Tüp Bebek te Merkeze güveniyormusunuz?

MiHRiMaH24

9 yılımın ümidi hoşgeldin
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2010
1.110
32
68
Diğer
8 yılık evliyim. Malum çocuğumuz olmuyor, aşılama vs. hepsini geçtik

2011 Ocak yada şubat ta kesin karar verdik eşimle Tüp bebek yaptırmaya.

Geçenlerde bir arkadaşım güvenebiliyormusun diye sordu? yani bizde 7 yıllık evliyiz geçen sene düşündük ama karar veremedk, güvenemedik dedi. Kafamı karıştırdı :( eşimdede biraz soru işaretleri yok değil, Bende üzülüyorum. Onların yüüzünden bende düşünmeye başladım. Haberlerdede görmüştüm. Prof. Dr. sağlıklı öğrencilerinden şantajla siperm almış.

Kendi Dr. Görüştüm bana bu konuda biraz sinirlendi. Sen bizi neyle suçladığının farkındamısın diye. Üstüne bide o eklendi, Dr yüzünede nasıl bakacağımı bilmiyorum

Sizce başkasının siperminden dölleyebilirlermi? Lütfen yardım edermisiniz arkadaşlar :5::5::5::5:

merkeze ve dr güvenmen gerek diye düşünüyorum
türkiyede yasak gerçi birçok yasak olan şeyler yapılabiliyor ama bilindik güvenilir bir merkezde olmaz böyle şeyler bence kimse kendini riske atmaz diye düşünüyorum

evet güveniyorum ve güvenmeyenlerde bir sorun olduğunu düşünüyorum.o bahsettiğiniz prof.sadece bir istisnadır.hem ülkemizde yasak olan hemde kişisel olarak ahlakı olan hiçkimse bunu yapmaz.aile kendi istemediği sürece.....
yoksa ülkemizde tüm azospermli hastaların ilk tedavilerinde eşleri hamile olarak eve dönerdi ve merkez başarısızlığı ortadan kalkardı.oysaki en kaliteli denen merkezde bile hastaların yanlızca üçte biri eve bebekle dönebiliyor.

8 yılık evliyim. Malum çocuğumuz olmuyor, aşılama vs. hepsini geçtik

2011 Ocak yada şubat ta kesin karar verdik eşimle Tüp bebek yaptırmaya.

Geçenlerde bir arkadaşım güvenebiliyormusun diye sordu? yani bizde 7 yıllık evliyiz geçen sene düşündük ama karar veremedk, güvenemedik dedi. Kafamı karıştırdı :( eşimdede biraz soru işaretleri yok değil, Bende üzülüyorum. Onların yüüzünden bende düşünmeye başladım. Haberlerdede görmüştüm. Prof. Dr. sağlıklı öğrencilerinden şantajla siperm almış.

Kendi Dr. Görüştüm bana bu konuda biraz sinirlendi. Sen bizi neyle suçladığının farkındamısın diye. Üstüne bide o eklendi, Dr yüzünede nasıl bakacağımı bilmiyorum

Sizce başkasının siperminden dölleyebilirlermi? Lütfen yardım edermisiniz arkadaşlar :5::5::5::5:

Selam canim
Öncelikle rabbim herkese saglikli hayirli evlatlar versin inseallahhhh baskasinin spermimi hic öyle sey olurmu.
Önce Allaha sonra dr guvenecez canim benim esimde azo spermiydi yalnizca ameliyatla bulunuyordu.
Hele ben 20 sene sonra 7. tup bebek denememde oldu.Buradaki kardeslerimizin hepside ya aslama yada tuple hamile yada ugrasiyor.
Beni yanlis anlamayin ama o zaman kimse tedavi olmasin oyle madur kardeslerimiz varki yillarca maddi manevi emek vermis bu ugurda bir evlat sahibi olabilmek icin bence coook yanlis bir dusunce vede cirkin baskasinin tesiri altinda kalmayin.
Benim oyle bir dusunce aklimin ucundan bile gecmedi once Rabbime sonrada merkezimize guvendik.
Ben yurt disindayim burda 4 kez denedim olmadi.Turkiyede 3. tedavimde oldu sukurler olsun :72::69:Rabbim nasip ederse ogluma kardes istiyorum ayni adreste ve ayni doktorumda Allahim herkesin gonlune göre versin aminnnnnnnnnnnn

