Tüp bebek sürecim

melisalale

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2024
6
8
6
Kızlar merhaba buraya bunları yazacağım diye kendime söz vermiştim ve o gün geldi evet hamileyim. İlk ve son kez yazıyorum ve baştan sona süreci anlatacağım.
Beş yıllık evliliğimizin 4.yılına yakın zamanlarda bebek istediğimize karar verip aylarca denedik her ay heyecanlı bekleyişler yerini umutsuzluğa doğru bırakmışken yavaştan doktor aramaya başladım. Hsg çekindim normaldi. Rahmim normaldi hatta yumurtalarıma bile normal dediler. Bu süreçte ovitrelle denedim bir kere fakat bir işe yaramadı.
En son bir doktor önerdi arkadaşım ve bana gider gitmez dedi ki sen ağrılı mı adet oluyorsun? Evet dedim. Kistin var dedi çikolata kisti ve yumurta rezervin az dedi hemen daha çözümcül tedaviye başlamalıyız dedi aşılama falan önerse de anlattıklarından sonra zaman kaybetmek istemeyip tüp bebek kararı aldık. O ay iki yumurtam vardı opuya kadar ananaslar avokadolar yani buralarda faydalı denilen ne varsa yedim. 12yumurta toplandı 5. Güne 2si geldi biri orta biri iyi kalite sonuç malesef hüsran oldu fakat ben hiç dinlenemedim çok yürüdüm dikkat edemedim stres de yaşadım. Aradan iki ay geçti ama ben iki hafta boyunca 'endovita' isimli hapı kullandım. Kadın doğumcu bir arkadaşım önermişti bundan kendi doktoruma bahsetmedim aklıma gelmedi. Ve bu ay yani yeniden transfer ayı geldiğinde ise yediklerime dikkat etmedim kasmadım öncekinde çikolata çay cips falan hiç yememiştim ama bu sefer canım istedikçe makul miktarlarda tükettim. Yumurta toplanacağı vakite yakın sadece dikkat ettiğim şey stres yapmamak ve bol su içmekti. Evet stres yapmamak bu süreçte çok zor hele ki o ilaçları kullanırken ama umursamadım stres yapmamaya mecburdum. Beni üzen kıran hiçbir şeye aldırmadım. 10 yumurtam toplandı ve 7si iyi kalite çıktı. 2 tanesi transfer edildi şu an kan değerim pozitif. Transferin 6. Günündeyim
Belirtilerimi yazacak olursam;
Göğüs ağrım opudan önce de vardı hâla var, ayırt edici bir belirti değil
Neden bilmiyorum geceleri sıçrayarak uyandım ilk farklılık buydu
Sadece iki gün rahmimde ve kasıklarımda hafif batma oldu(3-4.gün)
Öğlen durup dururken uykum geldi ve uyudum
6. Günün öğleninde peçeteye az miktarda kahverengi pembe arası tonda silince gelen yerleşme kanaması oldu kana hiç benzemiyor bu arada öyle sulu kıvamda biraz bir sefer geldi ve bir daha gelmedi
6.7. Günlerin sabahı da normal kahvaltımı hazırlarken birden halsiz hissedip oturdum sanki gözümün önü karardı bir iki kez ama açlıktan zannettim( normalde açken de öyle olmaz )
transferden sonra dikkat ettiğim başka şeyler de yüzüstü hiç yatmadım, tüm gün yattım dışarıya bir kere bile çıkmadım modumu hiçbir şeyin düşürmesine izin vermedim tartışma çıktığında bile bebeğim daha önemli diyip üstünde durmadım.Yan yatıyorsam bacağımın altına yastık koydum genelde sırt üstü yatmaya çalıştım ve doktorun yazdığı ilaçların saatini asla geciktirmedim.
6. Gün kaset testte pozitife yakın siliklikte renk gördüm 7. Gün daha koyuydu. Hcg de 64 çıktı. Sonraki süreci bilmiyorum sağlıkla tamamlanır umarım ama benim sürecim bu oldu. Umarım size ufak da olsa bir ışık olabilmişimdir. Burada gecelerce yazılar okudum hepinizin tecrübesini tek tek.. Bunu okuyan kardeşim sana tek tavsiyem stresten uzak dur kocan kaynanan işin her ne ise hıhı de geç , kafana takma bebek işini diyemem çünkü hepimiz biliyoruz ki bu işler böyle değil. Bir de doktoruna güven, her kim olursa olsun bu adam bu işin okulunu okumuş ve transfer işlemi çok da zor bir işlem değil.
Bu arada eklemeyi unuttum 2.5 mm çikolata kistim vardı.
Bu süreçte kullandığım aklıma gelen reçetedeki ilaçlarım
Gonal f
Ovitrelle
Menapour
Prednol
Progestan
Clexane
Coraspin
Folik asit ve bazen de d vitamini damlası.
İğnelerin acılarına üzülmeyin bu günler her türlü geçecek hâla iğneye devam ediyorum ama güzel şeylere varmak için bu gerekiyorsa güçlü olmak zorundayız.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah AMH değeriniz neydi acaba? Birde yediklerinizi yazar mısınız?

