• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebekte sürecinde psikoloji

3oglanannesi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
2.906
5.510
158
Biraz canınızı sıkabilirim ama sadece yazmak istiyorum.yazmak ve içini dökmek..2tüp bebek denedik sonuç burda olduguma göre negatifff....problem sperm azlığı ve morfoloji...evleneli 3yıl oldu.2yıldır bu işlerin peşinde koşuyoruz doktordan doktora yapılmayan test kalmadı belkide..benden çok koşturanda vardır elbette rabbim onlara sabır versin..yardımcımız rabbimiz herşeyde birhayır vardır bunun itikadında olan biriyim elh.ama bazen öyle oluyorki insan dertleşmek istiyor biriyle.gerçekten onu anlayan biriyle...ben tüp bebek yaptıgımı söylemedim kimseye çok mu gizli hayır.hiç önemli değil insanların bilmesi.ama aileden etrafa herkes tuttumu tutmadımı derdinde olur acıyarak bakar vah vah yazık diye.bilmedikleri halde bile 3yıldır çocugumuz olmuyo diye eve gelen herkes bu eve bi çocuk lazım,hadi nezaman olacak çocuk,boş mu dolu mu..daha ne sözler...bu insanlar neden bukadar patavatsızki...neden acımasız...elh.eşimde okadar mutluyumki rabbim bozmasın.bide bu çocuk konusunu açmasalar.eksikliği hep yuze vurmasalr..inananın acıyan gözlerle edilen çocuk dualarındanda bıktım.gizliden edilse daha güzel olmazmı..sizin yorumlarınıza ihtiyacım var yaşadıklarımızı paylaşıp birbirimize destek olalaım inş.dua ile...

Seninle kader arkadaşıyız desene bende ikinci deneme yapacağım bu ay.. Seni ben anlarım, beni sen.. O etrafımızda ki insanlar hep öyle değişmeyecekler,hep aynı sorular sorulacak Allah mutlulugunuzu daim etsin derdi veren rabbim dermaninida verir herkesin bir sınavı vardır hayatta bu da bizim sınavımız rabbim en kısa sürede kucağını doldursun hayırlı evlatlar versin

Biraz canınızı sıkabilirim ama sadece yazmak istiyorum.yazmak ve içini dökmek..2tüp bebek denedik sonuç burda olduguma göre negatifff....problem sperm azlığı ve morfoloji...evleneli 3yıl oldu.2yıldır bu işlerin peşinde koşuyoruz doktordan doktora yapılmayan test kalmadı belkide..benden çok koşturanda vardır elbette rabbim onlara sabır versin..yardımcımız rabbimiz herşeyde birhayır vardır bunun itikadında olan biriyim elh.ama bazen öyle oluyorki insan dertleşmek istiyor biriyle.gerçekten onu anlayan biriyle...ben tüp bebek yaptıgımı söylemedim kimseye çok mu gizli hayır.hiç önemli değil insanların bilmesi.ama aileden etrafa herkes tuttumu tutmadımı derdinde olur acıyarak bakar vah vah yazık diye.bilmedikleri halde bile 3yıldır çocugumuz olmuyo diye eve gelen herkes bu eve bi çocuk lazım,hadi nezaman olacak çocuk,boş mu dolu mu..daha ne sözler...bu insanlar neden bukadar patavatsızki...neden acımasız...elh.eşimde okadar mutluyumki rabbim bozmasın.bide bu çocuk konusunu açmasalar.eksikliği hep yuze vurmasalr..inananın acıyan gözlerle edilen çocuk dualarındanda bıktım.gizliden edilse daha güzel olmazmı..sizin yorumlarınıza ihtiyacım var yaşadıklarımızı paylaşıp birbirimize destek olalaım inş.dua ile...
Birgün tup bebek semineri vardı gittiğimde doktor dedi çocuk neden isteniyor çevreden gelen baskı akraba ortamında yanlız kalmama kendin için okadar milletin sözüne kapılmişim ki çevreden gelen baskı dedim kendim unuttum onların sözleri yüzüne ama ne olursa olsun umutsuz düşünmeyin denemek ten vazgeçmeyin benim eltim hamile di benim bebeğimin tedaviyle olacağını bildiği halde sebebsiz benimle küstü ve çevredeki insanlara kendini kiskandigi mi söyledi bir gün bir araya geldik evde okadar oturulacak yer varken yere oturup tv sehpası aynalı di o aynadan bana bakıp tekrar karnına bakardı beni gördüğünde hep canı birseyler isterdi nedense vazgecmedim bu yoldan 4 kere denedim bundan önce ikizlere hamile kaldım biri 3aylik düştü biri 6 aylık erken doğum 3 gün yaşadı 2 sene ara verdim tekrar denedim 5 aylık hamileyim suan insan kendini üzdü kadar kimseyi üzmüyor çevrede öyle insanlar varki suan 5 aydır evden cikmiyorum çıkınca saçma sorular bebek canlimi kalpi atıyormu oynuyormu daha neler neler yüzüme bakan yok benimle konuşunca karnima bakıyorlar en rahat dönemi mi evde sıkılarak geçiriyorum kızlar Umudunuzu kayıp etmeyin okadar sansliyim ki eşim le ağladık eşimle güldük yanımızda büyük destekcilerimiz var bunları neden anlattım bilmiyorum ama vazgeçmeyin sonuç birgün iyi olucak inşallah tip ilerledi tek 1 yumurta ile hamile kalan arkadaşım var kızı suan kucağında bunlar size umut olsun

