Tüp bebek tedavisi ve sigara

kelebe_k

Kafa Nereye Ben Oraya :)
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
2.277
227
163
Eskişehir
kızlar tedaviye başlayalı 1 hafta oldu ama hala sigarayı bırakamadım..gerçi azalttım ama bırakamıyorum ya..strese giriyorum içemediğim zaman..

tedavi süresince sigara kullanıpta hamile kalan varmı

yada sigara kullandığı için tedavide başarısız olan..

bu sigara ne kadar etkiliyor tedaviyi...

tedaviye başlamadan önce beynimde bitirdim sigara olayını kendimizi düşünsek bugüne kadar zaten içmezdik şimdi ise düşünme sırası bebeklerimiz için o yüzden bırakmalısın kesinlikle yan etkisi çok olucak tedavi sürecinde hayırlısı olsun arkadaşım

ben tedavilerde bırakırım tedavi bitince tekrar başlarım ne kadar doğru bilmiyorum yaptığım ama hırsımı sigaradan alırım çok içmem ama buldummuda affetmem tabi zararlı ama ne yapalım içiyoruz ben tüp bebek tedavisinde 3 ay önce bıraktım zor ama bebek için katlanacağız

kızlar tedaviye başlayalı 1 hafta oldu ama hala sigarayı bırakamadım..gerçi azalttım ama bırakamıyorum ya..strese giriyorum içemediğim zaman..

tedavi süresince sigara kullanıpta hamile kalan varmı

yada sigara kullandığı için tedavide başarısız olan..

bu sigara ne kadar etkiliyor tedaviyi...

Kelebek tam kafamdaki soruyu sormuşssun..Bende sigara tiryakisiyim çok içiyorum..ve çok korkuyorum bu sebepten olmayacak diye.Şimdi azalttım ama bunun biride binide aynı etkiyi yapıyor bebişimize..Doktorum bana sigarayı kesinlikle bırakmalısın dedi..Mutlaka etkiliyor ki tedaviyi bu sebepten kesinlikle diye vurguladı..Niyetim sağlığım için tamamen bırakmak..Çünkü ben sağlıklı olamazsam bebişim nasıl olsun??Hayırlısı bakalım.Bugün transferimin 5.günü..Blastokist transfer yapıldı..5-6 gün sonra sonuç alıcağım..Ve inşallah Allah'ım yüzüme bakacak..Dua edin bana noolur.:Saruboceq:

Jansett inşallah güzel sonuç alırsın canım.

Bende sigara içciydim tedavim süresince azaltmaya çalıştım 5-6 tane içmeye başladım sonra Opudan itibaren daha da azaltıım hep korkuyordum bırakamazsam diye çünkü dayanamayıp mutlaka içiyordum üzülüyordum da transferden sonrada 3-4 tane içmeye başladım beklemek zordu Çok şükür ilk denememdi pozitif sonucu gördüm Allahım isteyen dileyen herkese nasip etsin şimdi gebelikle beraber 1 hafta sonra bulantıların başlama döneminde tiksinti oldu tamamen bıraktım ve kokusu bile beni mahvediyor bu kadar iğrenç birşey olamaz diyorum inşallah bu durum böyle devam eder.

İnşallah sizlerde tedavilerinizde olumlu sonuçlar alır ve sigarayı bırakırsınız kızlar.

Jansett inşallah güzel sonuç alırsın canım.

Bende sigara içciydim tedavim süresince azaltmaya çalıştım 5-6 tane içmeye başladım sonra Opudan itibaren daha da azaltıım hep korkuyordum bırakamazsam diye çünkü dayanamayıp mutlaka içiyordum üzülüyordum da transferden sonrada 3-4 tane içmeye başladım beklemek zordu Çok şükür ilk denememdi pozitif sonucu gördüm Allahım isteyen dileyen herkese nasip etsin şimdi gebelikle beraber 1 hafta sonra bulantıların başlama döneminde tiksinti oldu tamamen bıraktım ve kokusu bile beni mahvediyor bu kadar iğrenç birşey olamaz diyorum inşallah bu durum böyle devam eder.

İnşallah sizlerde tedavilerinizde olumlu sonuçlar alır ve sigarayı bırakırsınız kızlar.

