Tüp kapalı mı yoksa iltihap var

ebruli22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2007
2.086
58
116
45
Diğer
merhaba dr.bey,daha once de yazmıştım,HSG çektirdim,kafam biraz karıştı,rapordan bişey anlamadım.rapor sonuçu yazacam size,cvb.verirsenız çok sevinirim.

Bulgular:
uterus orta hattadır.Kavum uteri normal form ve hacimde olup dolum defekti yoktur.Kontrast madde solda tubayı doldurarak intraperitoneal mesafeye geçmiş ve bu alanda serbest olarak dağılmıştır.Sol tuba normal çapta,konturları muntazamdır.Sağ tuba ampuller segment çevresinde çok sayıda vizualize olmuştur.Sağ tuba istmik segment çevresinde çok sayıda mikrodivertiküler imajlar bulunmaktadır.Servikal kanal doğal görünümdedır.İnceleme alanına giren diğer oluşumlarda patoloji yoktur.

Sonuç:
Sağda SIN(Salpengitis Istmica Nodosa ve okluzyon

Merhaba
Sağ tüpünüz kapalı görülüyor.Herhangi bir (tüp bebek bile olsa) sağ tüpünüzün Laparoskopik cerrehi ile alınmasını öneririm.

cevabınız için teşekkür ederim,bide dr.benden smear testi istedi,bugun sonuçları aldım.

MATERYALıN TıPıAP Smear
MATERYALıN YETERLıLıĞı:Yeterli
Serviksi olan premenapozal kadında endoservikal/transformasyon komponenti:Var

GENEL TANI KATEGORıLERı
Malignite veya intraepitelyal lezyon negatif

AÇıKLAMALI TANILAR
Malignite veya intraepitel yal lezyon negatif

ORGANıZMALAR
>Laktobasiller

SıTOLOJıK TANI
normal sınırlarda sitolojik bulgular
Olguda maturasyon indeksi P/ı/S 0/60/40 olarak tesbit edilmiştir.

YORUM
incelenen yayma preparatın zemininde nadir polimorf nüveli lökositlerin varlığı izlenmektedir.Yassı epitel hücreleri intermedier ve süperfisiel tip hücrelerden ouşmaktadır ve hafifçe intermedier tip hücre fazlalığı göstermektedir.Endoservikal hücreler iki boyutlu gruplar halinde izlenmektedir.Yaymada spesifik enfeksiyon,displazi ve malignite bulgusu mevcut değildir.

merhaba
bu smear sonucunuz normaldir

cvb.için teşekkür ederim.ben bu ay klomen+progestan kullandım,gebelik oluşmassa progestan hapı bittikten kaç gün sonra adet olmam lazım.teşekkürler

teşekkür ederim,hap biteli tam bir hafta oldu,gebelik testi yapsam çikarmı acaba.bide bişey da sormak istıyorum,ben ovulasyon mikroskobu kullandım bu ay ve günü testpit ettim,ovulasyondan bir kaç gün sonra test negatif gösterıyordu,3 gün once tekrar yaptım ve pozitif gösterıyor,3 gündür pozitif.acaba hamilelikte bu test pozitif sonuç verebilirmı.

Son düzenleme:

merhaba
gebelik tabiki olabilir kanda beta HCG testi yaptırırsanız sonucu alırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…