Tüp bebek tedavisi endometriozis polikistik over.... Kendi kendine oluşan gebelik

Merhaba arkadaşlar ben buraya yaşadığım durumlar yazmak istiyorum belki birilerine fikir olur yardımcı olur aklındaki soru işaretlerini giderir beş senedir burdaki herşeyi okudum ve hep ben de yazacağım dedim sürecim ilerleyince 24 yaşındayım 5 yıldır evliyim Antalya da yaşıyorum (severek evlendim) evlendiğim ilk günden beri sürekli çocuk istedim eşim o kadar üstüne dusmesede 1 senenin sonunda olmayınca hastanelere başvurdum vücudumda yüzümde ekstra tuylenmeler de mevcuttu özeller devlet tıp fakültesi klinikler her yere gittim her gittigim yer tabiki birçok şey söyledi hem maddi hem manevi çok büyük külfet altında kaldım bazı yerler polikistik over dedi bazı yerler endometriozis dedi bazı yerler hiçbir sorun yok dedi özel hastanede 3 kez takipli vitamin vs ile denedik negatif 3 kere yumurta çatlatma yaptık negatif üç kere aşılama yaptık ikisi devlette birisi tıpta negatif artık 4 senede tüp bebeğe geçme kararı aldık devlet Hastanesi'nde tedavi olmak isterdim rahim filmi istendi bir ay öyle ertelendi daha sorma rahim hassasiyeti olmuş dendi iki ay öyle bekledim Şubat ayı geldi artık tüp Bebek yapacağız dedik hastanenin yumurta toplama merkezini su basmış borusu patlamış dediler 1 ay sorna dendi her seferinde bir hüsran velhasıl (bu arada bennde çikolata kisti var dediler ameliyat günü verildi hastaneye yatış yaptım ultrasonda görülmedi patlamış deyip taburcu ettiler bende o ay soğan suyu içmiştim)Mart ayı geldi çattı muane oldum ilaçlara başladım gonalf kullandım 300 olarak 12 gün vurdun 8 gün ekstra bir iğne daha verildi büyüyen yumurtlar catlamasin diye son günde çatlatma iğnesi vurulup hastaneye gittim ama o kadar ağrım varki yürüyemiyorum bile kambur geziyorum genel anestezi ile 18 yumurta toplandı arefe günü ben o kadar beklemiyordum çok sevindim tabiki sabah gittik öğlen çıktık ağrım çok olmadı yumurta toplama çok zor bir işlem değil anestezi ama 30 dakikada uyaniyorsunuz ya da tedavi döneminde o kadar iğnelerden sonra insana acı vermiyor artık bilmiyordum eve geldik embiryolog aradı yumurta sayısı yüksek ama mikroorganizma atıkları var sağlıklı değil çoğu ama üzülme yaşın çok genç tekrar yaparız ben şimdi bunları döllenmeye koyacağım ne kadar kalırsa bakarız dedi ben Ogün sabaha kadar ağladım üzüntüden sonra doktor aradı 11 tane kaldı dedi ikinci güne biz sevindik 3 üncü günü 6 kaldı 5 inci günde 3 embiryomuz vardı sadece onları dondurdu ama kalitesi çok düşük dendi ben yinede olsun inşallah olacak dedim 2 adet dönemi bekle transfer yapacağız dediler mayıs ayı geldiğinde hastaneye gittim dediler ki embriyo çözdürme odasındaki ısı tanklarında problem var klimalarda Haziran ayında gel ben tabi yine ağla üzül piskolojik olarak çok yıprandım tam umutlanirken bir anda Hopaa dur diyolardi yine geceleri gizli gizli ağlamalar velhasıl aman yeter artık dedim diğer ay olsun bişey olmaz 12 Mayıs'ta regl oldum 12 Haziran 15 Haziran gibi tekrar regl olunca gidicem dedim arkadaşımın doğum gününde köpeği sürekli karnıma atladı kucağıma gelmeye çalışıyor asla peşimi bırakmıyor herkes bana acaba hamile misin diye soruyor artık insan her ay hayır değilim demekten bıkıyor üzülüyor neden insanlar bana sürekli bu soruyu soruyor diye kendinize kızıyorsunuz zorunuza gidiyor doğal olarak çünkü sürekli negatif negatif negatif görüyorsunuz ben de bozuldum artık hani bir şey diyemedim eve gelirken test alalım diye arkadaşımız ısrar etti eve geldim test aldım testin pozitif çıktı daha sonra hastaneye gittik 438 çıktı 15 Haziran'da şuan 6 haftalık kalp atışını duyduk demem o ki herkes bana zamanı vardır herşeyde vardır bir hayır derdi ama ben zamanı ne zaman kimse beni anlamıyor diye içime atıyordum eşime bile söylemiyordum her ay gizlice test yapıp bakıyordum hala inanamıyoruz devlet hastanesinde tedavi et tüp bebek aşılama düşünen bütün arkadaşlara. yardımcı olabilirim anlatabilirim fiyatları aşağı yukarı benim etrafımda tüp bebek yapan kimse yoktu ben her şeyi tek başıma hastane kapılarında öğrendim eşimin işinden dolayı da hiç yanımda olamadı hep yalnız başıma geçtim o yollardan umarım Allah herkesin istediğini nasip eder
Adına çok sevindim canm allah sağa sağlim kucağına almayı nasip etsin inşallah. Çok zor bu süreç bende aynı süreçteym. Psikolojisi çok zor. İnşallah benim mucizeme kavuşmam da yakın zamandadır. Bu arada ben de 24 yaşındaym.

Adına çok sevindim canm allah sağa sağlim kucağına almayı nasip etsin inşallah. Çok zor bu süreç bende aynı süreçteym. Psikolojisi çok zor. İnşallah benim mucizeme kavuşmam da yakın zamandadır. Bu arada ben de 24 yaşındaym.
Çok klasik bir cümle gibi geliyor kulağa ama gerçekten zamanı varmış birisi bana bunu dediğinde içimden boş tatava yapıyor diyordum Allah kimsenin kucağını boş birakmasin o kapılara götürmesin inşallah sizin de duanız nasip olsun 🫶

Çok klasik bir cümle gibi geliyor kulağa ama gerçekten zamanı varmış birisi bana bunu dediğinde içimden boş tatava yapıyor diyordum Allah kimsenin kucağını boş birakmasin o kapılara götürmesin inşallah sizin de duanız nasip olsun 🫶
Amin inşallah bende öyle düşünüyorum zamanı var die düşünüyorum. Napaym ben elimden geleni yapıyorum gerisi allahın taktiri💫

Back
X