Tüp bebek mi yoksa MFK ürünleri mi

Cipsten Cikan Avakado

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
726
Puanlar
73
Merhaba hanımlar Ankara'da yaşıyorum 97 doğumluyum amh değerime 2022'de bakıldı en son 1.13'tü.
Evlilik sürecim biraz karışık Bu benim ikinci evliliğim ilk evliliğimde 2 sene çocuk denedik asla olmadı rahim filmi falan çektirdim bir problem yok denmişti aşılamaya başlayacaktık ayrıldık Bu eşimle de bir senelik evliyim yine asla çocuk olmadı düşük bile olmadı Kimyasal gebelik bile olmadı.
Bugün doktora gittiğimde 3 senedir çocuğun olmamış amh değerini falan düşmüştür sana direkt tüp bebek yapacağız dedi zaman kaybetmemen gerekir dedi tüp bebek ücreti ne kadardır dedim devlet karşılıyor mu diye sordum belli bir ücretini karşılıyor dedi
Şimdi çok kararsız kaldım burada MFK ürünleri ile tüp bebeğe gerek kalmadan çocuğunu kucağına alan bir sürü kadın var ama vitamin kullanıp işimi de şansa bırakmak istemiyorum ne yapacağımı asla bilmiyorum
Tek bildiğim şey adet olunca 2 gün randevu bulamasan da muhakkak gel Diğerlerine bakalım amh ne bakalım ve rahim filmi zamanı ayarlayalım dedi doktor bunları Zaten Elbette yapacağım ama sonucunda ne yapacağımı asla bilmiyorum Benim gibi olan varsa ne olur fikir verebilir mi

valla ben doktor olup online danışmanlıkla (ki kendisi birebir ilgilenmiyor sizinle) vitamin, mineral öneriş bunun mucizeler yaratacağını söyleyen bir doktora asla güvenmezdim.

amh sonradan artabilen bir sey değil. ama ölçümü her merkezde dopru yapılan bir hormon da değil. yani 1 çıktı diye düsük kesin demek doğru değil. bu yüzden tüm hormon sonuçlarıyla birlikte değerlendirilmeli. (özellikle fsh)

ama direkt tüp bebek önerilmesi de çok doğru bir yaklaşım değil. hele bi dur bi bak ne var ne yok.

benim fikrim iyi bir kadın doğumcu bulup siz ve esinizin detaylı kontrollerinin yapılması.

Şehir hastanesine gittim asistanlar baktı hep ama hepsi de tüp bebek diyor hemen

Şehir hastanesine gittim asistanlar baktı hep ama hepsi de tüp bebek diyor hemen
bence iyi bir profa falan görünün. tüp bebekten önce denenecek bir çok yolu var bunun. benim doktorum sırayla gideceğiz, son çare tüp bebek baslarız demişti. gerek de kalmadı tüp bebeğe. hatta su an ikinci cocuguma da doğal yoldan gebe kaldım

sizin tedaviniz nasıl ilerdedi neler yaptınız doğal mı oldu

sizin tedaviniz nasıl ilerdedi neler yaptınız doğal mı oldu
yumurta takibi yapıldı femara ve çatlatma iğnesi ile fakat o ay 5 yumurta olmadına rağmen döllenme olmadı. sonraki ay kendiliğinden hamile kaldım. fakat benim esimde de varikosel vardı

canım hangi doktora gittin

çocuk istemimin 4 yılı, mucizevi 3-5 mfk ürünü, bilmem ne hayıt otu macunları, çakşır suları, aslan pençesi otları, soğan kürleri, incir kürleri, döllenince ayak kaldırma hareketleri, uzun süreli yatma pozisyonlarıyla geçti. :) daha anlatmama gerek yok bence
sonuç : tüp bebekle bebeğime hamileyim hamd olsun. boşa zaman kaybı hepsi umut tacirliği bana göre. he vesile olan varmıdır elbette, ama bende hiç biri zerre işe yaramadı hatta belki de stres uğraş bu kadar ürün yumurtalarımı tembelleştirdi bilmiyorum. her şey nasip.

