Tüp bebek süreci nasıl ilerler?

kubramasal

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2022
142
-77
13
34
Merhaba arkadaşlar tüp bebek sürecine başlayacağız bir dahaki ay yumurta toplama olacak Ben polikistikover hastasıyım ama gebe kalmamla ilgili herhangi bir sıkıntı yok Eşimde azosperm var Ama sperm sayısı çoğalmış bahçeci de tedavi görüyoruz Ben şu anda sadece vitamin kullanıyorum bu süreç nasıl ilerliyor bilginiz varsa bana yardımcı olur musunuz internette yeterli bilgiye ulaşamıyorum Mesela bu yapılacak operasyondan sonra nasıl operasyonlar yaşayacağım İğne mi ne vurulacakmış Yani neler yaşayacağım hakkında hiçbir fikrim yok zor bir süreç mi acılı bir süreç mi?

Şuan hazırlık aşamasındasiniz vitamin folik asit vs kullanırsınız. Adetle birlikte yumurta büyütme için tedavi başlar iğne verirler göbekten vurulan 3-4 günde bir düzenli olarak kontrole gidersiniz yumurtaların büyümesini takip ederler. Yumurtalar yeterli büyüklüğe ulaştığında yumurta toplamak için gün belirlenir catlatma iğnesi için saat verirler o saatte iğnenizi yaparsınız. Opu günü aksamdan ac olmanız gerekiyor hafifte olsa anestezi uygulanacağı için. Yumurtalariniz toplanır aynı anda eşiniz sperm verir döllenme sağlanır bu sırada siz odaya alınırsınız opu işlemi çok kısa sürüyor zaten. Biraz dinlendikten sonra giyinip cikabiliyorsunuz ağrılı vs değil. Takip eden günlerde günlük olarak sizi arayıp embriyolariniz hakkında bilgi veriliyor kaç tane toplandı kaçı döllendi kaç tanesi sağlıklı biçimde bölünmeye devam ediyor günlük bilgilendirilirsiniz. Eğer dondurulmuş transfer olacaksa embriyolariniz 3-5 veya 6 güne ulaştığında doldurulur bu esnada rahim dinlendilirilir. Bir sonraki adetle transfer hazırlığı başlar rahim kalinlastirici ilaç vitaminleriniz ve varsa kan pihtilasmasi için ilaç veya iğne kullanırsınız. Rahim yeterli kalınlığa ulaştığında transfer için gün verilir belirlenen saatte istenilen evraklar( kimlikler evlilik cüzdanı covid test sonucu vs.) Ve eşinizle birlikte hastanede bulunursunuz. Transfer için tuvalete sıkışık olmalısınız işlem yine çok kısa sürer sonra odaya alinirsiniz biraz uzanıp beklemeniz istenir artık nekadar durabilirseniz sıkışık olacağınız için zor oluyor o kısım 30-60 dk filan sonra giyinip çıkarsınız 12 gün sonra kan testiyle mucizenizin tutunup tutunmadigini öğrenirsiniz. Müjdeli haberleriniz olsun

Bu benim tüp bebek sürecim detaylı bilgi edinebilirsiniz

Back
X