• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisi ve ilaçlar için nasıl rapor alabilirim

lunalight

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2025
20
2
1
27
Herkese merhaba Memorial şişlide tedaviye başlayacağım ancak rapor alabilirseniz fiyatlarda ve ilaçlarda indirim oluyor diye söylendi nasıl alabilirim

Yok söylemediler internetten araştırdım biraz ama tam net bir bilgi bulamadım genetik sorundan dolayı tüp bebek tedavisi olacak

1. Gerekli Şartlar (SGK Desteği için)

Tüp bebek ilaç raporu çıkartabilmek için aşağıdaki koşullar sağlanmalıdır:

• Kadının yaşı 23-40 arasında olmalı.
  • Evli olmanız gerekir (resmi nikâh şartı aranır).
  • En az 3 yıl evli olmanız veya doğal yolla gebelik için 1 yıl korunmasız ilişki yaşanmış olmalı.
  • SGK’ya en az 5 yıldır prim yatırılıyor ve 900 gün sigorta primi olması gerekir.
  • Üç kişilik bir heyet raporu ile tüp bebek tedavisinin zorunlu olduğunun belirtilmesi gerekir (kadın doğum, üroloji ve iç hastalıkları/dahiliye uzmanlarından oluşur).
  • Tedavinin yapılacağı merkez SGK ile anlaşmalı olmalıdır.

2. Tüp Bebek İlaç Raporu Süreci

1. Kadın Doğum Uzmanı: Önce sizi muayene eder ve gerek görürse tüp bebek için sevk eder.
  2. Üroloji ve Dahiliye Uzmanları: Eşinizin ürolojik muayenesi ve genel sağlık durumu için başvurulur.
  3. Üçlü Heyet Raporu Alınır: Yukarıdaki 3 uzmandan alınan görüşlerle birlikte “tüp bebek tedavisi gereklidir” şeklinde sağlık kurulu raporu çıkarılır.
  4. İlaç Raporu Düzenlenir: Bu heyet raporuna dayanarak kadın doğum uzmanı tarafından “yardımcı üreme teknikleri ilaç raporu” (e-reçete sistemi üzerinden) düzenlenir.
  5. Reçete ile Eczane İşlemi: Bu raporla, SGK anlaşmalı eczaneden katkı payı olmadan ya da çok düşük bir katkı payıyla ilaçlar temin edilir.

3. Ek Belgeler

• Evlilik cüzdanı fotokopisi
  • SGK hizmet dökümü (prim gün sayınızı görmek için)
  • Kimlik fotokopileri (her iki eşin)
  • Önceki tedavilere ait belgeler (varsa)

Eğer özel bir merkezde tedavi olacaksanız, bu merkezin SGK ile anlaşmalı olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Anlaşmalı değilse ilaçlar devlet desteğiyle karşılanmaz.

Teşekkür ediyorum bilgiler için sigortamız var evlilik süremiz tam 3 yıl dolmadı 2 kaybımız var genetik problemden dolayı o yüzden alabilir miyiz alan varsa yardımcı olabilir mi diye konu açmak istedim

Bende tüp bebeği özelde yaptırmak istiyorum daha önce devlette 2 defa aşılama yaptırdım olmadı daha fazla vakit kaybetmek istemiyorum hastaneyle görüştüm eğer devlet hastanesinden rapor alabilirseniz indirimli yardımcı oluruz dedi bende haftaya Zeynep kamil hastanesine gidip ordan rapor alıp özelde tüp bebek yaptırmak istiyorum umarım yardımcı olurlar

Bende tüp bebeği özelde yaptırmak istiyorum daha önce devlette 2 defa aşılama yaptırdım olmadı daha fazla vakit kaybetmek istemiyorum hastaneyle görüştüm eğer devlet hastanesinden rapor alabilirseniz indirimli yardımcı oluruz dedi bende haftaya Zeynep kamil hastanesine gidip ordan rapor alıp özelde tüp bebek yaptırmak istiyorum umarım yardımcı olurlar
Belirli şartlar varmış galiba kolaylık sağlarlar umarım

Kızlar elımde meriofert 150 var ama kutuda sadece 2 tane var stk haziran 6 sına kadar istyen varsa yazsın ücretsiz

Şartlar nedir acaba biliyorsanız yardımcı olur musunuz ?
Aşılamalar için ilaç aldıysanız raporunuz enabızda bulunuyor. Ben o 2 rapor, sgk dökümü, evlilik cüzdanı fotokopisi götürdüm raporum öyle çıktı. Ama gideceğiniz yerin tüp bebek raporu çıkarmaya yetkili olması lazım.

Aşılamalar için ilaç aldıysanız raporunuz enabızda bulunuyor. Ben o 2 rapor, sgk dökümü, evlilik cüzdanı fotokopisi götürdüm raporum öyle çıktı. Ama gideceğiniz yerin tüp bebek raporu çıkarmaya yetkili olması lazım.
Siz tüp bebeği nerde yaptırdınız

Teşekkür ediyorum bilgiler için sigortamız var evlilik süremiz tam 3 yıl dolmadı 2 kaybımız var genetik problemden dolayı o yüzden alabilir miyiz alan varsa yardımcı olabilir mi diye konu açmak istedim
Acıbadem atakentteki hastahane bana raporu bir günde çıkartırız dedi. (Sonra başka şeyler oldu gidemedim ama) 3 yıl şartını sağlamıyorduk ama amh düşük olduğu için otomatik olarak alabiliyorsun dedi. Kayıplar için de belki öyle bir şart vardır bilemiyorum.

Acıbadem atakentteki hastahane bana raporu bir günde çıkartırız dedi. (Sonra başka şeyler oldu gidemedim ama) 3 yıl şartını sağlamıyorduk ama amh düşük olduğu için otomatik olarak alabiliyorsun dedi. Kayıplar için de belki öyle bir şart vardır bilemiyorum.
Doktorumuza sormak lazım o halde eğer rapor çıkarabiliyorsak faydalanmak lazım malum işlemler ve ilaçlar az para değil

Ben şu an konya başkent hastanesinde yaptırıyorum
Merhaba Başkent hastanesinde tüp bebek merkezinden memnun musunuz ve orası rapor çıkarttı mı? Ben bir kez Nova fertilde yaptırdım pozitif olmuştu ama daha sonra gelişimleri durdu şimdi merkezi değiştirmeyi düşünüyorum

Merhaba ben zeynep kamilde tedavi gördüm 2 kez ,olumsuz sonuçlandı. 3.tedavimi özelde görmek istiyorum dışarıya rapor veriyor musunuz dedim verilmiyor denildi ,raporu nerden çıkaracağız o zaman özelde tedavi gormek için anlayamadım, siz yeni bir şey öğrendiniz mi yardımcı olur musunuz ?

Merhaba Başkent hastanesinde tüp bebek merkezinden memnun musunuz ve orası rapor çıkarttı mı? Ben bir kez Nova fertilde yaptırdım pozitif olmuştu ama daha sonra gelişimleri durdu şimdi merkezi değiştirmeyi düşünüyorum
Merhaba evet üniversite hastanesi olduğu için rapor çıkarttı. Ben şu an rahim dinlendirme aşamasındayım embriyolarım pgtye gitti. Yani olumlu oldu tüp bebek diyemiyorum. Ama süreç başladığından beri doktorumdan çok memnunum yapacağı her işlemi detaylı anlatıyor, yumurta büyütme sürecinde çok ilgiliydi.

Back
X