Tüp Bebek

arzusalim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2014
142
85
98
Merhaba hocam 31 yaşındayım 8 senelik evliyim bir aşılama ve tüp bebek negatifimiz var. Benim yumurta rezervim azmış. Yumurta geliştirme aşamasında ilaçlara karşı direnç gösterdi yumurtalarım o yüzden gereğinden fazla hormon iğneleri aldım. Bunun sonucunda kist yada herhangi bir problemle karşılaşırmıyım. doktorum 3 ay bekleyelım dedı ama içim rahat değil yumurta rezervim az olduğu için bu süre beklemem uygunmudur. Yumurta rezervınde uzun protoklol uygulandı bu doğru bir tedavimidir.?

Şimdiden teşekkür ederim

herkese selamlar ben 36 yaşımdayım ve yumurtalarım gelişmiyor. Üçüncü tüp bebek çalışmamızda yumurta oluşmadığı için iptal oldu GONAL F kullanıyorum elinde fazla ilacı olan varmıdır acaba ? :(

Merhaba hocam 31 yaşındayım 8 senelik evliyim bir aşılama ve tüp bebek negatifimiz var. Benim yumurta rezervim azmış. Yumurta geliştirme aşamasında ilaçlara karşı direnç gösterdi yumurtalarım o yüzden gereğinden fazla hormon iğneleri aldım. Bunun sonucunda kist yada herhangi bir problemle karşılaşırmıyım. doktorum 3 ay bekleyelım dedı ama içim rahat değil yumurta rezervim az olduğu için bu süre beklemem uygunmudur. Yumurta rezervınde uzun protoklol uygulandı bu doğru bir tedavimidir.?

Şimdiden teşekkür ederim
Merhabalar : Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeylerı de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur. fsh duzeylerı 10 mlU/ml nin üstüne cıktıkca over rezerv azalmasına işaret etmektedir.Bu parametrelerı kontrol etmekte yarar var.Yumurtalık rezerv düşüklüğünde destek bazı tedavıler verılerek tekrar eden tüp bebek denemelerinde embrıo bırıktırmek yararlı olur. Uzun protokol normal rezervlı olan hastalara uygun bır protokoldur.( ayrıca polıkıstık yumurtalık durumunda da uygulanabılır) ancak düşük yumurtalık rezervınde farklı protokol secılmesı yararlı olucaktır. Bol sans dılerım.

Back
X