evet güveniyorum ve güvenmeyenlerde bir sorun olduğunu düşünüyorum.o bahsettiğiniz prof.sadece bir istisnadır.hem ülkemizde yasak olan hemde kişisel olarak ahlakı olan hiçkimse bunu yapmaz.aile kendi istemediği sürece.....
yoksa ülkemizde tüm azospermli hastaların ilk tedavilerinde eşleri hamile olarak eve dönerdi ve merkez başarısızlığı ortadan kalkardı.oysaki en kaliteli denen merkezde bile hastaların yanlızca üçte biri eve bebekle dönebiliyor.

Selam canim
Evet size katiliyorum oyle bir durum olsaydi merkezlerin basari orani tartisilmazdi Rabbim bebeginizi hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin insallah AMINNN SEVGILER CANIMMMMMM

Cevap veren arkadaşlara çok teş. ederim.

Bakalım adet olmayı bekliyorum. Adet olursam tüp bebek merkezinin yolunu tutacağız inşAllah :)

Belki bir 10 - 15 sene önce olsa neyse derdim ...

Bir baskasinin spermi kullanilabilirdi belki o zaman ..

Tip cok ilerledi .. Bir bebegin babasinin kim oldugunu bulmak hic de zor degil ..

Yani bunu bir merkez izniniz olmadan asla yapmaya kalkisamaz ..

Arkadasinin söyledigi sey cok ama cok mantiksiz ...

Babalik testi diye birsey var . Ve bunu doktorlar senden , benden daha iyi biliyor ..

Hickimse , hicbir merkez buna kalkisamaz ..

Ortaya ciktiginda kariyerleri ve gelecekleri yok olur cünkü ..

Merkezlere yumurta ve sperm konusunda degil de sömürülme ve suistimal konusunda güvenebilir miyiz ?

Bunu arastirsak daha uygun olur bence ...

Son düzenleme:
Be..

Merkezlere yumurta ve sperm konusunda degil de sömürülme ve suistimal konusunda güvenebilir miyiz ?

Buda var evet ama elimiz mahkum bi yerde, çokda fazla yapılabilecek bişey yok. Madem böyle olacak belli şeyleri gözden çıkarıyoruz

Yorumun için teş. ederim canım

canım kesinlikle dr una güvenmelisiniz önce sonra merkeze tabiki yapan yerler vardır yok diyemeyiz ama arkadaşlarında dedigi gibi babalık testi denen bişey var ki zaten bence o tarz şeye ihtiyac duymazlar çünkü bizim negatifle sonuçlanmamız onların işine geliyor nekadar negatif o kadar para degilmi?sen bunları düşünme hiç kafana takma rabbim herşeyi görüyo

ben tüp bebek yaptırdığımız merkeze ve doktoruma hep güvendim..tedaviye başlamadan önce hatta 1 yıl kadar hep bu siteyi takip ettim.üye değildim ama tüp bebek merkezi ve başarı hikayelerini okudum..ankarada yaptırmak daha mantıklıydı çünkü istanbul uzak yaşadığım yere..önce ordaki merkezleri araştırdım..telefon açıp konuştum.tabii kimse biz kötüyüz der mi:)..maya ve anatolia arasında kaldım..ben aslında maya da istiyorum hatta o ay kampanya bile vardı tedavide ama ankarada yaşayan teyzem anatolia da ısrarcı olunca oraya gittik..doktorumda çok güven veren biriydi.bana hiçbir zaman kesin olacak demedi,aşırı umut vermedi..bu güzel birşeydi benim için,gerçekçiydi.sadece trasferden sonra eşime %80 pozitif olacak demiş:)..

güvenme konusunda mecburuz çünkü başka çaremiz yok..öyle şeyler aklınıza getirmeyin bence,hiçbir merkez bu skandalı göze alamaz..helede bilinen,tanınan merkezler..

önce sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için dua et sonra kafanda soru işareti kalırsa dna testi yaptır kimseninde aklını bulandırma. Bunlara kafanı yoracağına önce allaha sonrada doktoruna güven. Kalbini kırmak istemem ama yıllardır bu formdayım böyle bir soru görmedim. Kafanda bu şüphelerlede sakın tedaviye başlama alacağın sonucu inanılmaz etkiliyo.

Back
X