• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisi negatif olanlar, düşük yapanlar destek grubu

okaliptus_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2015
2.315
1.635
83
Arkadaşlar bu en zorlu dönemimizde herkes kendi bildiğini,araştırdıgını, tecrübelerini birbirine aktarsa ne güzel olur. İlk tüp bebek tedavimde dün itibariyle negatifi gördüm. Çok üzüldüm ama hızlı toparlanmak istiyorum. Arastrmaya calısıyrm ne yapabilirim diye cunku sebepsiz infertilite dendi. Neye yöneleceğimi de bilemiyorum. Kromozom analizi ve kan pıhtılasması testi yaptrdm henüz sonuc almadım. Baska neler yaptrmak lazım? Arı sütü bal polen- çörek otu bal tarcın tüketmeye karar verdm kalitesiz embriyonun yumurtadan kaynaklanabılecegını okudum. Birşey kaybetmem kullanayım diyorum. 2-3 ay ara verip tekrar sıfırdan tüp bebege başlayabilirm. Herkes önerisini paylasrsa zmn kaybetmeden birbirimzie ışık tutarız belki. Birkaç negatiften düşükten sonra teste tahlıle başlamak daha zor geliyor bastan önlem alabilecegmz seyler varsa bu acıları aza indirgeriz en azından. Rabbim ol demedikten sonra olmayacak ama benden istemeye devam edin umudunuzu kesmeyin diye buyurmus.Bizler hem umut edip hem direnmeye devam eden güçlü anne adaylarıyız. Acımızla güçleniyor ve savasımızı bırakmıyoruz.

O okaliptus_ canim çok geçmiş olsun ALLAH sabır versin tekrar deneme gücü versin. bizimkide sebebsiz infertilite geçen yazin 2kere tup yaptik ama malesef hiç transfer aşamasına gelemedik.çok üzgünüm 10yillik evliyim normal yoldan çok şükür bir kizim var.hiç böyle beklememistik ve hiç bi sorun bulamıyorlar.26 yasindayim doktrum ne yumurta da sorun gözüküyor ne de spermde şaşırdık kaldık.1.kalitesiz embiriyo 2.dollenme olmadı bidaha denemeyin dendi.

@aysem147r cnm Allah sanafa kolaylık versin. Sebepsiz denmesi de nekdr zor aslında bir sebep var ama bulunamıyor. Bnmde 7 embriyom döllendi ilk etapta.5 tanesi 3. Gün dondruldu. Diğerleri devam edemedi.Transfer zmnı 5 tanesi çözdürüldü 5. Güne gitmesi için bakıldı sadece 1 tanesi ulaştı transfer edildi ama tutunamadı. Doktorla henuz gorusmedm ama kromozom problemı vardı ondan tutunmadı der gibi geliyor. Hersy yolundydı kalite bi embriyoydu. Bende soyle düşündüm 7 embriyomda kalitesiz oldu ilerleyemedi tutunamadı. Yumurta yada spermde kalitesizlk kromozom bozuklıgu olblrmiş. Kromozom testini süleymaniye kadın dogum egtm arastrma hastanesnde yaptrdm. Tanıdık biri yardımcı oldu. Genetik bölümünden randevu almak gerekiyormus. Dışarda pahalı bir test sanrm devlette yaptrmak avantajlı. Onun sonucuna göre belki daha net yorum yapılır. Bnde bgn aktardan bitkisel seyler aldm. Arı sütü bal polen kullanacgm. Cörek otu bal tarcın yapacgm.bunların yum gelişimine faydası oluyormus daha kaliteli yum oluyormus. Bi dahaki denemeye kdr kullanayım birkaç ay belki faydası olur. Bide hayıt cayı yapacagm o da hormon düzenleyiciymiş. Elden baska birşey gelmiyor arastırıp duruyrm nerden fayda görürüz diye. Şimdi birkaç güne adet olacagm cok zor geliyor bebek beklerken yine kırmızışarı görmek. Sen suan tedavi görmüyrsn sanrm

O okaliptus_ canim benden 1.30yumurta topladılar. sadece 5 embiriyo olustu gelisimleri 6.güne kadar gitti ama kalitesiz oldukları için iptal 1. 13yumurta 10tanesi dolgun ama dollenme olmadı .1.hiç bişey yapmadım örneğin uyku düzeni kötüydü zaten o ara ramazan ayindaydik tabi niyetli oluyorduk o yuzden hiç beslenmeyede dikkat etmedim.2.yapmadığım kalmadı arı sutu bal polen incir kuru vitamin takviyesi beslenme ve uyku düzenine dikkat ettim ama ne yazıkki daha kötü oldu.kesinlikle bidAha denersem tabi denersem asla böyle yapmayacağım kendimi rahat birakacam çünkü bunları yaparken çok strese giriyordum.bence stres en onemli faktör. bu dediklerimi hemen hemen üç ay yaptık ama boş tabi bünye ile alakalıdır sende iyi sonuç gösterebilir bence bi sorun yoksa yumurta larda gerek yok kullanmaya çünkü bunları kullanırken çok kilo almıştım bide vitamin takviyelerinden benim ve eşimin saçları çok döküldü.canim sebebsiz infertiletelerin yarısı gibi bi rakaminda böyle oluyor .canim kromozom bozukluğu spermde veya yumurta da sorun olursa tespit edermi

O okaliptus_ canim benden 1.30yumurta topladılar. sadece 5 embiriyo olustu gelisimleri 6.güne kadar gitti ama kalitesiz oldukları için iptal 1. 13yumurta 10tanesi dolgun ama dollenme olmadı .1.hiç bişey yapmadım örneğin uyku düzeni kötüydü zaten o ara ramazan ayindaydik tabi niyetli oluyorduk o yuzden hiç beslenmeyede dikkat etmedim.2.yapmadığım kalmadı arı sutu bal polen incir kuru vitamin takviyesi beslenme ve uyku düzenine dikkat ettim ama ne yazıkki daha kötü oldu.kesinlikle bidAha denersem tabi denersem asla böyle yapmayacağım kendimi rahat birakacam çünkü bunları yaparken çok strese giriyordum.bence stres en onemli faktör. bu dediklerimi hemen hemen üç ay yaptık ama boş tabi bünye ile alakalıdır sende iyi sonuç gösterebilir bence bi sorun yoksa yumurta larda gerek yok kullanmaya çünkü bunları kullanırken çok kilo almıştım bide vitamin takviyelerinden benim ve eşimin saçları çok döküldü.canim sebebsiz infertiletelerin yarısı gibi bi rakaminda böyle oluyor .canim kromozom bozukluğu spermde veya yumurta da sorun olursa tespit edermi
Allahtan umut kesilmez cnm ugrasmaya dvm insanlar ne ugraslar vermiş. Sporada baslayacagm brz beden ve ruhum gevsesin. Ara vermiştim spora tedaviler esnasında. Kromozom bozuklugu kişilerde varsa o genetik embriyoyada tasınabiliyr sanrm. Eger kromzom bozuklıgu yoksa yumurtanın kendi genetgndede bozukluk kaliteszlık olblrmıs diye bi yazı okudum nekdr dogru bilmem. Bizde görünürde spermde yumurtada bir sorun yok hormonlar rahim normal acıklanamayan infertilite dedikleri seyde bu işte. Bir sebep var ama tıp okdr gelişmemiş okdr ince analizler yok. Bnde acaba yumurtamı kalitesiz diye biraz kendime öZen gostermek istyrm. Sende gencsın baya inş kendiliğinden gelir

Back
X