• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek yolculuguna gözyaslarıyla merhaba

gelincik06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2007
259
23
118
43
evet....
nasıl yazacagımı bilemedigim nasıl oldu da böyle oldu diye beynimin icini kemiren günler gecti ve esimin sperm azlıgı bizi bu serüvene itti.
esimdeki sperm azlıdgını ilaclarla gidermeye calısıyordu burdaki doktorumuz ama ankaraya gittgimizde söyle etraflıca muayene olduk ve buradaki doktorun bizi basından savdıgını anladık.sadce spermiogram ile üc ilaca karar vermis ve biliyorsunuz esim asker ankarada annemler var ve tatilde ankarada gitmedigimiz ürolog kalmadı.hepsi tüp bebekten baska careniz yok diyor
ben de bisey cıkmadı cok sükür.ankara etlik kadın dogumda cok sancılı bir rahim röntgeninden tutun da onlarca farklı test yapyılar ve aynı sekilde esime de.
sonuc tüp bebek
cok kötüyüm.....
korkuyorum cok korkuyorum cünkü baska türlü cocuk sahibi olamazmısız ya tutmazsa soruları basladı simdiden
ögretmen oldugum icin isyerinden izin konusu konusulacaktı müdürle ve adam öyle anlayıslı davrandıki
tabi ne demek dedi yeterki siz islerini halledin dedi
gerekirse yaza kadar okulşa gitmeyecegim
devlette yaptırmaya karar verdik cünkü bu daha ilk
sonucta ilk seferde olmayabilir
etlik kadın dogum hastanesi tüp bebek serviisi var bakalım özel gibi olmaz ama kısmet
cok zor allahım nasıl olcak bilmiyorum
adetinin ücüncü günü gel dediler yani yaklasık 2 hafta sonra
allahım yardım et ne olur

evet....
nasıl yazacagımı bilemedigim nasıl oldu da böyle oldu diye beynimin icini kemiren günler gecti ve esimin sperm azlıgı bizi bu serüvene itti.
esimdeki sperm azlıdgını ilaclarla gidermeye calısıyordu burdaki doktorumuz ama ankaraya gittgimizde söyle etraflıca muayene olduk ve buradaki doktorun bizi basından savdıgını anladık.sadce spermiogram ile üc ilaca karar vermis ve biliyorsunuz esim asker ankarada annemler var ve tatilde ankarada gitmedigimiz ürolog kalmadı.hepsi tüp bebekten baska careniz yok diyor
ben de bisey cıkmadı cok sükür.ankara etlik kadın dogumda cok sancılı bir rahim röntgeninden tutun da onlarca farklı test yapyılar ve aynı sekilde esime de.
sonuc tüp bebek
cok kötüyüm.....
korkuyorum cok korkuyorum cünkü baska türlü cocuk sahibi olamazmısız ya tutmazsa soruları basladı simdiden
ögretmen oldugum icin isyerinden izin konusu konusulacaktı müdürle ve adam öyle anlayıslı davrandıki
etlik kadın dogum hastanesi tüp bebek serviisi var bakalım özel gibi olmaz ama kısmet

canım hiç moralini bozma. bu işlerde moral önemli. daha sabah izledim bir çift tüp bebek ile çocuk sahibi olmuş hemde tek yumurta varken ve yıllar sonra. ALLAH yardımcınız olsun.

bak işte kızdım sana şimdi ne demek gözyaşları içinde tup bebege başlıoyrum demek hayır böyle söylemeyceksin allahın izniyle bende tup bebeke başlıoyrum ve inşaallah olacak diyeceksin yapmayın böyle....şu an inanki 1-0 yenik başladın tedaviye halbuki moral ne kadar önemli diyebilmelisinki rabbim bana yardıme decek olumlu düşünün ve isteyin gerçekten isteyin göreceksin ki o beklediğin minik prenses gelecekkkkkkkkkkkkkk allahın izniyle inşaallah amin

canım bencede moralini bozma.. sende bir yumurta eşindede bir tane sperm olması yeterli hamile kalmak için.. hem sonuçta spermi yok dememişin spermleri az demişin sendede sorun olmadığına göre tüp bebekde şansın çok yüksek.. gerçekten hemen böyle umutsuz olma... olumlu düşünerek ve stres yapmayarak şimdiden kendini hazırla.. istemek başarmanın yarısıdır sen çok iste olacağını düşün hep Allahın izniyle olur.... inşallah ilk seferde bebişine kavuşursun...

