Tüp bebek tedavi adım ve ilaç raporlama, fiyat bilgisi olanlar

Catsmom10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2018
4
1
86
39
Merhabalar, tüp bebek tedavisi planlaması için Balıkesir şehir hastanesine gidiyorum yarın. Süreç nasıl. Daha önce aşılama yapıldı sadece. 39 yaşındayım. Sanıyorum adetin ilk 3 günü gidiyorum ve başlıyorum iğne ilaçlara, sonraki süreçte neler yaşadınız ve ilaç raporu çıkarıldığı halde ilaçlara ne kadar ücret ödediniz ortalama paylaşırsanız sevinirim.

Ben tüp bebek tedavisine başladım .ekim ayında reglin ikinci Günü gittim iğne ve tablet verildi .yaklasık on gün sonra yumurta toplama yapıldı .benim 7 yumurta toplandı .ama 4 tanesi döllend ii ve 3.cü gün embiriosu olarak donduruldu .aynı zamanda benim rahim de perde vardı anestezi almışken rahimde ki perde ameliyatınıda yapmak istedi doktorum .suan rahim dinlendirme aşamasındayım kasım sonu gibi transfer olacak sanırım bekliyorum bende

Umarım dondurulmuş embriyo sorunsuz çözülür transferiniz sorunsuz olur ve tutunur. Psikolojik olarak zorlu bir süreç ne yazıkki özellikle kadınlar için. Peki rapor almak zormuydu tedavi için. Cokmu evrak, hastane git gel işi var. Açıkcası ilçeden ile gidip geleceğim gözümde büyüyor bütün süreç. Birde ilaçlar için toplam ne kadar bir ödeme yaptınız

Merhaba ilaç fiyatı kullandığınız dozlarda göre değişir.yumurta büyütme aşaması için rapor çıkıyor sadece ortalama 50 bin yerine 5 bin oduyorsunuz.sonrasi içinde 5 bin falan tutuyor.raporlu 70 bin hastane 10 binde ilaçlara ödedik biz

Yaş 39 demişsiniz tam sinirdasiniz sanırım sgkyi arayıp bir bilgi alın bence vakit kaybetmeyin derim hastaneye olmasada ilaclara çok faydası oluyor raporun

Merhabalar,

Ben de ekim ayında tüp bebek tedavisine başladım.

Yaz döneminde ilk gittiğimde rahim filmi (tüplerin açık olup olmadığını kontrol etmek için) ve bazı testler yapılmıştı. Eşimden de semen testi istendi. Sonuçlara bakıldıktan sonra bana folik asit, eşime ise bazı vitamin takviyeleri önerildi. Doktorumuz, “Üç ay içinde gebelik oluşmazsa yeniden görüşelim” demişti.

Üç ay sonunda gebelik oluşmayınca ekim ayında tedaviye başladık. Adetimin 2. günü çağırdılar. Tedavi başlangıcında daha detaylı kan tahlilleri yapıldı. TSH değerim normal sınırlar içindeydi ancak doktor, tedavi sürecinde 2’nin altında olması gerektiğini söylediği için tiroid ilacı verdi.

Şu anda yumurta büyütme (Gonal-F) ilaçlarını kullanıyorum. Doktorum iki günde bir kontrole çağırıp yumurta boyutlarına bakıyor ve ilaç dozlarını buna göre ayarlıyor. Ardından anestezi altında yumurta toplama işlemi yapılacak. Bu işlem yaklaşık 15 dakika süren kısa bir prosedür. Ayrıca doktor, rahimde polip olduğunu söyledi. Bebeğin tutunma şansını azaltabileceği için onu da temizleyeceğini belirtti. Sonrasında döllenme ve embriyo transfer süreci başlayacak.

Bu süreçte doktor beyin hemşireleri gerçekten çok ilgili ve yardımcılar. Eğer tedaviye başlamayı düşünüyorsanız, yumurta ve sperm kalitesini artırmak için beslenmenize dikkat etmenizi ve gerekli vitamin takviyelerini düzenli olarak almanızı öneririm.

Ben 37 yaşındayım; yaş faktörü de önemli olduğu için özellikle AMH seviyesi düşükse vakit kaybetmemenizi tavsiye ederim. Doktorunuz sizi zaten en doğru şekilde yönlendirecektir.

Umarım en kısa zamanda bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız

Hiç gözünüzde büyümesin ben il değiştiriyorum tedavi için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…