Tüp bebek tedavisine başlamalı mıyım?

Garip Hanim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2015
8
11
3
46
Merhaba Bülent Bey,

Yaşım 36. 6 senelik evliyiz.Daha önce doğal yollarla hamilelik yaşadım,2 aylıkken bebegin karnımda öldügünü ve gelişmediğini söyledi doktor ve ameliyatla alınmasını söylediler.ameliyat oldum.Eşimde herhangi bir sorun yok,bende bir çok tedavi gördüm fakat hep yarım bırakmak durumunda kaldım.en son gittigim doktor,rahim duvarımın inceliğinden söz etti.klomen,progestan ve estrofem hap kullanndım,çatlatma iğneleri oldum fakat sonuc gerçeklesmedi.Rahim filmi ise sol tüpte geçiş az olarak çıktı.hiç aşılama olmadım.herhangi bir sorunnm yok fakat hamile kalamıyorum.tüp bebek tedavisine başlamalımıyım kararsızım.hormonlarımda normal görünüyor sizce ne yapmalıyım?

Merhaba Bülent Bey,

Yaşım 36. 6 senelik evliyiz.Daha önce doğal yollarla hamilelik yaşadım,2 aylıkken bebegin karnımda öldügünü ve gelişmediğini söyledi doktor ve ameliyatla alınmasını söylediler.ameliyat oldum.Eşimde herhangi bir sorun yok,bende bir çok tedavi gördüm fakat hep yarım bırakmak durumunda kaldım.en son gittigim doktor,rahim duvarımın inceliğinden söz etti.klomen,progestan ve estrofem hap kullanndım,çatlatma iğneleri oldum fakat sonuc gerçeklesmedi.Rahim filmi ise sol tüpte geçiş az olarak çıktı.hiç aşılama olmadım.herhangi bir sorunnm yok fakat hamile kalamıyorum.tüp bebek tedavisine başlamalımıyım kararsızım.hormonlarımda normal görünüyor sizce ne yapmalıyım?
Merhabalar : Bayan yaşı 35 i geçtıkce yumurtalık rezervınde ve yumurta kalıtesınde bır azalma olmaktadır. Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeylerı de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur.daha once gecırmıs oldugunuz kürtaja baglı rahım duvarında yapısıklık-ıncelık olusmus olabılır . Rahım tup fılmı ıle rahım ıcı ve tupler kontrol edılmelı ve hısteroskopı ( vagınal yoldan kamera sıstemı ıle rahım ıcıne gırılerek var ıse yapısıklık acılması )yapılması faydalı olur.
Yumurtalık rezerv kontrolunuz ıle tedavıde nasıl bır yol ızlenmelı detaylı bılgılendırıleceksınız. Bol sans dılerım.

Son düzenleme:
Back