Tüp bebek öncesi yaptırmamız gerekn testleri paylaşalım!!

voodoo2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2012
290
5
68
Kızlar bu konunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. özellikle tüp bebek merkezlerinin çoğu bu testleri önemsemiyor ve yaptımayabiliyor. Ne zaman ki negatif sonuç alınıyor o zaman bir sürü testler yapılıyor. Patolojik incelemeler felan.

Ben 2 yıldır bebek istedigim için çoğunu yaptırdım. Tekrar paylaşalım:

Kadın ve erkek için hbsag, anti hbs, hcv, hıv

kadın için; progesteron, e2, prolaktin, fsh

unuttuğum varsa yazın lütfen..

Merak ettiğim kan pıhtılaşması testleri neler? Yaptıran oldu mu tedaviden önce?

Sevgiler...

Kromozom testi guatra testi önemli o yeni geldi aklıma erkeğin y kromozom testi

kızlaarrrr yok mu cevap verecek????

Kan pihtilasmasi testimin sonucu geldi ve kan pihtilasmasi cikti bende malesef hamileligim boyunca igne vurunmam gerecek ve özel ultrasonla bakilacak bebek kordonuna kan pihtilasmada kan aliyorlar ve genetik bir pihtilasma var mi diye bakiyorlar eger var ise ilac kullaniyorsun eger yok ise gerek duyulmuyor.

kızlar merhabalar öncelikle Allah yardımcımız olsunn... tüpbebek öncesi mutlaka tahlil yaptırmak lazım..benimde yeni duyduğum ve 2 denememde de yaptırmadığım bir test var.umarım faydalı olurum.. cd56 diye bir test.bu cd56 testi vücudumuz embriyoyu yabancı bir madde gibi algılayıp atıyormuşş.bunu tespit etmek için yapılıyor. referans aralığı 9-26 arası ama dooktorlar genelde 12 den yüksek olamasını istemiyorlarmış..eğer değeriniz yüksek çıkarsa ilaç tedavisi uygulanıyormuş.buna dikkat edin..ve bu testi yaptırın.kan pıhtılaşması önemli...gen testi önemli..tsh,t3 t4 önemli..tüm kan testi yaptırabilirsiniz..rahim filmi çektirebilirsiniz...rubella testi kızamıkcık ile ilgili, toxoplazma çiğ etten geçen bağışıklığı zayıflatanbir etken bunu tespit etmek için bir test.....bildiiğim bu kadar....birde AHM testi var bu testte yumurta rezervini öğrenmek için yapılıyor....umarım yardımcı olmuşumdur.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…