- 13 Kasım 2022
- 2.083
- 4.457
- 63
- Konu Sahibi acitatlisos
-
Tavsiyem eger bir surece baslayacaksaniz olumsuzluklari okuyup takip etmemeniz olacaktir. Yaklaşık bir senedir forumdayim catlatma ignesiyle basladim tüp bebekle ilk denemede sonuca kavustum hsg si ameliyati gecirdim. Ama hep olumsuz basliklardan kacindim. Özellikle transferden sonra pozitif test sonucundan sonra ise tamamen olumsuzluklara kendimi kapattim bence pozitif düşünce çok önemli , evham negatif konular vücudu etkiliyor sakinmakta fayda varHenüz herhangi bir sürecim olmadı, forumdaki başlıkları takip ederek bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum, kişisel merakımdır. Tüp bebek sürecinde testiniz pozitif çıktıktan sonra yaşadığınız ya da yaşanılan olumsuz süreçler var mıdır? Nelerdir bu süreçler? Tutunan bebeğe rağmen kimyasal gebelik, dış gebelik kese oluşmaması, kalp sesinin duyulmaması gibi.. özellikle şundan merak ediyorum, bu zaten meşakkatli bir süreç değil mi? En sağlıklı embriyo nakledildiği için başarısız gebelikler neden kaynaklanıyor? Ya da sonrasında düşükler neden oluyor? Böyle endişelerim yoktu ama bu forum biraz insanı evhamlı yapıyor sanırım.
Henüz herhangi bir sürecim olmadı, forumdaki başlıkları takip ederek bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum, kişisel merakımdır. Tüp bebek sürecinde testiniz pozitif çıktıktan sonra yaşadığınız ya da yaşanılan olumsuz süreçler var mıdır? Nelerdir bu süreçler? Tutunan bebeğe rağmen kimyasal gebelik, dış gebelik kese oluşmaması, kalp sesinin duyulmaması gibi.. özellikle şundan merak ediyorum, bu zaten meşakkatli bir süreç değil mi? En sağlıklı embriyo nakledildiği için başarısız gebelikler neden kaynaklanıyor? Ya da sonrasında düşükler neden oluyor? Böyle endişelerim yoktu ama bu forum biraz insanı evhamlı
17. Güne kadar gelmişseniz kimyasal gebelik değil demektir. Kimyasal gebelikte ilk bir hafta içerisinde gebelik kendiliğinden sonlanıyor. Pozitif gördüyseniz artık endişelerden kurtulun çünkü bundan sonraki süreciniz doğal bir gebelik şeklinde ilerleyecek. Gebeliğin genel geçer ortak bazı sıkıntıları olmakla birlikte herkeste farklılık gösteren bir durumdur. Örneğin kimi bel ağrısı çeker kimi çekmez, kimi çatı ağrısı çeker kimi çekmez bu tamamen fizyolojik bir durumdur. Vücudunuzu dinlemeyi bırakın ve hamileliğin tadını çıkarınBende sizin gibi cok merak ediyorum bunu ben pozitif haberi aldim ama ayni endiseyle keseyi gorecegim gunu bekliyorum cunku sonrasi olumsuz yazilar cok denk geldi. Bazi belirtilerim var canimi cok sikiyor transferden sonra 4. 8. Ve 9. Gun regli sancisi cwktim sonra birden kesildi simdi 17. Gundeyim ve 2 gundur yine sanci hissediyorum sag bobregimde hafif bir agri hissediyorum ayni seyleri yasamiş biri var mi acaba bunlar kotuye mi isaret dis gebelik veya kimyasal olcak diye cok korkuyorum
