Tüp Bebek tedavisinde dış gebelik geçiren var mı?

kızlar sorulan sorulara yaşadıklarımdan örnekler vereyim...benim iki tüpüm alınmasına rağmen tüp bebek tedavisinde dış gebelik yaşadım....düşünün arık...tüpler yok tüp bebek denemesinde dış gebeleik kabus gibiydi o günleri hatırlamak istemiyorum....imkansız olamayacak şeyler oldu...doktorlar bile şakınlıkla takip ettiler doktorum bu vaka dünyada 4 kez olmuş sen 5. kişisin literature girdin dedi....tüplerin kesildiği rahimin hemen dış kısmı olan yere gitmiş yerleşmiş bebişim...gözünüzde canlandırın...ne demek istediğimi az çok anlarsınız...o kadar riskli nir eyrdeymişki ne ameliyat olabildim o sırlara nede ilaç tedavisi...doktor çok riskli dedi...önce kan değerine takipe delim sıfırlasın dedi... bir süre hastanede yattım olağanüstü durumlar için...sonrada evime döndüğümde 1.5 ay falan kan tahlilleri takrarlandı sıfıra kadar düştü çok şükür...ama dış gebelik teşisi konduğu güğnden itinaren kasığımda olan o ağrı bir türlü geçmedi...ayaklarıma kadar vuruyordu ağrı...doktorum gel en iyisi laporsokpiyle alalım bu seni baya bir arahatsız edeceğe benziyor dedi...alındı..üzerinden nerdeyse 1 sene geçti hala kasığımda ağrı var... beni çok korkutuyor....nedense buna bir cvp alamıyorum...yani o dış gebelikten eser olmadığı söyleniyor...ameliyatı yapan doktoruma güveniyorum....ama benim içim hiç rahat değil...bu ağrılar beni çok korkutuyor...tekrard enemeyi düşünüyorum mart gibi ama bu ağrılardan dolayı andişeliyim...etkiler diye korkuyorum..... :(((((

Merhaba
Öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum
Benim de ilk tüp bebek denemem maalesef dış gebelikle sonuçlandı:(
Mtx vuruldu,umarım düşer,hala üzerimdeki korku geçmedi
Benim de tüplerimde hiçbirsorun yoktu,3sene boyunca normal yolla başıma böyle bişey gelmemişti..

Bende bu yaz ağustos ayında 3.denememde dış gebelik yaşadım acile kaldılrılıp hemen ameliyat edildim ama tüplerimden biri yok artık:((

arkadaşlar herkese günaydın.. öncelikle şunu öğrenmek istiyorum tüp bebek tedavisinde embiryolar direk olarak rahim içerisine yerleştirilmiyor mu ? dış gebelik nasıl oluşuyor ben anlam veremedim.. birde dış gebelik ile kimyasal gebelik ayrı şeyler mi ?

Geçmiş olsun..Bende önümüzdeki aylarda 2.yi denemeyi, düşünüyorum Aynen yine dış gebelik olur korkusu bende de var malesef..erteleyip duruyorum bu yüzden...hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim...Benim en son 1033e yükselmişti değerim,yaklaşık bir ayda sıfırlandı...1 senedirde hiç bi gelişme yok,mecbur 2.yi denicez.Ama ben korkuyorum malesef,atamıyorum üstümden bu korkuyu...
Tekrar geçmiş olsun,Hayırlısıyla sağlığınızla dondurulmuşlarınız tutunsun size inşallah....
Mrb transfer oldunuz mu sonuç ne oldu

Back
X