Tüp bebek rezervi düşürür mü ?

kafamdadelisorularrrrr

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2023
484
759
23
36
Merhabalar, üç şey sormak istiyorum sizlere...
Birincisi her ay bir yumurta salininca rezervlerimiz biraz daha azaliyorsa tüp bebek tedavisinde rezervler daha da düşer mi? Biraz cahilce bir soru olabilir ama gerçekten bilgisizim...
İkinci sorum şu; geçen aydan 14 mm folikul kistim var bu durum bu ay opuda bir eksik yumurta demek olur mu? Sonuçta yumurtanın biri kist olmuş...
Üçüncü sorum şu; geçen sene ki opudan iki adet 2bb embriyom var 37 yaşındayım. Rezervim daha da düşmeden opu mu olsam yoksa transfer mi olsam karar veremiyorum. Doktor bir daha opu yapsak önce ki iki embriyo kadar bile çıkmayabilir dedi..

Merhaba, evet tüp bebek tedavisinin olumsuz yanı erken menopozdur. Çünkü vücut her ay kendiliğinden belli bir miktarda yumurta atarken ilaçlarla o miktarın cok daha fazlasını atmış oluyorsunuz. Ama 1 2 denemeyle hemen menapoz olacağımızı sanmıyorum.

Folikül kisti aydan aya değişen birsey. Bu ay gittiğinizde belki yok olmus olabilir mesela. Ama her folikül yumurta demek değil, muayenelerde ölçüm yaptıkları içleri sıvı dolu foliküllerdir. Ama her folikülün içinde yumurta var demek değil bu. Yani kiste dönüşmeseydi bile belki içi boş olabilirdi. Pcos olmam sebebiyle benden 26 tane folikül toplandı mesela. Ama bunların yarısından yumurta çıktı. Yaşım 36 ydı.

Hazırda embriyonuz varsa önce onlara bir şans verin. Eğer tutmazsa ondan sonra tekrar opu yaptirirsiniz. Ya da yok ben sıfırdan tekrar baslamak istiyorum diyorsaniz naçizane tavsiyem opuya başlamadan en az 3 -4 ay eşli olarak takviye vitamin haplari, aktarda özel hazirlatılmış macunlar kullanın. Yumurta ve sperm kalitesini arttırın ki sağlıklı embiroylar oluşsun.

Önemli olan çok sayıda yumurta çıkması değil, sadece 1 tane kaliteli olsun bize yeter. Benden toplanan 26 tanenin sadece 2 tanesi sağlam gelmişti. 1 i yüklendi ve şuan 17 aylik oldu kendisi. Diğeri ise geçtiğimiz günlerde transfer edildi ancak tutmadı.

Ne kadar güzel net ve açıklayıcı olmuş cevabınız ve fikriniz için teşekkürler
Benim erken gebelikte iki tane kaybim, gebeliğin 29. Haftasında ise bir tane cennet kuşum var malesef. (Pıhtılaşma bozukluğum var kan sulandirici iğne kullandım. Kaybim için bir sebep bulunamadı.)

Tüp bebeğe başlayan kişilerin tek amacımız hamile kalmak iken benim hamile kaldıktan sonra ki süreçler için herkesten fazla kaygılarım var. Çünkü bu süreçler uzadıkça rezervim de düşüyor. Her işlem rezervlerimi biraz daha düşürüyor.

Doktor bana solda folikul kisti olduğunu söyledi, adetimde duzensizlikte yapıyor ikidir adetim gununden iki gün önce lekelenme şeklinde başlıyor bu yüzden adetimin ilk gunu hangisi onu da analayamiyorum. Sanırım lekelenmeler adetten sayilmiyormuş. Solda da ağrıdan kisti hissedebiliyorum bugün bile.

Tüp Bebek servisinde opu ya da transfer için farketmez adetin ikinci ya da üçüncü günü gelin dediler. Bugün sadece lekenme olduğu için bugünü saymazsam yarın regl olursam (cumartesi Pazar kapalı) pazartesi dördüncü günü kaliyor. Çok geç olmaz mı? Transfer için sorun olur mu dördüncü günü siz biliyor musunuz?

