Tüp bebek düşük sonrası ??

Hubannn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
3.627
2.143
53
2yıl sonunda ilk kez tüp bebek ile gebelik olustu.7+2de kalp atısını duymaya gıttıgımızde doktorumuzun soyledıkleri;
Embrıyonun hatalı oluşu
Yolk kesesının 6mm oluşu
Gelişiminin durmuş oldugu...
kürtaj olup sonucun genetığe gönderılmesını istedım.
Gebeliğim 5.gun embrıyosu 1tane transfer ile olmuştu. Beta degerım kese ve yolk gayet normal ilerlemişti.
Bu durum karsısında doktorum detaylı arastırma yapmak istemıyor!! Genetık kromozom testlerıme baktırmak istıyorum ama gereksız bulunuyor! Embrıyo hatalı ise dondurulmuş dıger 5.gun 5tane embrıyom içinde gecerli olabılırmı bu durum? Dondurulmuş deneyelim dıyor doktorum. Sızce ne yapmalıyım??

2yıl sonunda ilk kez tüp bebek ile gebelik olustu.7+2de kalp atısını duymaya gıttıgımızde doktorumuzun soyledıkleri;
Embrıyonun hatalı oluşu
Yolk kesesının 6mm oluşu
Gelişiminin durmuş oldugu...
kürtaj olup sonucun genetığe gönderılmesını istedım.
Gebeliğim 5.gun embrıyosu 1tane transfer ile olmuştu. Beta degerım kese ve yolk gayet normal ilerlemişti.
Bu durum karsısında doktorum detaylı arastırma yapmak istemıyor!! Genetık kromozom testlerıme baktırmak istıyorum ama gereksız bulunuyor! Embrıyo hatalı ise dondurulmuş dıger 5.gun 5tane embrıyom içinde gecerli olabılırmı bu durum? Dondurulmuş deneyelim dıyor doktorum. Sızce ne yapmalıyım??
merhabalar : tek bır gebelık kaybı ( gelısımı normal olamayan ılk trımester -ılk 3 ay- kayıplarında ) ıle detaylı bır arastırma önerılmese de bay ve bayan genetık ,pıhtılasma testlerı,rahım - tup fılmı, rahım ıcının degerlendırılmesı(hısteroskopı),tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. Sonuclara göre ılerı tup bebek yönteminden genetık taramalı tüp bebek yöntem secımıne karar verılebılir. (bu yöntemle embriolar genetık ayıklama yöntemı ile sağlıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.)Bol şans dılerım.

Back