Tüp bebek için son çare kıbrıs kaldı

• Konu Sahibi Konu Sahibi btly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

btly

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
147
19
118
Aydın
yeni yasadan sonra artık bebek sahibi olma ümitlerimi tamamen erittiler.herşeyi kendilerine göre biçimlendirmelerinden bıktım artık.kedi değilimki her martta doğurayım.olmuyor işte.bırakın o zaman parasını kendi verdiğim tedaviyle kaç embriyonun konacağına ben karar vereyim.karışmadıkları bir orası kalmıştı.ona da karıştılar.bende şu anda kıbrıstaki tüp bebek merkezlerini araştırıyorum.hiç olmazsa orada tek embriyo gibi bir derdim olmayacak.arkadaşlar bu kadar eziyet çektiğimiz yeter artık.konaklamana kadar çoğu şeyi gayet uygun.ben türkiyeden vazgeçtim artık.zaten bu yasa yüzünden çoğu kişi kıbrısa gitmeye başlamış.kötükedihüso

canım yakın zamanlarda tüp bebek yaptırmıştık. kötü şeyler yaşadın galiba. çünkü ben seni gebe olarak hatırlıyorum. rabbim bu defa kucağını doldursun canım. yolun açık olsun.

Canım bizde düşündük kıbrısı. 30 yaşın altında olduğum için tek embriyo koncak bana da bu ilk tedavim olacak inş son olur. Eşim olmazsa eğer 2. ye KIbrısa gidelim diyoruz ama bazı arkadaşlar beni korkuttu. Donör yaparlar diye eyvahedigeldismile Sonuçta orda herşey yasal. Araştırdıktan sonra bişey olacağını sanmıyorum.

yeni yasadan sonra artık bebek sahibi olma ümitlerimi tamamen erittiler.herşeyi kendilerine göre biçimlendirmelerinden bıktım artık.kedi değilimki her martta doğurayım.olmuyor işte.bırakın o zaman parasını kendi verdiğim tedaviyle kaç embriyonun konacağına ben karar vereyim.karışmadıkları bir orası kalmıştı.ona da karıştılar.bende şu anda kıbrıstaki tüp bebek merkezlerini araştırıyorum.hiç olmazsa orada tek embriyo gibi bir derdim olmayacak.arkadaşlar bu kadar eziyet çektiğimiz yeter artık.konaklamana kadar çoğu şeyi gayet uygun.ben türkiyeden vazgeçtim artık.zaten bu yasa yüzünden çoğu kişi kıbrısa gitmeye başlamış.kötükedihüso

bende eylüle kadar hamile kalamsam kıbrıs tercihim olacak asla türkiyede tüp bebek düşünmem madem para dökeceğim hem tatilimi yaparım hem tedavimi hemde kaç embriyo konulacağının tercihini ben yaparım burada herşeyin cılkını çıkartılar

merhaba bende tam yaptırıyodum tüp bebek ve yyasa cıktı vaz geçdim ve bende araştırdım ve iki hastaneyle irtibata geçdim buradaki fiyatla aynı fiyatlar ve tek konaklama var oda 6 gün şürüyo evet benim eşimde bu sorunu sorun yapıyor hastaneyne görüştüm bu konuyu ve bana dedilerki sizin yumurtanız varsa sipermızınde varsa niye bu yola baş vuralımki dediler sözleşme yapıyolardı galiba eşim istemeyince acıkcası bıraktım araştırmayı ama 7 aya kadar olmassa acıkcası bende orda yaptırıcam ama bir sorun var gibi arkadaşlar gecen bir yerde gördüm onada kısıtlama gelcek galiba arkadaşlar yaptırmak isteyenler elini çabuk tutsunlar ben mattıyatdan bekliyorum beklemese eşimi ikna edip gitcem

herkese merhaba,bende kıbrısa gitmeyi düşünenlerdenim..
Kıbrısta görüştüğünüz hastaneler hangileri acaba,bide fiyatları ortalama nasıl...konaklama dahil mi..bilgi verirseniz memnun olurum

yanlış yönlendirmek istemem arkadaslar ama türk vatandslarına kıbrısta uygulama oranın sartlarına göre olmuyor die biliyorum

ya ben 2 hafta önce kıbrısa gittim yanıma bi bayan oturuodu tüp bebek için gidiyoruz dedi eşide vardı ama korkum var dedi türk vatandaşı olunca oradaki uygulama farklı olu dio herkes fln dedi

slm bayanlar kktc de tüp bebek yaptırmak istiyorsanız elinizi cabuk tutmanız lazım çünkü artık burdaki tüp bebek merkezlerinin cocg kapanacak ve tr nin yasaları gibi işliycek bir tüp bebek merkezinde çalışan arkadaşım söyledi bunu bende tüp bebek yaptırdım ama tr de yaptırmıştım ozaman bu yasa yoktu tabi 3 ebriyo konulmuştu allah a şükür 11 aylık bir kızım var allah hepinize nasip eder inşallah

