile.Toplam 5,6kez kontrole gidiyosun.yumurta toplama islemi var. Onda narkoz veriyolar ayni gun esin sperm veriyo.sonra embriyo olusturup 3 yada 5 gun sonra trabsfer ediliyo...

Aşılama işleminde sperm yumurta ile birleştirilip gebelik bekleniyor.. Ama tüp bebekte yumurta ve spetm birbirini dölledikten hatta 5. Güne kadar bölünmesini bekleyebiliyorlar sonra rahime yani endemetrium tabakasına yerleştiriyorlar..tutup tutmayacagı ise ne doktora nede başkasına kalmış Rabbimin iZniyle yaşıycak günü varsa oluyor..ama tüp bebek aşılamaya göree başarı şansı cok yüksek ... Umarım iyi bir doktor ve merkez bulursun ve yavrularına kavusursun Rabbim yardımcın olsunnnn inşalllah arkadaşm...

inşallah allah isteyen herkese nasip etsin

Merhaba,
Öncelikle bunu bir ACI olarak nitelendirmen ne kadar yanlış yani bence. Baksana bebek sahibi olman için hala bir umut hala tedavi yöntemleri mevcut ya olmasaydı öyle düşün. Bende de hersey normaldi, yolundaydı ama bir türlü gebe kalamıyordum ve doktorum ki kendisi İstanbul Tüp Bebek merkezindedir ve Aret Kamar'dır tüp bebek önerdi. iyi ki de önermiş ilk denemede hamile kaldım canım ve simdi bir bebek sahibiyim.
Labaratuarı cok iyi olan bir yer bul ve doktoruna negatif düşüncelerini ve de sorularını tüp bebekle ilgili kesinlikle paylaş.
Bir de lütfen hep pozitif ol biliyorum cok cok zor öyle olmak ama inan bana öyle olman gerekiyor.
Simdiden hayırlısı.

slm arkadaşlar. tüp bebek yöntemlerinde mikroenjeksiyon denen bir yöntem var. çoğu büyük merkez artık sadcee bu uygulamayı yapıyormuş. Yani sperm ve yumurtanın tüp içinde kendilerinin birleşmesi ve embriyonun kendiliğinden oluşması beklenmiyor. Sperm mikro boyutlarda bir iğne ile yumurtanın içine enjekte ediliyor ve embriyonun oluşması şansa bırakılmıyor. Benim gittiğim hastane (Beylikdüzü medicana) de bunu uyguluyrmuş. Eğer işimiz tüpe kalırsa biz de deneyeceğiz. Ama tabi herşey Allah' tan. Burada da ihtimallerden bahsediliyor. Bayanın yaşına göre şans artıyor. Benim yaşım 27, sorunumuz eşimde. Doktor şansımın % 60-70 olduğunu söyledi. Umarım teselli değildir....... Ama dediğim gibi bu yöntem daha güvenilir ama tabi daha pahalı.

Tedaviye başlarken hatta tecrübeli olanlar bile zaman zaman birçok şeyi kafalarına takıyorlar.İnternet bu anlamda iyi özellikle kadınlar külübü paylaşım anlamında mükemmel.Şu sıralar bilgi alabilirsiniz. tıklayınız

Merhaba canım,
tabiiki sebeplerini de bilmek gerekir ama bence tüp bebek yöntemini de denemelisin.
Hem bu kadar acı ve üzüntü duyman gereken bir sey degil bu canım.
ben de ilk tüp bebekle hamile kalabilecegimi ogrendigimde uzulmustum evet ama sonra doktorum Aret bey'le konusunca beni cok rahatlattı.
Ben de sana tavsiye ederim Aret beyi. Butun kafandakileri soruları sorabiliyorsun.

Back
X