bu mesajdan sonra oğlumu, 1.5 ay önce de kızımı doğurdum yani gebe değilim fakat gebe kaldım iki kez
Maşallah allah bağışlasın bize de anlatır mısınız süreci ,benim amh 0.6 , 1 senedir olmuyor ,çok yoğun anksiyete var şu an

Diyetisyen Kevser hakkında ne düşünüyorsunuz peki ,o kadar zor bi süreç ki sağlıkçı olduğum halde kim ne dese ona koşuyorum

Diyetisyen Kevser hakkında ne düşünüyorsunuz peki ,o kadar zor bi süreç ki sağlıkçı olduğum halde kim ne dese ona koşuyorum
Kendisini tanımıyorum ama bir keresinde doktorum dedi ki şekeri ve beyaz ekmeği hayatından bi çıkar. En azından vücudunu toplayana kadar dedi. çünkü yumurtalıkları, kadın bedenindeki hormonları en etkileyen iki zehir onlar demişti.
Ben beceremedim ama en büyük asıl faktör stres ve kafa yapısı. Biraz rahatlamak gerekiyor. Bunu bir tek tüp bebek sürecinde yapabildim.
Herkes çok stres olur normalde ama ben baya kendimi doktorun ellerine bıraktım saldım. Baya bir rahattım kendimi Rabbime emanet etmiştim aslında. Ve çok şükür oldu. ve inandım ki rahatlamadan vücudumuz çalışmıyor.

Maşallah allah bağışlasın bize de anlatır mısınız süreci ,benim amh 0.6 , 1 senedir olmuyor ,çok yoğun anksiyete var şu an
bende pcos vardı. amh 9.31’di benim. yani yumurta fazlaydı fakat tam büyüyemeden çatlıyorlardı ortam müsait olmadığı için. fsh 9lardaydı. doktor 8 ve altında olmasını isteriz demişti. bana inositol içeren bir takviye önerdi doktorum. onun haricinde de bir ay femara + çatlatma iğnesi denedik (negatif oldu)

esimde bir tarafta ileri, diğer tarafta baslangıç evresinde iki taraflı varikosel vardı. sperm değerleri iyi ama morfoloji %1di. doktor bize ameliyat önerdi ama biz biraz beklemek istedik. o sırada doktor esime multivitamin ve her sabah aç karnına bak+polen karışımı önerdi. bu kontrolden tam 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim oğluma. sadece takviyelerle, tedavi olmadan.

doktorum bir ay önce kullandığım femaranın etkisi olduğunu söyledi cünkü reglin ertesi günü girdiğim ilişkiden hamile kaldım, yani erken yumurtlamışım.

ikinci gebeliğim oğlum 9 aylıkken oldu. o planlayarak olmadı. ondan da bir kızım oldu çok sükür. esim sonrasında varikosel ameliyatı oldu ama hala ameliyat sonrası kontrole gitmedik, yani sperm sayısında bir değişim var mı bilmiyoruz.

sizin durumunuzda da daha önce yumurta takibi veya aşılama hiç denendi mi?

Çok güzel maşaallah Allah size bağışlasın,benim eşimin değerleri iyi sıkıntı yok benim afc sayısı çok az amh değerim daha düşük olabilirmiş tahlil verdim yeniden,bekliyorum çıkmasını. Hsg de arcuat septum arası b şey dendi uterusuma.tüp bebekçi ameliyat diyo ama daha önce 1gebelik var o rahimde ve kızım 39 artı2 de dört kilo risksiz sıkıntısız doğdu ,haziran ayında letu menopur oviritrelle denedik yine olmadı sol yumurtalığım çalışmıyormuş bu ay yeniden sağdan yumurtlayınca sadece letu denedik bakalım muhtemelen tüp bebek yaptırcam aşılama sana olmaz dedi doktor

`