Son düzenleyen: Moderatör:
ben hepsini neredeyse bütün hastaneleri araştırdım.orada tek embriyo yok.türkiyeden gelenlere de yok.en iyi 3 embriyoyu seçiyorlar.ilaç dahil en pahalısı 2000-2500 euro arasında değişiyor.iki kişilik 16-17 gün sabah ve akşam yemekleri açık büfe dahil 1600 tl.yani günlüğü 80 tl.ye geliyor.donör yapma işine gelince o iş için ayrıca gidenler var.bizimki tüp bebek işlemi olacak.zaten kısıtlı yumurtam var.sanmıyorumki beni tercih etsinler.tabi bu işin şakası ama ben ciddi ciddi düşünmeye başladım.hem tatilimi yaparım hemde bebişimi.bu fiyatlar pazarlığı dahil tabiki.

ben hepsini neredeyse bütün hastaneleri araştırdım.orada tek embriyo yok.türkiyeden gelenlere de yok.en iyi 3 embriyoyu seçiyorlar.ilaç dahil en pahalısı 2000-2500 euro arasında değişiyor.iki kişilik 16-17 gün sabah ve akşam yemekleri açık büfe dahil 1600 tl.yani günlüğü 80 tl.ye geliyor.donör yapma işine gelince o iş için ayrıca gidenler var.bizimki tüp bebek işlemi olacak.zaten kısıtlı yumurtam var.sanmıyorumki beni tercih etsinler.tabi bu işin şakası ama ben ciddi ciddi düşünmeye başladım.hem tatilimi yaparım hemde bebişimi.bu fiyatlar pazarlığı dahil tabiki.

evet canım fiyatlar söyledigin gibi ama ama cok cok güvanli bir hastane bulmanı tafsiye ederim kıbrısta yaptırırsan çünkü senden topladıkları yumurtaları dölledikleri emriyoları senden habersiz başkalarına yapabiliyorlar burda lefkoşa hastane ve dr nin ismini bilmiyorum doktor genç hastalarından topladıgı yumurtaları başkalarına koymuş bu yüzden bir çok hastane kapanacak ve tr nin yasaları gibi olucak burdada

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence net bir bilginiz yoksa Kıbrıs hakında bu tip söylentiler çıkarmayın.

Zaten bu tip söylentiler değil midir ki insanların sığınacağı ilk liman olan (dili, örfü, adeti bakımından) Kıbrıs'ı kötü gösterdi. TR nin baskısıyla yasalarının değişmesine kadar geldi iş.

Bahsettiğiniz olay genç hastalardan alınan yumurtaları başkasına bilgisi dışında koyma değil

18 olan donör yaşına uymamak 16 yaşındaki bir kızı donör kabul etmek. Hiçbir hastanenin insan ticareti yaptığına inanmıyorum.

Öyle bir ahlaksızlık (başkasının emb başkasına vermek) her merkezde yapılabilir. Türkiyedeki hangi merkez transfer esnasında elinize DNA raporumu veriyor.

Başarı oranlarını yükseltmek isteyen her merkez bu sahtekarlığı yapar, Türkiye'dekilerininde %90 yapıyor . Tüp bebek merkezinde çalışan arkadaşım bunu söyledi desem TR de tüp bebek yaptıran siz bu durumdan hoşlanır mısınız. Hoşlanmazsınız herhalde....

O yüzden birşeyleri itham ederken dikkatli olalım, ne dersiniz ?

karamel sana katılıyorum sonuçta risk varsa şayet tr.deki merkezlerdede var...onun bunun dediğine inansaydık şimdiye kadar tüp bebek caiz değil diye kaderimize boyun da eğmemiz gerekirdi.ama hiç bir merkez böyle birşeye cesaret edemez bence...fiyatlar gayet uygun sanırım kıbrısı tercih edeceğim...hepimiz için hayırlısı
ayrıca sağlık bakanlığı kıbrısa niye karışıyor onuda anlamadım ...bence türkiyede bu konudan daha önemli sağlık sorunları var...önce onlar çözülsün...

Bende Kibris dusunuyorum
Arkadaslar bilgilerinizi lutfen paylasin. hangi merkez iyi fiyati nedir ve nekadar kalmak gerekiyor?
Birbirimize yardim edelim hatta grup indirimi yaptiralim beraber gidelim :))

arkadaşlar internetten 2 tane merkez buldum.bunlar hakkında biraz araştırma yaptım.şimdiye kadar kötü diyen olmadı.kendileriylede iletişime geçtiğimde çok naziktiler ve her konuda bilgi verdiler.şimdilik türkiyedeki gibi tek embriyo orada yok.güvenilir merkezler olduktan sonra neden beni dönor olarak kullansınki.bile bile kendine leke getirsin.üstelik türkiyedeki yasadan sonra kıbrısa olan talep artmış.bu da oradaki hastahaneler arasında rekabet demek ve iyi olan tabiki tercih edilecek.boşuna kendilerini tehlikeye atmazlar.

bu arada evet keşke denk gelsede hepimiz beraber gitsek.böylece hem indirim yaparlar.hemde birbirimize destek olurduk.:)))

Kibris Tup Bebek ve dr Halil Ibrahim Tekin en iyisiymis. Burada yaptiran veya burasi hakkinda bilgisi olan varmi arkadaslar?

hangi hastahane acabe.banada kıbrıs IVF merkezi varmış ve cyprus IVF buralar iyidir dediler.acaba buradaki hastahanelerden birinde mi çalışyor.

Back
X