• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek tedavisinde pozitif sonuç elde etmiş arkadaşlar yardım

comebaby

tek yumuta ikizlerim
Kayıtlı Üye
29 Mart 2007
1.226
6
116
İstanbul
Arkadaşlar ben ve benim gibi yeni bir tüp bebek tedavisine başlıyacak olan arkadaşlara tedavi döneminde nelere dikkat ettiğinizi,
transfer sonrasında neler yaptığınızı neler yiyip içtiğinizi kaç gün yattığınızı ve buna benzer ..........paylaşırsanız seviniriz

Arkadaşlar ben ve benim gibi yeni bir tüp bebek tedavisine başlıyacak olan arkadaşlara tedavi döneminde nelere dikkat ettiğinizi,
transfer sonrasında neler yaptığınızı neler yiyip içtiğinizi kaç gün yattığınızı ve buna benzer ..........paylaşırsanız seviniriz

canımcım iki defa negatifle biten tüp bebek denemem var. İkisindede ytaktan hiç kalkmadım. tekrar deneyeceğim bayramdan sonra tedavim başlayacak hayırlısıyla ama bu sefer yatmayacağım çalışıyorum işe gidip geleceğim yatmanın çok önemli bir rol olduğunu zannetmiyorum. yeme içme konusuna gelince ikisindede bizimkiler sağolsun iyi beslediler 65 kiloydum oldum 75 yani sana iyi bir örnek değilim galiba. Allah hepimiz için hayırlısını versin arkadaşım. Nerede yaptırıyorsun tedavini

.................................................
:emir_bebek:Kafanda birçok soru olduğuna eminim aynı dertler bizdede var.Şunu söylemeliyim ilk 3 günden sonra çokta yatman gerekmiyor yorucu olmayan hareketlerden kaçınarak ve bol su içerek yine sağlıklı beslenerek beklemelisin.çünkü şansın varsa zaten tutacaktır.Kuzenim transfere eşiyle kavga ederek gitti 3 gün sonra işe başladı minibüsle gitti hem diet yaparak hamilelik geçirdi şimdi 4 aylık kızı var.Yani Allah izin verdiyse zaten olacaktır sadece snde inan ve dua et.Bu arada yarın bende test yaptırıcam :ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

canım merhaba şimdiden hayırlı olsun tedavin umarım iyi haberler alır bizim aramıza katılırsın...öncelikle tüp bebek demek kesin gebelik demek değil biliyosun tedavi sonunda gebe kalamamak ta var onun için tedaviye başlarken kendini ona göre hazırlamalısın mümkün olduğunca rahat (çok zor oluyor gerçi ama ) ve dikkatli olmalısın ilaçlarını düzenli kullanmalı doktor ve hemşire hanımların dediklerini dikkate almalısın.bu bizim çok zor ve çok özel bir tedavi ve neredeyse tüm yükü burda bayan taşıyor maddi ve manevi (ilaç uygulamaları ,muayeneler,yumurta toplama işlemi transfer vs..).. ama tedaviler başlayınca ve çevrende paylaşabilieceğin birileride olursa transfere kadar herşey bir çırpıda bitiyor..bekleme süresindede kendine uygun bir uğraşı bulursan (burası gibi,kitap okumak,el işi yapmak gibi) vakit daha çabuk geçiyor.kaydirigubbakcemile5

kızlar hangi merkeze gideceksiniz.ben de bu ay sonunda düşünüyorum.ilk denemem anatolia dı.ama oraya gitmeyeceğim.genartı düşünüyorum .ne dersiniz.sizlerinde fikrini almak istiyorum.

canımcım iki defa negatifle biten tüp bebek denemem var. İkisindede ytaktan hiç kalkmadım. tekrar deneyeceğim bayramdan sonra tedavim başlayacak hayırlısıyla ama bu sefer yatmayacağım çalışıyorum işe gidip geleceğim yatmanın çok önemli bir rol olduğunu zannetmiyorum. yeme içme konusuna gelince ikisindede bizimkiler sağolsun iyi beslediler 65 kiloydum oldum 75 yani sana iyi bir örnek değilim galiba. Allah hepimiz için hayırlısını versin arkadaşım. Nerede yaptırıyorsun tedavini

Canım bende önceki denemelerimde sürekli yattım kanamam başlayana dek oda hep test gününden bir günönce oldu zaten ve beslenmeme hiç dikkat etmedim birde şiddetli kabız olmuştum şimdi bunların hata olduğunu düşünüyorum ama neler yapacağımı bilmiyorum bende senin gibi 48 kilodan çıkmıştım 60 kiloya
ben UMUT tüp bebekde yaptıracağım canım

:emir_bebek:Kafanda birçok soru olduğuna eminim aynı dertler bizdede var.Şunu söylemeliyim ilk 3 günden sonra çokta yatman gerekmiyor yorucu olmayan hareketlerden kaçınarak ve bol su içerek yine sağlıklı beslenerek beklemelisin.çünkü şansın varsa zaten tutacaktır.Kuzenim transfere eşiyle kavga ederek gitti 3 gün sonra işe başladı minibüsle gitti hem diet yaparak hamilelik geçirdi şimdi 4 aylık kızı var.Yani Allah izin verdiyse zaten olacaktır sadece snde inan ve dua et.Bu arada yarın bende test yaptırıcam :ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

Canım haklısın aslında olacağı varsa zaten olacak biliyorum ama yinede bilgi edinmek istiyorum.