Canım arkadaşların yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum öncelikle....İnan bana bu sitede biçok arkadaş bende dahil seninle aynı yollardan geçtik....Arkadaşlar beni bilir bende tedaviye ilk başladığımda ağlayarak başlamıştım hatta tüm tedavi süresince sürekli ağladım durdum....Şimdi çok kızıyorum kendime neden bu kadar stres yapıp kendime işkence ettim diye....Sonuçta rabbim dilerse herşey yoluna giriyor.....

Sonuçta tüp bebekte bi tedavi yöntemi bu kadarda korkulacak bişey değil....Sadece sen değilsin hem bunu unutma biçoğumuzun tüp bebek dışında hamile kalma şansı yok.....Önemli olan rabbimin dilemesi....Benim ilk tüp bebek(mikroenjeksiyon)denemem tuttu ve şu anda iki aylık hamileyim.....

Neler çektiğimi anlatmama gerek yok sanırım sonuçta hepimizin yaşadığı sıkıntılar aynı....Benim sana diyeceğim şuki hiçbirzaman ümidini yitirme ve bol bol allaha dua et....sadece ondan dile....Sakın isyan etme stres yapma ve pes etme....Bu sitede öyle güzel tüp bebek hikayeleri varki....Rabbim inşallah seninde gönlüne göre verir....biz herzaman yanındayız canım dualrımız seninle sevgiler....

canım benim yaa bozma moralini tür bebekle 1 dünya insan hamile oluyor inşallah onlardan biride sen olacaksın gücli ol tatlım bu sene içinde inşallah hamileyim haberinide alacagız senden gülümse ok dualarım seninle arkadaşım

şimdiden tedavin hayırlı olsun canım.inşallah herşey yolunda gider ve bi an önce bebişine kavuşursun.
bende geçen ay ilk tüpbebeğimi yaptırdım.(malesef sonuç negatif)
başlarken bende çok korkmuştım,stres yapmıştım.ama keşke daha rahat olsaymışım.
sana şunu söyliyebilirim ki iyi düşün,güçlü ol,çok dua et ve inan bebişinin sana geleceğine.bol şanslar diliyorum.
allah yardımcın olsun.kendine iyi bak.

Oncelikle hayirli olsun tedavin..pazartesi gunu yumurta toplama islemim yapildi,inan bana nasil korkarak gittim anlatamam.onca korkma,canin yanmaz demelerine ragmen neler neler kurdum aklimda bir bilsen.ama varyaa cok samimi soyluyorum kesinlikle hic canin yanmiyor.bunu yaziyorum cunku gereksiz yere germe kendini,mesela ben baskalari bu konuda neler anlattiysa tikamisim kulaklarimi yalnizca kendi bildigigimi duymusum "canim yanicak"ve dinlenme sirasinda o kadar mutlu oldumki cunku ne canim yandi nede tedirginligim kaldi..dunde transferim yapildi,buda oldukca acisiz ve 10 dk lik bi olay..simdi 13 gun snra yapicagim kan tahlilini bekliyorum sabirsizlikla.
sen simdi;kendisi atlatti onun icin bu kadar rahat yaziyordur diye dusunucen eminim:) cunku bu psikolojiyi iyi biliyorum.dedimya kocaman adam doktorum inanin caniniz yanmaz zaten uyusturuluyor dedigi anda bile dusunki dotoruma inanmadim :) smdi guluyorum tabiki halime,keske rahat olup o kadar germeseymisim kendimi..neyse cok uzattim;sakin kasma kendini ve cok rahat ol tum tedavi boyunca..ve snra bize iyi haberlerini ver olurmu tatlim:)