Birgün tup bebek semineri vardı gittiğimde doktor dedi çocuk neden isteniyor çevreden gelen baskı akraba ortamında yanlız kalmama kendin için okadar milletin sözüne kapılmişim ki çevreden gelen baskı dedim kendim unuttum onların sözleri yüzüne ama ne olursa olsun umutsuz düşünmeyin denemek ten vazgeçmeyin benim eltim hamile di benim bebeğimin tedaviyle olacağını bildiği halde sebebsiz benimle küstü ve çevredeki insanlara kendini kiskandigi mi söyledi bir gün bir araya geldik evde okadar oturulacak yer varken yere oturup tv sehpası aynalı di o aynadan bana bakıp tekrar karnına bakardı beni gördüğünde hep canı birseyler isterdi nedense vazgecmedim bu yoldan 4 kere denedim bundan önce ikizlere hamile kaldım biri 3aylik düştü biri 6 aylık erken doğum 3 gün yaşadı 2 sene ara verdim tekrar denedim 5 aylık hamileyim suan insan kendini üzdü kadar kimseyi üzmüyor çevrede öyle insanlar varki suan 5 aydır evden cikmiyorum çıkınca saçma sorular bebek canlimi kalpi atıyormu oynuyormu daha neler neler yüzüme bakan yok benimle konuşunca karnima bakıyorlar en rahat dönemi mi evde sıkılarak geçiriyorum kızlar Umudunuzu kayıp etmeyin okadar sansliyim ki eşim le ağladık eşimle güldük yanımızda büyük destekcilerimiz var bunları neden anlattım bilmiyorum ama vazgeçmeyin sonuç birgün iyi olucak inşallah tip ilerledi tek 1 yumurta ile hamile kalan arkadaşım var kızı suan kucağında bunlar size umut olsun

Allah razı olsun arkadaşım okadar güzel anlatmışsınki rabbim bebeğini sağ salim kucagına almayı nasip etsin inş...ya aslında cocugu insanlar için istemiyoruz o guzel duyguyu yasamak için anne olmak için istiyoruz ama nasip bunuda biliyorum bunun imtihanımız oldugunu.çünkü elh.kendi adıma söyleyeyım hayatta rabbim istediğim istemediğim herşeyi nasip etti çok şükür.tabiki dünyadayız dogal olarak imtihan olacagız buda bizlerin imthanı ama insanlar zorlaştırıyo ve bunaltıyo..belkde o insanlarda imtihan işte sabretmemz lazım.

benim de ikinci denemem negatifle sonuçlandı ama ben bi neden bulamıyorum artık kader,kısmetten başka. Hatta nazar olduğunu bile düşündüm. Saçma gelebilir belki de psikolojim bozulmuştur bilmiyorum. Ama insanların gözü o kadar üzerimizde ki daha ikinci ayımda bebiş varmı, bebek yokmu daha, hadi yapın sözleriyle karşılaştım daha iki senemiz dolmadı bile düşünün 5-6 sene çocuğumuz olmazsa bünyemin ve psikolojimin halini. sırf bu sözleri, soruları duymamak için toplum içine çıkmaya, akraba, eş, dostla görüşmeye çekinen insanlardan olacağım diye korkuyorum. Ama şimdiden başladı, bi de şey var tabi, sizden sonra evlenip çocuk sahibi olanlar, onların düşüncesi ile en güzel anlarınızı kendinizi kahrederek geçirebilirsiniz... Zor bir sınav gerçekten, yüce Allahtan tek dilediğim gerçekten isteyenlere, hakedenlere nasip et, istemeyip kaza diyenlere, pişman olanlara, çöpe atanlara, terkedenlere değil. Bir de bu adaletsizliğin verdiği kahır var..

