Tüp bebek için ne zaman düşünmeliyiz kriterler nelerdir?

POWERHACK

Powerhack
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2014
14.662
13.280
298
Merhaba doktor bey eşim 23 ben 19 yaşındayım evleneli 13 ay oldu.
1 senedir çocuğumuz olmuyor ben doktora çıktım yumurta revervim iyi çıktı hormonlarimda gayet normal bir ay klomen ve çatlama tedavisi oldum ama malesef olmadı
Tüp bebek için ne zaman dusunmeliyiz kriterler nelerdir?
Şimdiden cevap için teşekkürler

Gebelik için bayan yaşı ,yumurtalık rezervı ve her ay düzenli adet görmesi oldukca onemli. Tüplerin sağlıklı ve açık olması gereklı . Erkeğin sperm sayı ,hareket ve morfolojısının normal olması gebelık olusumu ıcın gereken faktorler arasında yer alır. Tüm bunların normal olması halınde bile %20 hastada gebelık olusmayabılır. Buna açıklanamayan kısırlık dıyoruz. Bu tür infertilite(kısırlık) durumunda tetkıkler ve muayene ıle görünür bır problem tesbıt edemeyebılırz. Tedavı metodu olarak yumurtlatma ve /veya aşılama metodu ;klasık bılgıde 3-4 kez denenıp gebelık olusmaz ıse tup bebek tedavısıne gecılebılır ya da cıftlerın cocuk ısteme derecelerıne gore 1-2 deneme sonrasında tup bebek tedavısıne gecmek yanlıs olmaz. Bol sans dılerım.

Sağolun doktor bey cevap için gercekten cok tesekkurler eşimle birlikte tekrardan doktora gorunucem direk aşılama olursa aşılama deniyecez inşallah olur.
Iyi calismalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…