cilekk hayırlı olsn canm inşllh ii haberlerini bekliyoruz emeklerin boşa çıkmaz hadi şu bekleme sürecini çok keyifli geçirde hamile haberini alalım bol sabırlı günler

evet....
sonuc tüp bebek
cok kötüyüm.....
seni çok iyi anlıyorum ilkinde hep öyle oluyo ama inan bana hiç korkulacak bişey yok sonunda bebeğin olacağını düşün herşey kolayca yoluna giriyo. stress yooook hadi hayırlı olsun inşllh ilkinde yakalarsn bol şanslar

Bekleyen,sara nur,nazlı melek,yagmur 25,elenya,kuzum,cilek,gülsan……….

Hepinize cok tesekkürler ve kucak dolusu sevgiler

Benim yasayacaklarımı yasamıs olan insanlardan birseyler duymak güzel
Biz esimin spermiogram testini ve daha önce yapılmıs olan testlerini doktora götürdügümüzde öyle ani ve duygusuz sizin normal yoldan cocugunuz olmaz dediki esim ve ben hastaneden cıkınca saatlerce agladık ama ben esimin moralini bozmaması ve kendini suclamaması icin iyi olmak zorundaydım gecelerce esim kabuslar gördü ve hep sıcradı uykusunda…..
Bense cok umutluydum ve kesin olacak diye düsünüyordum ama bu konuyu paylastıgım cok yakınım olan bir insan bana bu kadar kesin gözüyle bakma herseye hazırlıklı ol ilk seferde olmayabilir deyince psikolojim bozuldu o da kendince ileride hayal kırıklıgına ugramamı istemedigi icin söyledi ama ben bu sefer basladım düsünmeye ‘ya tutmazsa’
Neyse bunlar tabiî ki saglıklı degil ve iyi olmak zorundayım….
Canım yancak gibi geliyordu ama söyledikleriniz beni cok rahatlattı gercekten..cünkü lalcı rahim filmi cektirdim ve hatyatımınm en acılı anlarıydı cok korktum gercekten söyledikleriniz cok iyi geldi
Bir devlet hastanesinde tedaviye baslıyoruz ankarada ve tuhaf olan ne biliyormusunuz?
En alt katta kürtak bölümü var ve gercekten yogun.üst katta ise tüp bebek servisi…..gercekten zoruna gidiyor insanın …ama hersey Allahtan…O ne eylerse güzel eyler…

canım dünyaya gelecek tüm çocuklar ailesi için dünya için milleti için ahireti için hayırlı mıdır saglıklı mıdır mutluluk rüzgarlarımı estirir heryerde....hım? hayır demi sen rabbine yanaş ilk denemedede olabilir ama lütfen rahat tut kendini......

canım korkma allaha bırak herseyıo ona emant et gerısı dusunmemeye calıs hersey olcağına varır pozitif dusun

Canım sen bunları takma inşallah tutar sen elinden geleni yaptıktan sonra takdir Allahın, tutup tutmayacağınıda sadece Allah bilir ve o isterse verir, kimsenin tutar tutmaz laflarına bakma hayırlısı olsun inşallah, Allah kolaylıklar versin

canım inşallah bu savaşın galibi sen olursun...
dualarım seninle ve benim gibi bebek hasretiyle yananlarlasenağlama

evet....
sonuc tüp bebek
cok kötüyüm.....