Hastadan hastaya değişiyor.Burda gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlar ben gibi 1.gün gidiyorlar ve başlıyorlar ilaçlara.bazıları adetin 3-5. Günleri başlamış. Yani emin değilim bilemiyorum.
Daha önceki sorularınızdan da tekrar opu mu olsam demişsiniz.Yumurta rezerviniz ne durumda yani amh? Eğer düşük ise benim tavsiyem hazırlanıp tekrar opu olup embriyolarınızı çoğaltın. Ama sıkıntınız yoksa kenardaki embriyolarınıza şans verin.Ki zaten gebe kalmada sorun yaşamıyorsunuz anladığım kadarıyla.Kayıplarınız için çok üzgünüm.Erken doğum neden oluyor buna bi çözüm bi sebep bulsalar da ona göre tedavi ya da yapılması gerekeni yapsanız.allah sabır versin gönlünüze ferahlık doldursun
Tekrar opu olun deme sebebimde şu.Git gide kalitesi düşüyor yumurtalarımızın.3 kez gebe kalmışsınız 2 yıl önce olsa aşağı yukarı bu embriyolarınızın oluşması 34 yaşınıza tekabül ediyor.Allah göstermesin kenardaki 2 embriyoyı transfer oldunuz ve yine bir gebelikte sorun yaşasanız yaşınız 38 falan olacak. Bir yaş daha yaşlanıyor yumurtalarımız.Tabi bu benim nacizane fikrim. kendinize uygun olanı en iyi siz bilirsiniz size canı gönülden güzel bir süreç diliyorum

Opuda kaç yumurta toplanıyor?
Aynen işte Ben de tam olarak bu uzayan süreçlerden dolayı tedirginim... Amh şuan 0.59 FSH 11.50.
Bu yıl kaybettim ne yazık ki.. Geçen yıl hamile kalmıştım, hem de embriyolarimi dondurduktan sonra spontane şekilde. Fakat geçen sene amh 1.84du. Buyuk ihtimalle opuda, doğumda ve hamilelikte rezervim iyice düşmüş, şimdi hem bebegime kavusamadim hem de benim için her şey daha zor. Kafam da karışık.
Opu geçen yıl yapıldı, 6 yumurta toplandı 2si 5. Gün 2bb kalitede dondurduldu. Kalitesi de düşük pek umudum yok açıkçası embriyolardan yana...
Fikirleriniz için teşekkürler bu arada

Kaybiniz icin cok uzuldum. Rabbim ferahlık versin. Tahayyül bile edemiyorum acınızı. Yerini doldurmaz ama insaallah tez zamanda sağlıklı bir bebeğe kavusursunuz.

Tam olarak sökülme ne zaman baslarsa onu 1.gün sayıyorlar. Son transferde başıma geldi. Gece yarısı lekelenme şeklinde basladi. Eger onu baslangic saysaydim araya haftasonu girdigi icin adetin 5.gunune denk gelecekti .Ama sökülmesi ertesi gün olduğu icin doktor onu 1 sayıyoruz dedi ve 4.gun gitmiş oldum. Bir sorun olmaz dedi.

Bende de Pıhtılaşma var. Ve ilk gebeligimde 38 hafta boyunca kann sulandirici iğne yaptım. Son transfer tutsaydı onda da yine kullanacaktım.

Bir de 5.gune gitti demişsiniz nasil 2bb oluyor o zaman. Başında ki rakam kaçıncı gün embriyosu olduğunu gösterir. Geriden geliyor desem 5.gune kadar ulastiysa 2.gün kalitesinden daha iyidir. Emin misiniz 2bb olduguna

Teşekkür ederim

Benim aslında reglim bugün söküldü ama ben sabahtan dayanamadım gittim, doktora dün cok az geldiğini bugün söküldüğünü anlattım. Transfere yoneliyorum sanırım doktor da öyle dedi...

Aynen 2bb, doktor orta kalite dedi ve 5. Güne gelmiş. 2 boyutunu ifade ediyor sanırım. Ben de çok anlamiyorum. Yani buyumemis mi oluyor? Bugun boyutu 4 olan embriyolar olduğunu da gördüm. Nasip kısmet artık...

Allah bebisinize uzun sağlıklı ömürler versin inşallah, hangi genlerinizde vardı pıhtılaşma? Benim pai1 ve mthfr genlerim heterizigot.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…