Güzel haberlerini bekliyoruz ozaman yarın

kızlar hangi merkeze gideceksiniz.ben de bu ay sonunda düşünüyorum.ilk denemem anatolia dı.ama oraya gitmeyeceğim.genartı düşünüyorum .ne dersiniz.sizlerinde fikrini almak istiyorum.

söylediğin merkezleri bilmiyorum canım sanırım İst. dışındasın

:emir_bebek:Sanırım söylediğin merkezler ist.dışı istanbulda ben Alman Hastanesinde yaptırdım 2 arkadaşım ve kuzenimde orda yapmıştı hepsinin tuttu hatta doğdular.Şimdi ben sonucumu bekliyorum.Allah yardımcın olun:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

Ordu'daysan, herhalde Samsun ya da Ankara'da tedavi olacaksın. Tabi Ankara daha mantıklı. Gürgan kliniği de iyi diyorlar Ankara'da. Bir de bildiğim kadarıyla lojmanı olan merkezler varmış şehir dışından gelenler için. Fiyatı uygun, günlük 20 ytl falan. Tabi şartlar nasıldır bilemiyorum böyle bişeye ihtiyacın varsa burdan araştırırsın.İnşaallah herşey yolunda gider.Allah yardımcın olsun

ben 4. denememde hamiş kalmış bir kadın olarak son denememde yaptıklarımı ve yapmadıklarımı paylaşayım sizlere.ben banyoda sabun kullanıyordum.onun yerine tedaviden bir ay önce duş jeline geçtim ve vajinal temizlik için de sebamed 'in feminine intimate wash denen bir jeli var her banyoda onu kullandım.yumurta geliştirici ilaçlara başladığımdan itibaren sarmısak,soğan,maydanoz, nane, adaçayı,kekik gibi bağışıklık sistemini güçlendirici yiyecekleri yemeyi bıraktım.sadece yemek yaparken soğan kullandım onu da az tutmaya çalıştım.hergün 3-5 badem ,ceviz ve kuruüzüm yedim.bol su içtim.transfer günü 4 saat hastanede yatırdılar.hiç moralimi bozmadım.bu sefer olacak diye düşündüm hep.3 gün yattım ama hasta gibi değil.suyumu kendim aldım.evin içinde kısa kısa yürüdüm.kan dolaşımı da çok önemli kazık gibi yatmayın.yemeğimi mutfağa gidip masada oturarak yedim.tv de kötü şeyler izlemedim.yani moralimi hep yüksek tutmaya çalıştım.hamile olduğumu öğrendiğim anı hayal ettim.bir de geceleri uyurken yan yatarken bacaklarımın arasına minik bir yastık aldım.bunun rahim kaslarını gevşettiğini duymuştum bir yerden.
bu arada benim başarısız denemelerim olduğu için kanımda bir pıhtılaşma sorunu olduğu düşünüldü ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.
bu tedavide en önemli şey annenin stressiz olması unutmayın.
rabbim herkese anne olmayı nasip etsin.tedavileriniz hayırlı olsun....

ben 4. denememde hamiş kalmış bir kadın olarak son denememde yaptıklarımı ve yapmadıklarımı paylaşayım sizlere.ben banyoda sabun kullanıyordum.onun yerine tedaviden bir ay önce duş jeline geçtim ve vajinal temizlik için de sebamed 'in feminine intimate wash denen bir jeli var her banyoda onu kullandım.yumurta geliştirici ilaçlara başladığımdan itibaren sarmısak,soğan,maydanoz, nane, adaçayı,kekik gibi bağışıklık sistemini güçlendirici yiyecekleri yemeyi bıraktım.sadece yemek yaparken soğan kullandım onu da az tutmaya çalıştım.hergün 3-5 badem ,ceviz ve kuruüzüm yedim.bol su içtim.transfer günü 4 saat hastanede yatırdılar.hiç moralimi bozmadım.bu sefer olacak diye düşündüm hep.3 gün yattım ama hasta gibi değil.suyumu kendim aldım.evin içinde kısa kısa yürüdüm.kan dolaşımı da çok önemli kazık gibi yatmayın.yemeğimi mutfağa gidip masada oturarak yedim.tv de kötü şeyler izlemedim.yani moralimi hep yüksek tutmaya çalıştım.hamile olduğumu öğrendiğim anı hayal ettim.bir de geceleri uyurken yan yatarken bacaklarımın arasına minik bir yastık aldım.bunun rahim kaslarını gevşettiğini duymuştum bir yerden.
bu arada benim başarısız denemelerim olduğu için kanımda bir pıhtılaşma sorunu olduğu düşünüldü ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.
bu tedavide en önemli şey annenin stressiz olması unutmayın.
rabbim herkese anne olmayı nasip etsin.tedavileriniz hayırlı olsun....

canım ya inş. bende 6.denememde kavuşacağım bebeğime veya bebeklerime şimdiden hayal kuruyorum inan ve biranönce tedaviye başlamak istiyorum verdiğin bilgiler içinde çok sağolasın yastık olayını ilk senden duydum yemediğini çünkü ben 5 denemede de hiç birşeye dikkat etmedim bir kimyasal gebelik yaşadım okadar
canım sizdeki problem neydi artık önemi yok ama merak ediyorum benim durumumda olanların hamilelik şansı nedir diye bizde eşimdeki sperm sayısı çok düşük doktorlara göre bunun bir önemi yok ama bilmiyorum artık

canım benim bir problemim yoktu ilk başta.eşimde azospermi var.dışarı hiç sperm çıkmıyor.küçükken bir darbe almış. o zaman çok önemsememişler.ama işte....şimdi biz çekiyoruz.
ilk denemem dış gebelik oldu.ameliyat oldum ve bebekle beraber sağ tüpüm de alındı.2 denemem negatif oldu.3. denemem dondurulmuşla negatifti.ve Allahın izniyle 4 denememde hamiş oldum.hem de ikiz ama bebişlerimden biri gelişmedi, kesesi boş.diğeri iyi çok şükür.
sperm sayısı önemli değil canım tüp bebekte kalite önemli.

canım benim bir problemim yoktu ilk başta.eşimde azospermi var.dışarı hiç sperm çıkmıyor.küçükken bir darbe almış. o zaman çok önemsememişler.ama işte....şimdi biz çekiyoruz.
ilk denemem dış gebelik oldu.ameliyat oldum ve bebekle beraber sağ tüpüm de alındı.2 denemem negatif oldu.3. denemem dondurulmuşla negatifti.ve Allahın izniyle 4 denememde hamiş oldum.hem de ikiz ama bebişlerimden biri gelişmedi, kesesi boş.diğeri iyi çok şükür.
sperm sayısı önemli değil canım tüp bebekte kalite önemli.
sende epey şeyler atlatmışsın ama bak sıkıntılarına değmiş bebeğine kavuşmuşsun inş.bende kavuşurum ozaman bu çektiklerimi hemen unuturum
kaliteli sanırım çok azmış bizde
bizdede canım ilk beş deneme dede eşimde sperm sayısı yeterli denildi birinci sınıf embriyo elde edildi denilde ama tutunamadı şimdi 6.yı başka merkezde yaptıracağım ve bir ay önce de histeroskopi yaptırdım rahimde birşey varsa tutunmaya engel temizlensin diye
peki eşinde sperm nasıl elde edildi azosperm hiç sperm yok demek sanırım

ben de son denememden önce histeroskopi olmuştum.bunun olumlu bir etkisi varmış.bak avantajlı başlamışsın sen de.
eşimden tese yoluyla sperm bulunabiliyor canım.
peki hiç genetik test yapılmadı mı size?kanı çabuk pıhtılaşan bayanların gebe kalması zorlaşıyor.merkezi değiştir bence de.

ben de son denememden önce histeroskopi olmuştum.bunun olumlu bir etkisi varmış.bak avantajlı başlamışsın sen de.
eşimden tese yoluyla sperm bulunabiliyor canım.
peki hiç genetik test yapılmadı mı size?kanı çabuk pıhtılaşan bayanların gebe kalması zorlaşıyor.merkezi değiştir bence de.

Canım merkezi değiştirdim zaten aslında 5 denemeyide orada yaptırmam büyük haataydı ama eşimi ikna edemedim işte şimdiki merkezi araştırarak buldum labaratuvarı en iyi hastaneleri araştırdım.
genetik test yapıldı canım bize problem çıkmadı bu kan pıhtılaşması nasıl anlaşılıyor doktorla görüşmemde ona bahsedeyim

dr un daha iyi bilir tabi ama önlem olarak bence bu iğnelere başlamalısın.çok sayıda neg. denemen var çünkü.bu iğnelerin bir zararı yok.mutlaka ısrarla dr a sor.hatta beni anlatabilirsin.
bazen pıhtılaşma problemleri genetik testlerde çıkmayabiliyormuş.
hakkında hayırlısı olsun....

dr un daha iyi bilir tabi ama önlem olarak bence bu iğnelere başlamalısın.çok sayıda neg. denemen var çünkü.bu iğnelerin bir zararı yok.mutlaka ısrarla dr a sor.hatta beni anlatabilirsin.
bazen pıhtılaşma problemleri genetik testlerde çıkmayabiliyormuş.
hakkında hayırlısı olsun....

bunu öğrenmem iyi oldu canım ya hiç bunu bilmiyordum ben doktoruma sormazmıyım hatta hiç bir zararı yoksada tedavide mutlaka ilave iğne yaptırırım neden olmasın sağolasın canım benim

Back
X