• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek karar aşaması

Cutty

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2023
65
17
18
Arkadaşlar selam biz eşimle birden tüp bebek mi yaptırsak diye düşünceye girdik ve regl oldum şimdi kendi doktorumla görüşeceğim ve bir başka doktor ile de reglimin 3. Günü görüşeceğim sizce bu durumda hemen başlamak mantıklı mı yoksa bir ay bekleyip sürece hazırlanmak gerekir mi

Merhaba. Tüp Bebek yapmanız kesin ve doktorunuzla bu kararı aldıysanız, muayene şartları uygunsa, siz kesin karar verdiyseniz bence beklemeyin. Ben ilk muayene için elimde bütün testlerle gittiğimde reglimin 2. Günüydü ve hemen başladık tedaviye

Merhaba. Tüp Bebek yapmanız kesin ve doktorunuzla bu kararı aldıysanız, muayene şartları uygunsa, siz kesin karar verdiyseniz bence beklemeyin. Ben ilk muayene için elimde bütün testlerle gittiğimde reglimin 2. Günüydü ve hemen başladık tedaviye
yanıtınız için çok teşekkürler 🫶🏻 Benim amh 1.5 eşimde de sadece ileti hızda ufak bir düşüklük var normal yolla olur diyor doktorlar ama son gittiğimiz doktorda da yine yumurta takibi çatlatma vs yapıldı olmuyor biz olmayacağını düşünüyoruz ve beklemek istemiyoruz. Ama sanki böyle birden olunca da hazırlıksız mı gireriz sürece diye aklımda soru iştetleri var

yanıtınız için çok teşekkürler 🫶🏻 Benim amh 1.5 eşimde de sadece ileti hızda ufak bir düşüklük var normal yolla olur diyor doktorlar ama son gittiğimiz doktorda da yine yumurta takibi çatlatma vs yapıldı olmuyor biz olmayacağını düşünüyoruz ve beklemek istemiyoruz. Ama sanki böyle birden olunca da hazırlıksız mı gireriz sürece diye aklımda soru iştetleri var
Merhaba yaşınız kaç. Normal gebelikte bile 3 ay öncesinde sağlıklı beslenmek ve vitaminleri kullanmak gerekiyor siz ne durumdasınız o önemli

Merhaba, amh yüksek güzel. Yumurta sayınız fazla çıkar ama önemli olan kaliteli olması. Hemen başlarsanız şanslı kesimdenseniz tek tedavi ile biter. Ama değilseniz ucu açık. Demem o ki hemen değil biraz hazırlık yaparak başlamanız.

Biz 6 yılın sonunda artık bir şeyler yapalım diye doktora gittik çatlatma ile başladık negatif oldu doktor kararı bana bıraktı tüp bebek istedim fakat ben erteleyecekken doktorum hayır başlayacağız dedi ve bir anda sürecin içinde bulduk kendimizi. Opu transfer vs derken tedavide 10. aya girdik ve ilk deneme negatif oldu. Şimdi 2. denemeye hazırlanıyoruz. Bu tedavi sürecinde nelerle karşılaşacağınızı tahmin edemiyorsunuz. Bazen hiç ummadık şeyler çıkıp süreç uzayabiliyor. Eğer çocuk isteminiz var ve uzun süredir deniyorsanız hiç beklemeyin derim. Çünkü ne zaman pozitif sonuç alacağınızın garantisi yok

Merhaba acaba sizde şeker gluten diyeti yaptınız mı tedavi öncesi

Merhaba benım gıttıgım doktorlar genelde 2 yada 3 ay vitamin desteği ve diyet önerisi ile glutensiz beslenme olarak o şekilde baslıyor hemen pat dıye baslayan bır doktora rastlamadım belkıde vardır bence hemen başlamak dogru degıl vücudu hazırlamak en mantıklsı

Arkadaşlar selam biz eşimle birden tüp bebek mi yaptırsak diye düşünceye girdik ve regl oldum şimdi kendi doktorumla görüşeceğim ve bir başka doktor ile de reglimin 3. Günü görüşeceğim sizce bu durumda hemen başlamak mantıklı mı yoksa bir ay bekleyip sürece hazırlanmak gerekir mi
yaşınız ve ne kadardır deniyorsunuz önemli olan o bence. yaş faktörü biraz daha önemli çünkü ben o yüzden tüp bebek sürecine girmiştim mesela her şeyimiz iyiydi hatta bir de doğal yolla hemen olmuş bir çocuğum vardı ama 1,5 yı hamile kalamamıştım ve yaş ilerliyordu. evet beklesem bence doğal yolla da olurdu ama işte bir yandan da zaman aleyhimize işliyordu. o streste insanı çok etkiliyor. demem o ki uzun süredir deniyor ve olmuyorsa bir kaç ay vitamin desteği sağlıklı beslenme spor vs yapın bu süreçte yumurta kalitesine destek olsun. hem kendinizi hazırlamış olursunuz hem bakarsınız doğal yoldan olur o aşamada. kendinize sadece zaman belirleyin mesela 3 ay böyle yapacağım olmazsa tedaviye başlayacağım gibi. ne kadar hazırlıklı olursanız şansınız artar gerisi yine nasip kısmet

Biz başladık kızlar zaten doktorumda geçen ay gördüğüm tedavi ve aldığımız takviyeler de tüp bebek sürecine hazırlık aşamasında alınması gerekenlermiş. Doktoruma bu ay başlamamız uygun mu yoksa hazırlık vs bekleyelim bi 1 ay daha dedim o da zaten öncesinde verdiği takviyelerin hazırlık sürecinde verildiğini bu ay istersek hemen başlayabileceğimizi söyledi biz de bugün kısmetse başladık inşallah bu süreç güzel geçer olumlu haberler alırız bu süreçteki herkes inşallah hayalini yaşar 💕 benim ve eşimin yaşı 30 1.5 yıldır deniyoruz ve haplar çatlatlamalar sonuç alamadık aşılama da istemedik çoğu aşılama olumsuz sonuçlanıyor moralimizi daha fazla bozmak istemedik en fazla şans tüp bebekte olduğundan bu yolu seçtik bu da garanti değil biliyoruz ama inşallah yüzümüz güler bu kez 🥹

Back
X