Canım hayırlı olur inşallah.Bizim başka yolumuz varda ne oluyor bak 3. aşılamayı yaptırcam ben.O da olmazsa bizde tüp bebek yaptırcaz.Kısmet neyse onu yaşıyoruz eninde sonunda.
Malesef küçük şehirlerde senin yaşadıklarını bizde yaşadık.Doktorların hepsi infertilite alanında yeterli bilgi sahibi ,tecrübe sahibi değiller.Çok iyi yapmışsın tüm tetkiklerini yaptırarak.
Sende bir sorun olmaması, size avantaj sağlayacaktır.
Bence devlette yaptırmaktan şaşma.Çok param var dersen o ayrı.
İlk seferde tutar inşallah canım,Allah işlerinizi rast getirsin.
Sakın ümitsizliğe kapılma, kendini tek bir sonuca şartlandırma ama hep pozitif ol.
İste ki bebeğin gelsin sana..:1hug:

Allah hepimize hayırlısını versin
öyle bir ağlıyalımki ama bu mutluluk gözyaşları olsun

Gelincik arkadaşını suçlama ilk seferte tutmayabilir dedi diye.Unutma ki dost acı söyler.
İnan aa kesin tutar tüp garanti denilince ve tutmayınca insan daha çok üzülür.Bende aşılama olunca kesin olacak gibi bakıyordum.Sonuçta yumrtayı büyütüyoruz.İstenilen günde çatlatıyoruz.Spermlerde bi güzel,yıkanıp ayıklanıp tüplere en yakın yere bırakılıyor.
Eeee bi de üstüne gün aşırı ilişkiye girdik mi tamamdır,demiştim ben... Malesef o kadar kolay değilmiş bu işler..
Ama 2 kadından biri tüp bebek denemesinde bebeğine kavuşuyor artık, o kadar ilerledik ülke olarak.Dünyada 7. sırada sanırım Türküye bu başarı sıralamasında.
Çok iyi dr.larımız var.Bu siteden bir arkadaşta senin gittiğin yere giderek bebek sahibi olmuştu.Ama kimdi hatırlamıyorum.Sen de onun gibi kavuşursun inşallah.
Ne güzel bir müdüründe varmış, psikolojik olarakda rahatsın.
Kolay gelsin,hayırlı evlatlara kavuşursun umarım.

Bekleyen,sara nur,nazlı melek,yagmur 25,elenya,kuzum,cilek,gülsan ,darkinlife,smhsmh……….

Hepinize cok tesekkürler ve kucak dolusu sevgiler

Benim yasayacaklarımı yasamıs olan insanlardan birseyler duymak güzel
Biz esimin spermiogram testini ve daha önce yapılmıs olan testlerini doktora götürdügümüzde öyle ani ve duygusuz sizin normal yoldan cocugunuz olmaz dediki esim ve ben hastaneden cıkınca saatlerce agladık ama ben esimin moralini bozmaması ve kendini suclamaması icin iyi olmak zorundaydım gecelerce esim kabuslar gördü ve hep sıcradı uykusunda…..
Bense cok umutluydum ve kesin olacak diye düsünüyordum ama bu konuyu paylastıgım cok yakınım olan bir insan bana bu kadar kesin gözüyle bakma herseye hazırlıklı ol ilk seferde olmayabilir deyince psikolojim bozuldu o da kendince ileride hayal kırıklıgına ugramamı istemedigi icin söyledi ama ben bu sefer basladım düsünmeye ‘ya tutmazsa’
Neyse bunlar tabiî ki saglıklı degil ve iyi olmak zorundayım….
Canım yancak gibi geliyordu ama söyledikleriniz beni cok rahatlattı gercekten..cünkü lalcı rahim filmi cektirdim ve hatyatımınm en acılı anlarıydı cok korktum gercekten söyledikleriniz cok iyi geldi
Bir devlet hastanesinde tedaviye baslıyoruz ankarada ve tuhaf olan ne biliyormusunuz?
En alt katta kürtak bölümü var ve gercekten yogun.üst katta ise tüp bebek servisi…..gercekten zoruna gidiyor insanın …ama hersey Allahtan…O ne eylerse güzel eyler…

Back
X