Teşekür ederim canım..Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin..Darısı başıma:Saruboceq:

bence o kadar sıkıntı yaşayıp bi sigara uğruna bebişden uzak kalmak çok saçma ben sigara içimiyorum hiç içmedimde hani nasıl bırakılır vs bu konuda ahkam kesemem ama elinizde arkadaşlar bi zararı varki dr daha ilk muaynede soruyorlar
bir anlık istek uğruna alışkanlık uğruna değermi
bence başlangıç yapın ve bırakın transferi olan arkadaşım sen hele kesinlikle içme heleki bu durumda çok tehlikeli yediğin içtiğin şuan etkiliyo

işallah hamile kalırızda bizde tiksiniriz şu sigaradan...

Canım günde 2 paket içiyordum mayıs ayında sigarayı bıraktım ertesi gün tüp bebek için doktora gittim evet çok zor oldu.

Tüp bebek tedavim tutmadı ama vicdanen acaba sigaradanmı demedim yada eşim laf etmedi.

İnan ben bıraktıktan sonra herkes bırakır "günde 2 paket " şimdi bile bazen rüyamda sigara içiyorum. Çok zor ama yapılıyor Allah yardımcınız olsun a.s.

Son düzenleme:
ben tedavi suresince birakmadim da azaltmadim da, maifet gb yazmak istemedim ama sunu soylemek istiyorum, tedaviyi de gectim hamile kalinisa oyle zorki biakmasi sen sen ol canim hamile kalmadan birak. o yuzden en net diyecegim hamile kalinmadan birakilmasi. Allah gonlune gore vesin.

evet kızlar sigaranın neye zararı yokki....bende bırakmayı çok istiyorum..ama doğruyu söylemek gerekirse bırakıcam dedikçe kendimi içmemeye zorladıkça daha çok içesim geliyo..ama içmiyorum tabii...bırakamadımda...sadece azalttım işte okadar :((((

Merhaba kızlar. Bende tiryakilerdenim. İlk denememde tamamen bırakamadım ama günde 1 tane içtim. Sonuç negatif. 2. denemeye başlamadım ama inşallah bu sefer hiç içmem. Çok zor ama katlanacağız mecburen. Belki bu vesile ile bi daha içmeyiz şu sigara illetini.

Ben normalde günde 1 paket içiyodum tedaviye başlayınca günde 8 tane falan içemeye başladım transfer gecesi gece 2 ye kadar içtim sanki bidaha hiç içemicek gibi transfer yapıldı 7-8 gün agzıma sürmedim kokusundan midem bulanıyodu annemde kalıyodum tabi evime geldim kaçak olarak eşimden hergün bi sigaranın yarısını içtim testimden 1 gün öncede 2 tane içtim tabi hastanenin kapısında negatifi görünce tekrar sigarama döndüm :( aslında ne güzel içmemeyi başarabilmiştim 7 günde olsa :) hatta günde 1 tane içmek bile iyi tiryaki olan biri için 17 yıldır içiyorum çünkü ama Allah nasip ederse mayıtaki tedavim içim ve kendim için ocakta bu lanetten kurtululacam öksürüklerim bile çogaldı yaş ilerledikçe hemde bebegim için anca vücut dengesini toplar

Ben normalde günde 1 paket içiyodum tedaviye başlayınca günde 8 tane falan içemeye başladım transfer gecesi gece 2 ye kadar içtim sanki bidaha hiç içemicek gibi transfer yapıldı 7-8 gün agzıma sürmedim kokusundan midem bulanıyodu annemde kalıyodum tabi evime geldim kaçak olarak eşimden hergün bi sigaranın yarısını içtim testimden 1 gün öncede 2 tane içtim tabi hastanenin kapısında negatifi görünce tekrar sigarama döndüm :( aslında ne güzel içmemeyi başarabilmiştim 7 günde olsa :) hatta günde 1 tane içmek bile iyi tiryaki olan biri için 17 yıldır içiyorum çünkü ama Allah nasip ederse mayıtaki tedavim içim ve kendim için ocakta bu lanetten kurtululacam öksürüklerim bile çogaldı yaş ilerledikçe hemde bebegim için anca vücut dengesini toplar

peki toplanan yumurtalar nasıldı.........sigara içenlerin yumurtaları içmeyenlere göre daha az gelişiyormuş heralde...

peki toplanan yumurtalar nasıldı.........sigara içenlerin yumurtaları içmeyenlere göre daha az gelişiyormuş heralde...

dr un demesine göre çok kaliteli ve istedigim gibi demişti 20 tanemi ne yumurtam olmuştu bence sigara içmesem dahada herşey iyi olurdu ozaman dr um günde nekadar içiyosun dediginde 1 paket diyince anlaşmayapalım içme dersem inat eder içersin dedi günde 3 den fazla içilmicek tedaviye başladıgında demişti :)

Back
X