tüp bebek tedavisinde çip yöntemi kullanilanlar ve kullanilacaklar buraya.

valiente

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2014
1.857
972
333
Arkadaşlar çip bebek hakkinda bilgi sahibi olanlar yaptiranlar yaptiracak olanlar.bildiklermizi paylasabilirmiyiz acaba?

Arkadaşlar çip bebek hakkinda bilgi sahibi olanlar yaptiranlar yaptiracak olanlar.bildiklermizi paylasabilirmiyiz acaba?
Merhaba..
Mikro Çipli tüp bebek sanırım bahsettiğin..

Mikro çipli tüp bebek tedavisinin uygulanması

Teknolojide sağlıklı spermlerin seçilmesinde yardımcı olacak sperm çipleri geliştirilmiştir. Sperm çiplerinde vücutta olan sistemi taklit edebilen mikro kanalcıklar bulunmaktadır. Mikro kanallar kaliteli spermlerin seçiminde önemli bir rol oynar. Bir bölümde spermler toplanırken, sağlıklı ve kaliteli olanlar mikro kanallardan süzülerek başka bölümde toplanır. Seçilen bu spermler sayesinde, uygulanan mikro enjeksiyon yönteminde elde edilen gebelik şansı daha yüksek olur. Kaliteli spermlerle yumurta hücresinin döllendirilmesi sayesinde, kaliteli embriyolar oluşturulur. Bunu uygulayan kliniklerde başarı oranı oldukça yüksektir.

Mikro akışkan çip teknolojisinde normal olarak spermler kadının vajinasına geldiklerinde rahim kanalına girmektedir. Buradaki mukus adındaki salgıdaki hormonların etkisiyle bazı mikro kanallar oluşur. Mikro kanalcıkların görevi aynı süzgeç gibidir. Spermleri burada süzer. Kanalların içinde sadece sağlıklı olan spermler geçebilir. Tıpta başka alanlarda da kullanılan mikro çip teknolojisi, tüp bebek tedavisinde çok önemli bir gelişmedir. Mikro enjeksiyon yönteminde sağlıklı spermlerin kullanılmasına olanak vermesi sayesinde, gebelik elde etmek oldukça kolaylaşmıştır. Bu maratonu kazanan her zaman sağlıklı olan spermlerdir. Bunların yumurta hücresini döllenme yeteneği daha fazladır.
Prof.Dr.Bülent Tıraş

Evet cnm tam ondan bahsediorm..mikro cip.yeni adina cip bebek diyorlar

hangi merkezler de uygulandığını biliyor musunuz
Mrb konjyu ıkı sene once acmısım actgmı bıle unutmuştm ozaman yeniydi yani doktr ole demişti..yukardada yazdıgı gibi bi yöntem..bize ıkı defa yapıldı bı sonuc alamadk gercı bende cıkolata kisti vardı..şimdiki denemede imsi olacak bakalm hayrlısı..yapan yerlere gelınce buyuk merkezlerde genelde yapılıyor acıbademde yapılmstı bana cnm.sızde sorun ne

Merhaba ewet farkettim konu eski ama yenilenmesi ni istedim:)
mikro cip için ayrıca ücret aldılar mi siZ'den ..ben de daha önce 2 tüp bebek denememiz oldu imsi uygulamdi imsi ile sprem ler büyütür ek seçildi ama eşimde dna hasar sorunu olduğu için mikro cip ile dna si kötü olan sprem ler de seçiliyor ..Mikro cip için acibadem 1.5 bin ayrı ücret istediler..
sorunumuz a gelince eşimde sprem sorunu var ..sayısı az hızı yavaş morfoloji bozuk.srepmlerin dna hasarı var ..
Ayrıca kromozom bozuklugu var..
tüp bebek de ise döllenmë sorunu oluyor ..az dolleniyor 12 yum dan 2 si dolleniyor ve gelişimi 2. gün den sonra ilerlemiyor..nerde yaptınız tüp bebeklerinizi

Back
X