Merhabalar, tüp bebek tedavisi planlaması için Balıkesir şehir hastanesine gidiyorum yarın. Süreç nasıl. Daha önce aşılama yapıldı sadece. 39 yaşındayım. Sanıyorum adetin ilk 3 günü gidiyorum ve başlıyorum iğne ilaçlara, sonraki süreçte neler yaşadınız ve ilaç raporu çıkarıldığı halde ilaçlara ne kadar ücret ödediniz ortalama paylaşırsanız sevinirim.

Merhabalar,
Ben de ekim ayında tüp bebek tedavisine başladım.
Yaz döneminde ilk gittiğimde rahim filmi (tüplerin açık olup olmadığını kontrol etmek için) ve bazı testler yapılmıştı. Eşimden de semen testi istendi. Sonuçlara bakıldıktan sonra bana folik asit, eşime ise bazı vitamin takviyeleri önerildi. Doktorumuz, “Üç ay içinde gebelik oluşmazsa yeniden görüşelim” demişti.
Üç ay sonunda gebelik oluşmayınca ekim ayında tedaviye başladık. Adetimin 2. günü çağırdılar. Tedavi başlangıcında daha detaylı kan tahlilleri yapıldı. TSH değerim normal sınırlar içindeydi ancak doktor, tedavi sürecinde 2’nin altında olması gerektiğini söylediği için tiroid ilacı verdi.
Şu anda yumurta büyütme (Gonal-F) ilaçlarını kullanıyorum. Doktorum iki günde bir kontrole çağırıp yumurta boyutlarına bakıyor ve ilaç dozlarını buna göre ayarlıyor. Ardından anestezi altında yumurta toplama işlemi yapılacak. Bu işlem yaklaşık 15 dakika süren kısa bir prosedür. Ayrıca doktor, rahimde polip olduğunu söyledi. Bebeğin tutunma şansını azaltabileceği için onu da temizleyeceğini belirtti. Sonrasında döllenme ve embriyo transfer süreci başlayacak.
Bu süreçte doktor beyin hemşireleri gerçekten çok ilgili ve yardımcılar. Eğer tedaviye başlamayı düşünüyorsanız, yumurta ve sperm kalitesini artırmak için beslenmenize dikkat etmenizi ve gerekli vitamin takviyelerini düzenli olarak almanızı öneririm.
Ben 37 yaşındayım; yaş faktörü de önemli olduğu için özellikle AMH seviyesi düşükse vakit kaybetmemenizi tavsiye ederim. Doktorunuz sizi zaten en doğru şekilde yönlendirecektir.
Umarım en kısa zamanda bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız