Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar ben ve benim gibi yeni bir tüp bebek tedavisine başlıyacak olan arkadaşlara tedavi döneminde nelere dikkat ettiğinizi,
transfer sonrasında neler yaptığınızı neler yiyip içtiğinizi kaç gün yattığınızı ve buna benzer ..........paylaşırsanız seviniriz
.................................................
canımcım iki defa negatifle biten tüp bebek denemem var. İkisindede ytaktan hiç kalkmadım. tekrar deneyeceğim bayramdan sonra tedavim başlayacak hayırlısıyla ama bu sefer yatmayacağım çalışıyorum işe gidip geleceğim yatmanın çok önemli bir rol olduğunu zannetmiyorum. yeme içme konusuna gelince ikisindede bizimkiler sağolsun iyi beslediler 65 kiloydum oldum 75 yani sana iyi bir örnek değilim galiba. Allah hepimiz için hayırlısını versin arkadaşım. Nerede yaptırıyorsun tedavini
Kafanda birçok soru olduğuna eminim aynı dertler bizdede var.Şunu söylemeliyim ilk 3 günden sonra çokta yatman gerekmiyor yorucu olmayan hareketlerden kaçınarak ve bol su içerek yine sağlıklı beslenerek beklemelisin.çünkü şansın varsa zaten tutacaktır.Kuzenim transfere eşiyle kavga ederek gitti 3 gün sonra işe başladı minibüsle gitti hem diet yaparak hamilelik geçirdi şimdi 4 aylık kızı var.Yani Allah izin verdiyse zaten olacaktır sadece snde inan ve dua et.Bu arada yarın bende test yaptırıcam :ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:
kızlar hangi merkeze gideceksiniz.ben de bu ay sonunda düşünüyorum.ilk denemem anatolia dı.ama oraya gitmeyeceğim.genartı düşünüyorum .ne dersiniz.sizlerinde fikrini almak istiyorum.
kızlar hangi merkeze gideceksiniz.ben de bu ay sonunda düşünüyorum.ilk denemem anatolia dı.ama oraya gitmeyeceğim.genartı düşünüyorum .ne dersiniz.sizlerinde fikrini almak istiyorum.
kızlar hangi merkeze gideceksiniz.ben de bu ay sonunda düşünüyorum.ilk denemem anatolia dı.ama oraya gitmeyeceğim.genartı düşünüyorum .ne dersiniz.sizlerinde fikrini almak istiyorum.
ben 4. denememde hamiş kalmış bir kadın olarak son denememde yaptıklarımı ve yapmadıklarımı paylaşayım sizlere.ben banyoda sabun kullanıyordum.onun yerine tedaviden bir ay önce duş jeline geçtim ve vajinal temizlik için de sebamed 'in feminine intimate wash denen bir jeli var her banyoda onu kullandım.yumurta geliştirici ilaçlara başladığımdan itibaren sarmısak,soğan,maydanoz, nane, adaçayı,kekik gibi bağışıklık sistemini güçlendirici yiyecekleri yemeyi bıraktım.sadece yemek yaparken soğan kullandım onu da az tutmaya çalıştım.hergün 3-5 badem ,ceviz ve kuruüzüm yedim.bol su içtim.transfer günü 4 saat hastanede yatırdılar.hiç moralimi bozmadım.bu sefer olacak diye düşündüm hep.3 gün yattım ama hasta gibi değil.suyumu kendim aldım.evin içinde kısa kısa yürüdüm.kan dolaşımı da çok önemli kazık gibi yatmayın.yemeğimi mutfağa gidip masada oturarak yedim.tv de kötü şeyler izlemedim.yani moralimi hep yüksek tutmaya çalıştım.hamile olduğumu öğrendiğim anı hayal ettim.bir de geceleri uyurken yan yatarken bacaklarımın arasına minik bir yastık aldım.bunun rahim kaslarını gevşettiğini duymuştum bir yerden.
bu arada benim başarısız denemelerim olduğu için kanımda bir pıhtılaşma sorunu olduğu düşünüldü ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.
bu tedavide en önemli şey annenin stressiz olması unutmayın.
rabbim herkese anne olmayı nasip etsin.tedavileriniz hayırlı olsun....
sende epey şeyler atlatmışsın ama bak sıkıntılarına değmiş bebeğine kavuşmuşsun inş.bende kavuşurum ozaman bu çektiklerimi hemen unuturumcanım benim bir problemim yoktu ilk başta.eşimde azospermi var.dışarı hiç sperm çıkmıyor.küçükken bir darbe almış. o zaman çok önemsememişler.ama işte....şimdi biz çekiyoruz.
ilk denemem dış gebelik oldu.ameliyat oldum ve bebekle beraber sağ tüpüm de alındı.2 denemem negatif oldu.3. denemem dondurulmuşla negatifti.ve Allahın izniyle 4 denememde hamiş oldum.hem de ikiz ama bebişlerimden biri gelişmedi, kesesi boş.diğeri iyi çok şükür.
sperm sayısı önemli değil canım tüp bebekte kalite önemli.
ben de son denememden önce histeroskopi olmuştum.bunun olumlu bir etkisi varmış.bak avantajlı başlamışsın sen de.
eşimden tese yoluyla sperm bulunabiliyor canım.
peki hiç genetik test yapılmadı mı size?kanı çabuk pıhtılaşan bayanların gebe kalması zorlaşıyor.merkezi değiştir bence de.
dr un daha iyi bilir tabi ama önlem olarak bence bu iğnelere başlamalısın.çok sayıda neg. denemen var çünkü.bu iğnelerin bir zararı yok.mutlaka ısrarla dr a sor.hatta beni anlatabilirsin.
bazen pıhtılaşma problemleri genetik testlerde çıkmayabiliyormuş.
hakkında hayırlısı olsun....