Başvuru derken canım ? Biz doktorumuza tüp bebek istiyoruz dedik muayene etti adetin 2.günü başlangıç iğnelerini ilaçlarını yaptı ve bizi hastanenin tüp bebek merkezine yönlendirdi. Merkezdeki hemşire arkadaşlar iğnelerin nasıl vurulacağı hakkında bilgi verdiler. Birde benle eşimin 2şer adet fotoğrafını. Nufüs kayıt örneklerimizi kimlik fotokopilerimizi ve aile cüzdanımızın cüzdanımızın ilk 3 sayfasının fotokopisini istediler
Başvuru derken canım ? Biz doktorumuza tüp bebek istiyoruz dedik muayene etti adetin 2.günü başlangıç iğnelerini ilaçlarını yaptı ve bizi hastanenin tüp bebek merkezine yönlendirdi. Merkezdeki hemşire arkadaşlar iğnelerin nasıl vurulacağı hakkında bilgi verdiler. Birde benle eşimin 2şer adet fotoğrafını. Nufüs kayıt örneklerimizi kimlik fotokopilerimizi ve aile cüzdanımızın cüzdanımızın ilk 3 sayfasının fotokopisini istediler
Canım g.antepte oturuyorz ve burda ilk bebegi ücretsiz yapan bir tüp bebek merkezi açılmıs oraya nasıl basvuru yapacagmı bilemedim ve benim eşim ameliyat oldu gelecel ay spermiogram testi yapılacak snrasında tüp bebek gerekebilr dendi nasıl oldgunu bilmedigm için soruyorm
Canım g.antepte oturuyorz ve burda ilk bebegi ücretsiz yapan bir tüp bebek merkezi açılmıs oraya nasıl basvuru yapacagmı bilemedim ve benim eşim ameliyat oldu gelecel ay spermiogram testi yapılacak snrasında tüp bebek gerekebilr dendi nasıl oldgunu bilmedigm için soruyorm
Merhaba bana yardımcı olur musunuz.Tüp bebek yapan, eşinde varikosel olan başka yönteme başvurmadan direk tüp bebek yapan arkadaşlar....Mersinde Tüp bebek merkezine gidiyorum bugün başladı muaynemiz.. Eşimde varikosel var 8 AY ÖNCE ameliyat oldu fakat daha da kötüye gitti sonuçlar tekrar ameliyatı gerek görmedi doktor..sperm sayısı kalitesi v.s kötü çıktı üroloji doktorumuz beklemeden bir tüp bebek merkezine başvurun dedi..Ve bugün ilk muayenelerimiz oldu testler alındı rahim içim kontrol edildi eşimden kan alındı ankaraya yollanacakmış genetik testi v.s alındı 20 gün sürer miş sonuçlarının çıkması eşimin..Ama doktor adet gününün 2 .günü gel dedi eşimin sonuçları gelmeden benden yumurta mı toplamaya başlayacak bu işlem ne kadar zaman sürüyor ..Sadece bu bahsettiğim genetik test, kan verildi ,rahim kontrol edildi detaylı ultrasyonla .1750 tl civarı testlere ücret verdik..Bu süreçte para önemli değil.fakat hiçbir aşılama v.s bir tedavi de görmedim ben öncesinde 4 yıllık evliyim 2 yıl isteyerek çocuk yapmadık ama hap v.s kullanmadımm doğal yollarla korunduk. 2 senedir korunmuyoruz ona rağmen olmadı üstüne fazla durmadık bende troit hastalığı var her ay kontrollerim oluyor HAŞHİMATO hastalığımın adı bundan diye düşündüm çocuk olmasını engelliyor diye düşündüm benle alaksı yokmuş ve en son eşimde muayene oldu 8 ay önce varikosel olduğu söylendi hemen ameliyat da oldu geçer diye umut ettik 4 ay oradan zamaan kaybettik beklemek zorunda kaldık doğru sonuçlar için ilk sonucu çıktı sprem sayılarında artış vardı sevindik .. 3 ay sonra tekrar oldu sperm tahlili ve sonuçlar berbat çıktı .Ve bu ay içinde 3 adet tahlil yaptı eşim 3 ayrı hastane de 3 ayrı doktorda 3 ünün de sonuçları aynı sayı düşük şekil bozuk .ve umutsuz bir şekilde kendimizi mersin tüp bebek merkezinde bulduk.Umutsuz dediğime bakmayın umut ediyorum aslında olacak ama çok korkuyorum çocuk istedik ama yıllardır bekleyen isteyen insanlar var onlar daha stresli eminim ki ben bir anda böyle birşey olacağını beklemiyordum gözümü açtım tüp bebek merkezindeyim hızlı bir başlangıç oldu Yaradan Böyle olsun demiş demek ki Bana yazarsanız çok sevinirim