Tüp Bebek Merkezleri ve Kıbrısta Donasyon

• Konu Sahibi Konu Sahibi guldali
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

guldali

Ziyaretçi
Arkadaşlar bir çok yerde okuduğum ve duyduğum kadarı ile türkiyedeki büyük tüp bebek merkezlerinin hemen hemen hepsinin kıbrısta donasyon merkezi varmış bizden toplanan yumurtaların (örneğin bende 18 adet çıktı) sadece 3 adeti transfer edildi geri kalan yumurtalar nereye gitti. donasyon için kullanılması yasalmı. yada bu konuda uzman olan arkadaşlar varsa bu yumurtalar yada sperm kolayca gidebilirmi....

Canımcım son günlerde böyle dedikodular çok moda ankarada ve istanbulda büyük tüp bebek merkezlerini karalamak için yapıyorlar bence o kadar büyük tüp bebek firmaları buradan neden yumurta çalsınlarki zaten 300 - 400 hastaları var aylık gider kıbrıstan alırlar çok pahalı olmasa gerek. ama çok dillendiriliyor yapıyorlarsada sağlık bakanlığı incelesin boş oturana kadar.... sgk anlaşmamız var diye yazıyorlar ankarada sadece maya tüp bebek ssk yasalarına uyuyor 800 alıyor nerede devlet diye bağırıyordu ya reha muhtar

ankarada sgk yı %30 u tam uygulayan bir kaç merkez daha var pardon

kardeşim bu tüp bebekçiler yoğurt beyaz deseler inanmam satarlar hiç affetmezler. eğer o kadar dürüst olsalar ülkemizde yasak olan günah olan şeyi neden gidip kıbrısta yapıyorlar, o kadar hastaları varsa aylık ortalama 1,5/2 trilyon para kazanmaları gerekir neden böyle bir yola sapıyorlar o zaman geçen gün gittiğim tüp bebek merkezindede söylediler ben böyle şeylere çok kızıyorum bence sağlık bakanlığı yasal olmayan bir şey keşfederse anında kapatmalı bu merkezleri insanların umutlarıyla oynuyorlar sonra etinden sütünden derisinden kemiğinden iliğinden yararlanıyorlar...

Nesil karışmaz mı?
Kızlar devlete bağlı merkezlerde de yapıyor mudurlar?Satarlar mı?Bilginiz var mı?

satmazlar çüş artık ama mustafa bahcenin kıbrıs tüp bebek çok nadir bilinsede çaldıklarını sanmam

Amma , şayet benim beeklerim olursa mesela ikizim olursa 11 adette dondurulmuş kaldıysa ben onları kıbrırsa bağışlıcam ben bilirim hiç deneyecek kadar bile şans verilmeyen hastaları ben bilirim umutsuz olmayı ..

peki eşiyin spermi gittiyse ve şuan bebeğiyin kardeşide başka bir annedeyse bu sence normalmi.....................

normal değil ben izin vermedim sürece normal değil

zaten mesela ben türkiyeden bagışcı olucam embriyo bagışcısı türkiyede birine vermiyeceklerki onu zaten..

arkadaşlar sperm bağışı elde etmek çok kolay. yurt dışında ve kıbrısta üniversite öğrencilerinden falan ücretle bağış alıyorlar. alırken de belli testleri yapıp donörün fiziksel özelliklerini not ediyorlar. yumurta bağışı biraz daha zordur 1 kadında milyonlarca olmadığına göre ama işte onu da ücretle falan hallediyorlar bir şekilde. zaten donörlerin de genç ve sağlıklı sperm ve yumurtaya sahip kişiler olmaları gerek ki koydukları kişide hemen tutsun başarılı olsunlar. zaten bu işleri de yaptırmak büyük para fazlasıyla geri alıyorlar. neden böyle usulsüz yollara sapıp kendi gelecekleriyle oynasınlar ki? hiç sanmam

gülenciğim valla ben şu anda 34 haftalık geceyim eğer benden yumurta istenseydi ben vermezdim o sıkıntıları çeken biri olarak vermezdim kendim hastayı tanırsam ancak çünkü parayla satıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…