Gerçekten sonuna kadar haklısın bende evleneli 3 yil oldu pkoluyum 2 kere aşılama oldum tutmadı tup deniyorum şimdi bakalım sonuç ne olur bilmem ama geçenlerde bebek görmeye gittik gitmez olaydım ay çok yakıştı yap da sevek Allah sanada versin amin versinde her bebeğe baktığım da da denmezki sanki acir gibi bilmiyorum belkide benim pskolojim bana öyle gösteriyor ama nebilim insanogluyuz işte olsa onlardan şikayet ederiz belkide...

ben de daha yolun çok başındayım tüp bebek yapmadık allah korusun belkide yapamıcaz eşim azosperm. rabbim bizi bununla sınıyor olsun daha beterinden saklasın şükür demekten başka bişey yapamıyoruz aile akraba derdi bendede var yukarda arkadaşın dediği ortam içine çıkmama olayına ben yavaştan başladım gitmek istemiyorum sorularına cvb veremiyorm artk yalan söylemekten bıktım yeter olmuyo işte diye bağırmaktan korkuyorum herkesin elinde bebeği onlar hakknda konuşuyolar benim onlarla paylaşcak bişeym kalmadı artık ee haklı olarak soruyolar sende yapta paylaşmlarmz ortak olsun belkide bizimde olsa olmayana sorardık bilemeyiz yaşamadan kimse bilemiyor ben bilmiyordm yaşadımda öğrendim.biliyorum bigün bebeğim olcak sadace zmanı değil rabbimden sadece o zamana kadar sabır istiyorm isyan noktasına gelmeyeyim yeter bana. rabbim beterinden korusun isteyen herkse hayrlısyla evlatlarını versin AMİN

Gerçekten sonuna kadar haklısın bende evleneli 3 yil oldu pkoluyum 2 kere aşılama oldum tutmadı tup deniyorum şimdi bakalım sonuç ne olur bilmem ama geçenlerde bebek görmeye gittik gitmez olaydım ay çok yakıştı yap da sevek Allah sanada versin amin versinde her bebeğe baktığım da da denmezki sanki acir gibi bilmiyorum belkide benim pskolojim bana öyle gösteriyor ama nebilim insanogluyuz işte olsa onlardan şikayet ederiz belkide...

yok bizim psikolojimiz öyle göstermiyor insanlar bile bile öyle diyor..al sanada bulaşsın diye.inannın bende bebek görmeye gitmek istemiyorum artık..hatta soranlara agrasif danvanmaya başladığımı farkettim.ama düşünüyorumda.bu bizim imtihanımız diyorum ama insanlardan gelen acımasızlıklara sabredemiyorum imtihan insansız olurmu.işte bu durum bizim imtihanımız o söyleyen insanlarda allahım sabır hepimize sabır o imtşhanı kazanıp bebeklerimizi kucugamıza alana kadar sabır inş.

sanırım genel olarak hepimiz aynıyız arkadaşlar ama bir nevi destek oluyor yazılarız.yalnız olmadığını anlıyor insan ve dualarımada katıyorum sizleri.gerçi rabbimiz hep yanımızda yalnız değiliz.ben bazen bunalıyorum.öyle yazılarımıda görebilirsiniz.ama sonra rabbimi düşündüğümde yalnız olmadıgımı hıssediyorum.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.hem bu dunyada hemde ahirette.belki burda tanışamayız ama ahirette elvatlarımızla birlikte tanışırız inş.

merhaba kızlar benimde psikolojim bir bozuluyor bir düzeliyor. 8 yıllık evliyim 2 kez tüp bebek yaptık 1. tutmadı 2. cisi 8 haftalıkken gelişmediği için düştü. kan pıhtılaşması varmış onu öğrendik. geçen ay adetim 15 gün geçikti bende hamile olduğumu düşündüm. ama maalesef değilmişim. çok üzüldüm ilk defa bu kadar geç adet oldum dr. gittim. dr. aradabir olur dedi. muayenede hiçbir şey çıkmadı. herşey yolunda dedi ve gönderdi. canım çok sıkıldı günlerce ağladım kaynanamda yoksa erken menopoza mı giriyorsun demez mi bir sinir oldum anlatamam ben burda ağlarken o kalmış neler diyor bana. günlerce kendimi eve kapattım sadece ağladım ve dua ettim. devamlı eşimin ailesi tarafından baskı görmek beni çok yıpratıyor bizde problem eşimin sperm sayısı düşük ve hareketlilik çok az ileri hareketlilik yok denecek kadar nerdeyse. şimdi görümcem doğum yapacak bende burada öylece bekliyorum. elimden bişey gelmiyor seneye tekrar tüp bebek yapacağız. ama işte bir umut belki normal olur diye çok sıkıldım. herkesin birşey demesi etraftan karışanın olması herkes senin için dua ediyoruz inşallah sizinde olur demesi... sıkıldım artık. biliyorum buda benim imtihanım bazen çok sorguluyorum neden olmuyor neden bizde diğer insanlar gibi normal değiliz diye. eşimle pek konuşamıyorum hep susuyor ben anlatıp anlatıp ağlıyorum. bazen umudumu yitiriyorum benim hiç çocuğum olmayacak diyorum artık hayal kurmaktanda vazgeçtim. hep aynı son üzüntü üzüntü sıkıntı sıkıntı...

Back
X