• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek ve Yaş

karamelito

Teyzesinin Balparmağı
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2010
509
6
46
İstanbul
Hocam, ben bu tüp bebek ve yaş konusunu merak ediyorum.
40 yaş ve üstünde yeterli yumurta çıkıyorsa ve döllenme sağlanıyorsa 3 gün 8-10 hücre haline geliyorsa yine de yumurta kalitesizliğinden bahsedilebilir mi ? Yaş faktörü yumurta çıkmaması durumunda mı etkili oluyor. Yumurta varsa ve döllenmişse tutmamanın yaşla ne gibi bir ilgisi olabiliyor, bu seferde konu rahim mi oluyor? Yada yumurtalar 8-10 hücre olsa 1. kalite dense bile kalitesiz olabiliyor mu ? Kısaca 25-30 yaşında birinin 8-10 hücre 1. kalite embriyosuyla, 40 yaş ve üstü birinin 8-10 hücre 1. kalite embriyosu aynı şey demek değil mi ?

Saygılar,

Hocam, ben bu tüp bebek ve yaş konusunu merak ediyorum.
40 yaş ve üstünde yeterli yumurta çıkıyorsa ve döllenme sağlanıyorsa 3 gün 8-10 hücre haline geliyorsa yine de yumurta kalitesizliğinden bahsedilebilir mi ? Yaş faktörü yumurta çıkmaması durumunda mı etkili oluyor. Yumurta varsa ve döllenmişse tutmamanın yaşla ne gibi bir ilgisi olabiliyor, bu seferde konu rahim mi oluyor? Yada yumurtalar 8-10 hücre olsa 1. kalite dense bile kalitesiz olabiliyor mu ? Kısaca 25-30 yaşında birinin 8-10 hücre 1. kalite embriyosuyla, 40 yaş ve üstü birinin 8-10 hücre 1. kalite embriyosu aynı şey demek değil mi ?

Saygılar,

merhaba
yaşla birlikte yumurta sayısı yanında bizi daha çok zorlayan yumurta kalitesidir.Yumurta kalitesinden kasıt genetik yapısı bozuk olan yumurtaların daha ileri yaşlara kalmasıdır.Bu nedenle embriyo kalitesi dış görünüş olarak aynı olsa bile gebelik oranları düşüyor aynı zamanda buna bağlı düşük oranlarıda artıyor.Bu nedenle transfer edilecek embryolara genetik taramada yapılırsa bir miktar daha şansınızı arttırabilir diye düşünüyorum

iyi günler

Back