Merhaba hayırlı olsun transfer edılenlerın kalıtesı neydı acaba birde yasınız kac

Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah Yaşınız kaç acaba bir de embriyolarınız genetik teste gitmiş miydi?

hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah bende yarın başlayacağım tedaviye çok korkuyorum istemsizce stres yapmamaya çalışıyorum ama bu iğneler çok mu acıtıyor kendim yapamaz mıyım benim eşim memur vardiyalı evde genelde olmuyor araba kullanmayı da çok beceremiyorum hastaneler bana uzak şimdiden onun korkusu sardı bu iğneleri nasıl yapacağım

İğnelere insan alışıyor pratikleşiyor zamanla dert etmeyin Allah başka sıkıntı vermesin

İğnelere insan alışıyor pratikleşiyor zamanla dert etmeyin Allah başka sıkıntı vermesin
Amin amin ilk defa başlayacağım için bir endişe yaşadım Rabbim zorlaştırmadan kolaylıkla evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin hepimizin

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah AMH değeriniz neydi acaba? Birde yediklerinizi yazar mısınız?
Doktorum Amh değeri değil benim gördüğüm yumurta sayısı önemli demişti. İlk tedaviye başladığımda sadece iki tane olan yumurta sayım diğer ay 7-8 taneydi ilaçla 10 taneye çıktı.
Bir önceki ay çok sağlıklı beslenmiştim her sabah avokado yedim kuruyemişi ara öğünlerde eksik etmedim meyve çok yedim ve bir kere bile paketli hiçbir şey yemedim ama transferin olduğu ay o kadar dikkat etmedim açıkçası

Merhaba hayırlı olsun transfer edılenlerın kalıtesı neydı acaba birde yasınız kac
Merhabalar yaşım 32, kaliteleri şaşırtıcı bir şekilde en iyi kalite çıktı hepsinin, 1.kalite dediler sadece a,b gibi gruplandırmasını söylemediler. Ben bunun sebebini iki şeye bağlıyorum ya bir önceki ay olan güzel beslenmem ya da endovita kullanmam ama belki de kendiliğinden öyle güzel oldu bilmiyorum

İğnelerin transferden sonra olan bir tanesini kendiniz yapamazsınız, bazı doktorlar fitil veya hap verebiliyor onun yerine ama benim ısrarlarıma rağmen doktorum iğneden vazgeçmedi. Transfere kadar olan süreç çok yıpratıcı değil rahat olun çok acıtmıyor minicik iğneler kendiniz yaparsınız. İğneler biraz gerginlik yapabiliyor eşinize bu durumu anlatın sakin kalmaya çalışın stres gerçekten çok etkiliyor çünkü stres anında salgılanan hormon tutunmayı engelleyebiliyor.

Merhaba bende gonal f iğneleri başladım 3 tane yaptım bugün biraz akintim geldi birde ev işi yapıyordum koltuk silerken oldu korktum biraz kötü bisey yoktur dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…