• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekte embriyosu olusmayanlar acil yardim

Aysenaz2013

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
53
25
98
İstanbul
Merhaba arkadaslar
Perşembe günü yumurtalarım toplandı 8 yumurtam olmuştu fakat hiç biri döllenmemis dün doktorum aradı herseyim normalken nasıl olurda hiç biri döllenmez eşimde sperm hızında sıkıntı vardı ondanmi kaynaklanıyor dedim spermle alakası yok dedi Pazartesi gel nasıl bir yol izlicez konuşalım dedi cok kötü hissediyorum kendimi embriyo neden oluşmaz bu sekilde olup daha sonra mutlu sona ulaşan varmı yardımlarınızı istiyorum

Aynı durumu 7 ay önce de ben yaşamıştım. Bizde eşimin morjolojosinin sıfır ileri hareketinin sıfır olmasından kaynaklanıyor olabilir dediler. Sonra tekrar arayıp tek neden bu mudiye sorgulattım. Benim yumurtalarımın kalitesizliğinden de olabilirmiş dediler. Çözüm nedir dediğimde bana tekrar edeceksiniz dediler.

Sonra özel başka bir hastaneye gittim. Bir sürü vitamin. 3 ay kullandık ama tüp deneyemedik. Ben durumu anlattığımda aynı ilçaları hem eşin hem sen kullanacaksın dedi doktor.

O vitaminlerde, Q10, omega3, ayrıca eşim için çinko evicap largıne ne bulduysak içirdim ama inan gidip test yaptırmadım nedir, bu kadar vitamine belki doğal olur diye. Ancak Nisan ayında deneyeceğiz. Bende Nisan a kadar o ara bir aşılama hakkımıı kullanacağım gerçi bş bir işlem olmayack duaya amin gibi. Formalite. İşte bu döt ay içinde bende ne uygulayacağımı şaşırdım.

İncir kürü diyorlar. 15-16 inciri yarım litre klorsuz kaynamış suya atıp 15 dakka kaynatıp. iki öğün için diyorlar. Öncesinde soğan kürü. NE kadar etkili bilmem.
Ayrıca dhea diye bir ilaç galiba onuda öncesinde kullandıran doktorlar var. Bir kaç tane daha vardı ama aklıma gelmiyo.

Şu an benimde eteklerim tutuştu. Öyle sıkıldım ki kür vitamin vs takiplerden. Allahım bir güç ver diyorum yeniden başlayayım. Kötüsü maddi yönden de en zor zamanımızdayız. O vitaminleri ikimiz kullandığımızda diğer ayı zor getiriyoduk.

Çok zor canım. Allah yardımcımız olsun.

Bende bekliyorum bu konuya cevap verecek arkadaşları.

Dilekçe61 cok teşekkürler bende kurleri araştırıyorum bakalım Pazartesi doktor ne diyecek tutmayabilir diye kendimi alistirmistimda bu aklıma hiç gelmemişti sok oldum degerler normalken yumurta büyüklükleri normalken yumurta neden kalitesiz olur bilmiyorum benim sadece 1,6 mm çikolata kıstım vardı o da küçük diye cok önemsemedim Allah hakkımızda hayırlısını versin

Bu durumu yaşayıp daha sonraki denemeleri tutan yokmu arkadaslar umut arıyorum

Canim oncelikle gecmis olsun...ayni durum degil ama bizde 4 kez tup bebek denedik esimde sayi morfoloji ve hizda sorun vardi bendede yeni baslayan yumurta rezerv azligi.senin gibi en fazla 8 yumurta toplandi dollenme oldu ama kaliteleri dusuktu ikinci tedavimde transfer bile olmadi gelismedi embriyolar bana bu kalite dusuklugunun yumurtadan kaynaklanabilecegini soylediler cunku spermi seciyolar ama yumurtayi secme gibi bi durum olamiyo malesef...ben 3 farkli merkezde 2 farkli protokolle denedim en sonuncusunda 3. Gun dondurduk 2 ay sonra transfere karar verdik ve ben o arada dogal hamile kaldim suan nerdeyse 4 ayligiz...
Ben bu arada kendi kendime vitaminler kullandim omega3 quenzimq10 esime surekli havuc suyu icirdim hangisi ne sekilde vesile oldu bilmiyorum ama bildigim tek sey doktorlar herseyi bilemiyolar canim Allah isterse bizim gibi birsuru sorun olsada veriyor iste

Seçil 28 yüce Rabbim size bağışlasin evladınızı bana umut oldunuz cok teşekkürler yüce Rabbimin ol demesi yeterli insan bazen o kadar karamsarlığa kapiliyorki ne yapacagını şaşırıyor sağlıkla büyütün yavrunuzu

Back
X