Merhabalar ben aralık 29 da çatlatma ignesi oldum. 10 ocakta hamile oldugumu ögrendim ve 27 ocakta kahverengi lekeyle başlıyıp adet oldum bu kimyasal degil mi doktorum keseyi görene kadar olan herşey kimyasaldır dedi17. Güne kadar gelmişseniz kimyasal gebelik değil demektir. Kimyasal gebelikte ilk bir hafta içerisinde gebelik kendiliğinden sonlanıyor. Pozitif gördüyseniz artık endişelerden kurtulun çünkü bundan sonraki süreciniz doğal bir gebelik şeklinde ilerleyecek. Gebeliğin genel geçer ortak bazı sıkıntıları olmakla birlikte herkeste farklılık gösteren bir durumdur. Örneğin kimi bel ağrısı çeker kimi çekmez, kimi çatı ağrısı çeker kimi çekmez bu tamamen fizyolojik bir durumdur. Vücudunuzu dinlemeyi bırakın ve hamileliğin tadını çıkarınhayırlı olsun rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Kimyasal gebelikte evde yapılan test pozitif çıkıyor, kan bakılınca beta HCG de pozitif çıkıyor ama düşük bir değer çıkabiliyor ve en önemlisi 2 gün aralıkla bakıldığında 2 kat katlanmıyor önce düzensiz yükselme görülür gibi olup sonrasında değer düşerek sıfırlanıyor. Doktorunuzun söyleminden şunu anladım ben yanlış anlamadıysam. Keseyi görene kadar kesin değildir.Merhabalar ben aralık 29 da çatlatma ignesi oldum. 10 ocakta hamile oldugumu ögrendim ve 27 ocakta kahverengi lekeyle başlıyıp adet oldum bu kimyasal degil mi doktorum keseyi görene kadar olan herşey kimyasaldır dedi
10.01.2023 19.30 Beta 5.78Kimyasal gebelikte evde yapılan test pozitif çıkıyor, kan bakılınca beta HCG de pozitif çıkıyor ama düşük bir değer çıkabiliyor ve en önemlisi 2 gün aralıkla bakıldığında 2 kat katlanmıyor önce düzensiz yükselme görülür gibi olup sonrasında değer düşerek sıfırlanıyor. Doktorunuzun söyleminden şunu anladım ben yanlış anlamadıysam. Keseyi görene kadar kesin değildir.
İlk gebeliğimde tüp bebek ile hamile kaldım. Ve ilk denemede kimyasal gebelik oldu. 2. Denemede şükür kızımıza kavuştuk. 2. Gebeliğim rabbimin mucizesi kendiliğinden oldu. Ama bunun öncesinde de kimyasal gebelik yaşadım ve sonrası hamile kaldım.
Evet başlangıçta düzensiz artışlar olmuş sonrasında düşüşe geçmiş. Kimyasal gebelik oluşmuş. Değerin birkaç güne sıfırlanmış olur zaten. İnşallah bundan sonraki süreçte güzel haberler alırsınız10.01.2023 19.30 Beta 5.78
11.01.2023 08.30 Beta 9.12
12.01.2023 15.30 Beta 15.89
16.01.2023 13.30 Beta 21.69
19.01.2023 16.00 Beta 57.08
23.01.2023 13.30 Beta 183
27.01.2023 13.30 Beta 130
Bu şekildeydi betalarım canım
Peki birşey sormak istiyorum şuan kanamam varya bundan hemen sonra tedaviye başlayabilir miyim yoksa bir adet daha mı görmek gerekiyorEvet başlangıçta düzensiz artışlar olmuş sonrasında düşüşe geçmiş. Kimyasal gebelik oluşmuş. Değerin birkaç güne sıfırlanmış olur zaten. İnşallah bundan sonraki süreçte güzel haberler alırsınızKafanın rahat olması en önemli şey gerçekten bu süreçte.
Bu biraz da doktoruna bağlı. Seni mutlaka yönlendirecektir. Bekleten doktorlar da var , hemen üst üste yapanlar da. Net hatırlamıyorum ama sanırım biz de 1 ay dinlenme yaparak ikinciye deneme yapmıştık.Peki birşey sormak istiyorum şuan kanamam varya bundan hemen sonra tedaviye başlayabilir miyim yoksa bir adet daha mı görmek gerekiyor
Teşekkür ederim canımBu biraz da doktoruna bağlı. Seni mutlaka yönlendirecektir. Bekleten doktorlar da var , hemen üst üste yapanlar da. Net hatırlamıyorum ama sanırım biz de 1 ay dinlenme yaparak ikinciye deneme yapmıştık.
Rica ederimTeşekkür ederim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?