tüp bebekte rahim duvarı kalınlığı :(

bayanhope

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.044
792
123
hocam merhaba
2.tüp bebek tedavisine başladım ilkinde gebelik oluşmadı..
şu an prolaktinim 50 çıkmıştı dostinex kullanıyorum
karyotip testler sorunsuz çıktı
rahim usg temizdi sıkıntım yoktu
her ihtimale karşı histereskopi yapıldı rahim çentiklendi histereskopide de rahimde polip miyom gibi olgulara rastlanmadı,
puregon 175
merional 75 ile iğnelere başladım 5,günümde yumurtalık kontrolüm vardı rahim duvarı kalınlığı 12.60 çıktı doktorum bunun 10-12 .günde olması gerektiğini söyleyip tedaviyi dondurulmuşa çevirdi..tedirginliğim şu rahim duvarı kalınlığı ciddi ve korkmam gereken bir durum mu ?

iğnelerim şu an puregon 150
merional 150 olarak ayarlandı yarın olgalutran da yapacağım 25 olarak ...

ortada ciddi bir durum var mı yoksa halledilebilir basit bir durum mu bu cevaplarsınız sevinirim.endişeliyim.
yarın yine yumurtalık kontrolüm var östrojen ve prolaktin değerime bakacakmış doktorum ..

hocam merhaba
2.tüp bebek tedavisine başladım ilkinde gebelik oluşmadı..
şu an prolaktinim 50 çıkmıştı dostinex kullanıyorum
karyotip testler sorunsuz çıktı
rahim usg temizdi sıkıntım yoktu
her ihtimale karşı histereskopi yapıldı rahim çentiklendi histereskopide de rahimde polip miyom gibi olgulara rastlanmadı,
puregon 175
merional 75 ile iğnelere başladım 5,günümde yumurtalık kontrolüm vardı rahim duvarı kalınlığı 12.60 çıktı doktorum bunun 10-12 .günde olması gerektiğini söyleyip tedaviyi dondurulmuşa çevirdi..tedirginliğim şu rahim duvarı kalınlığı ciddi ve korkmam gereken bir durum mu ?

iğnelerim şu an puregon 150
merional 150 olarak ayarlandı yarın olgalutran da yapacağım 25 olarak ...

ortada ciddi bir durum var mı yoksa halledilebilir basit bir durum mu bu cevaplarsınız sevinirim.endişeliyim.
yarın yine yumurtalık kontrolüm var östrojen ve prolaktin değerime bakacakmış doktorum ..

Hikayenizde anlayamadığım madem rahim ultrasonunuzda bir sorun saptanmadı niçin histeroskopi yapıldı. Histeroskopi bir ameliyat olup her ihtimale karşı diye bir nedenle ameliyat yapılmaz. Rahim filmi çekilir rahim ve tüpler normalse o zaman gereksiz müdahalelerden kaçınılır. Rahminiz niçin gereksiz yere çentiklendi, böyle bir müdahalenin gebelik ihtimalini arttırdığına yönelik kesin hiçbir kanıt bulunmamaktadır. Tam tersi rahime deneyimsiz ellerce yapılan her tedavi rahminize zarar gelmesine yol açarak gebelik ihtimalini daha da azaltacaktır. Eğer bu yöntemin bir faydası olsaydı dünyada rahmi çizilmeyen hiçbir kadın gebe kalamazdı…Size önerim bu tedaviniz de başarısız olursa orada daha fazla vakit kaybetmeksizin bize başvurmanızdır.

Back