tup bebek

Kumral-ada

Mavi Tuna 17.10.2016:(
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2014
4.021
1.733
158
Merhaba Bülent bey
Eşimin sonuçları : 136 milyon sperm
İleri hızlı %7
Yavaş doğrusal olmayan %55
Yerinde hareketli % 7
Hareketsiz %31
Normal morfoloji:%1
Benim sonuclarim yas:31
Fsh :7.7
Prolaktin 8.29
E2: 40.12
Lh:10.9
Amh:5.8
4 ay önce laparoskopik kistektomi ameliyatı oldum.
Şimdi tüp bebeğe geçmek istiyoruz. 2 yildir çocuk istiyoruz. Morfoloji sorunu oldugunda düşük olabiliyormis ya da sagliksiz embriyo olusabiliyormus . Bunu için pgt yapmaya gerek var mı . Dondurulmuş embriyoya pgt yapılıyor mu. Mikrocip yönteminde hıza bakiliyormus gibi imsi kullanmak daha dogru olmaz mı ya da mikrocip ve imsi birarada mi kullanılıyor. Kafam karıştı. Bilgilendirirseniz sevinirim .Tesekkurler

Merhaba Bülent bey
Eşimin sonuçları : 136 milyon sperm
İleri hızlı %7
Yavaş doğrusal olmayan %55
Yerinde hareketli % 7
Hareketsiz %31
Normal morfoloji:%1
Benim sonuclarim yas:31
Fsh :7.7
Prolaktin 8.29
E2: 40.12
Lh:10.9
Amh:5.8
4 ay önce laparoskopik kistektomi ameliyatı oldum.
Şimdi tüp bebeğe geçmek istiyoruz. 2 yildir çocuk istiyoruz. Morfoloji sorunu oldugunda düşük olabiliyormis ya da sagliksiz embriyo olusabiliyormus . Bunu için pgt yapmaya gerek var mı . Dondurulmuş embriyoya pgt yapılıyor mu. Mikrocip yönteminde hıza bakiliyormus gibi imsi kullanmak daha dogru olmaz mı ya da mikrocip ve imsi birarada mi kullanılıyor. Kafam karıştı. Bilgilendirirseniz sevinirim .Tesekkurler
merhabalar :öncelıkle tup bebekte basarıda merkez secımı - laboratuvar kalıtesı oldukca önemlidır. mıkrochıp metodu : laboratuvarda santrufuj- pıpet ıle karıstırma gıbı canlı -saglıklı hucrelere fızıkı zarar verebılecek teknıklerı kullanmadan morfolojık - genetık ve fızyolojık olarak daha iyi durumdakı spermlerı dıger ölu -olgunlasmamıs ve dusuk kalıtelı sperm hucrelerınden ayıklanmasını saglamakta.Mıkroakıskan teknolojı sayesınde dişi ureme sıstemınde bulunan dogal ortamın benzerını olusturarak en ıyı sonucu vermesı tasarlanmıstır.Bu metot ıcın en az 1 mılyon sperm olmalıdır. Bu degerın altında ve spermlerın tamamen hareketsız olması durumunda bu metot calısmamaktadır.Bu durumda Imsı metodu ıle 8000-9000 buyuk buyutmede sperm secımı yapılmakta. Ilk tup bebek denemesınde ( daha önce tekrar eden düşükler- gebelık kayıpları yok ıse , aılede genetık hastalık öykusu yok ıse ) genetık taramaya ıhtıyac yoktur.Bol sans dılerım.

Back